Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HANDEL ALLEGRO

KONTROLA URZĘDU SKARBOWEGO

Polecane posty

Gość Lisabet S. ma rację
aaa ok, myślałąm,z ę niedawno zaczęłas dopiero :-) Powodzenia!

Gość HANDEL ALLEGRO
Lisabet S. ma rację Nie dziękuję, aby nie zapeszyć :-(

Gość miewiórkaa
Czy nie jest tak, że po prostu nie masz żyłki do handlu? Bo wynika, że za 1 sztukę odzieży płacisz średnio 5 zł, a sprzedajesz za ok. 8 zł? OKOŁO... Tak? Niepojęte dla mnie... Ja kupuję jeden ciuch za około 2-3 zł, a sprzedaję za ok. 30 zł. W ciągu miesiąca sprzedaję ok. 500 sztuk, więc sama sobie policz. Mam tysiące komentarzy i żadnego negatywa. Bez problemu uznaję reklamacje i zwracam wszelkie koszty, razem z wysyłkami (rzadko się zdarzają reklamacje). Robię profesjonalne zdjęcia, chociaż z zawodu nie jestem fotografem, ale nauczyłam się. To jest moja jedyna praca i pracuję bardzo dużo. Ale opłaca się. Uważam ze to jest żyłka do handlu, a nie wyciućkanie miesięcznych zarobków w wysokości 500 zł. Nie gniewaj się. Ja Ci tylko podkreślam, że może powinnaś się zająć czymś innym, bo w tym chyba marnujesz swój czas.

Gość HANDEL ALLEGRO
miewiórkaa A prowadzisz sklep na Allegro, czy zwykłe konto firmowe? Nie wiem czy być może to nie ma wpływu na sprzedaż

Gość miewiórkaa
zwykłe konto firmowe

Gość HANDEL ALLEGRO
Mam tysiące komentarzy i żadnego negatywa. Bez problemu uznaję reklamacje i zwracam wszelkie koszty, razem z wysyłkami (rzadko się zdarzają reklamacje). Robię profesjonalne zdjęcia, chociaż z zawodu nie jestem fotografem, ale nauczyłam się. To jest moja jedyna praca i pracuję bardzo dużo. Ale opłaca się. Ja tylko 500 komentarzy i 1 neutral, ale to od babki, która kupiła za 1 zł i napisała ,,jakość średnia" . Zdjęcia robię normalne, ale wyraźne tzn nie przerabiam ich w żaden sposób. Może robię błąd w opisie, bo w komentarzach mam informacje,że towar idealny, a ja opisuję jako bardzo dobry i dobry. Tzn np ciuszek wygląda jak nowy, ale ma np maleńką kropeczkę (plamkę) to opisuję jako dobry.

Gość miewiórkaa
Sama wyrazistość zdjęcia to za mało. Ważne jest tło, znak wodny, ułożenie ciucha - to musi wyglądać profesjonalnie. A rzeczy z plamkami, nawet maciupeńkimi - nie sprzedaję nigdy. Chyba że przeoczę.

Gość Lisabet S. ma rację
miewiórkaa a Ty sprzedajesz rzeczy markowe czy niekoniecznie? Ładny masz dochód :-) gratuluję :-) Autorko, moze źle oceniasz swój towar. Ja sie na tym nie znam, ale jestem konsumentką i mówię to z włąsnego punktu widzenia. DOstajesz rzeczy hurtem i niejako hurtem sprzedajesz, na wagę... tutaj chyba tracisz. Może powinnaś wybierać co ciekawsze egzemplarze, jakoś je ładnie wyeksponować, dodać jakieś korale czy pasek (zaznaczyć, zę nie są w cenie, ale na zjdęciu osoba kupująca dostaje jakiś pomysł,jak można to nosić, jest zachecona) a i jeszcze jedno... wbrew pozorom ludzie wolą kupić coś "drożej" bo wtedy psycholigicznie ma to dla nich większą wartość. Sama wolałabym chodzić w tej samej bluzeczce za 30 zł niż za 1zł

Gość HANDEL ALLEGRO
Żyłkę do handlu raczej mam. Mimo iż z zawodu jestem ekonomistką to całe życie zajmuję się handlem. Jednak zdecydowanie sprawdzam się w handlu bezpośrednim, niż na odległość. Uwielbiam bezpośredni kontakt z klientem, a tu go niestety nie mam.

Gość miewiórkaa
Raczej markowe, zdarzają się no-name'y, ale tylko gdy ciuch jest wyjątkowo ładny.

Gość Lisabet S. ma rację
to pewnie coś u Ciebie kupowałam :-D

Gość HANDEL ALLEGRO
a i jeszcze jedno... wbrew pozorom ludzie wolą kupić coś "drożej" bo wtedy psycholigicznie ma to dla nich większą wartość. Sama wolałabym chodzić w tej samej bluzeczce za 30 zł niż za 1zł To zauważyłam, bo np u mnie w opcji Kup Teraz bluzeczka kosztuje np zł, a na innej aukcji ludzie licytują tę samą i aukcja kończy się 15-25 zł. A ja moją za 7 zł muszę z 5 razy wystawić zanim sprzedam :-(

Gość miewiórkaa
byc może tak :)

Gość miewiórkaa
to bylo do "Lisabet S. ma rację"

Gość Lisabet S. ma rację
duzo zalezy od zdjęcia, jak widzę jakąs bluzeczkę wymiętoloną rzuconą na panelach, albo na łóżku a w tle widać meble :-D to choćby nie wiem jak cudowna była, nie kupię jej, odrzuca mnie to. Estetyka jest szalenie istotna, przynajmniej dla mnie :-)

Gość HANDEL ALLEGRO
Czyli sprzedajesz odzież damską. Ja tylko dziecięcą.

Gość HANDEL ALLEGRO
Ja osobiście piorę i prasuję :-(

Gość Lisabet S. ma rację
:-( i wdodatku wydajesz na prąd (pralka, żelazko), wodę, płyny itp. :-( uwazam, ze tracisz na ty, co robisz :-( musisz sie bardziej cenić, siebie i swoją pracę.

Gość dfrtyty
ja to mysle jakim trzeba byc oszustem i prymitywem zeby kupic ciuch w lumpie używany za 3 zl a sprzedac za 30 zl i gdzie ty znajdujesz tych jeleni? jakos nie chce mi sie w to wierzyc

Gość HANDEL ALLEGRO
Przyjrzałam się bliżej moim fotkom i stwierdziłam, że są jednak brzydkie. Muszę nad tym popracować :-)

Gość Lisabet S. ma rację
nie sprzedawaj na wagę, tylko rób na przykład jakieś fajne zestawy z tego co masz i podawaj cenę jednostkową a nie na wagę

Gość dfrtyty
ja w to nie wierze ze ludzie za używanego ciucha z lumpeksu dadzą 30 zl... klamiesz, zreszta na forum mozna wszystko napisac. poza tym konkurencja ogromna, by cie zmiotla po prostu.

Gość HANDEL ALLEGRO
dfrtyty ja to mysle jakim trzeba byc oszustem i prymitywem zeby kupic ciuch w lumpie używany za 3 zl a sprzedac za 30 zl i gdzie ty znajdujesz tych jeleni? jakos nie chce mi sie w to wierzyc Ale na tym chyba polega handel. Kupić tanio i zarobić.

Gość Lisabet S. ma rację
A moze mogłabyś rzucić jakies jedno zdjęcie, samo zdjecie. Zobaczymy co w nim nie tak :-)

Gość miewiórkaa
"kupic ciuch w lumpie używany za 3 zl a sprzedac za 30 zl" Dla kogoś nie ma znaczenia, za ile ciuch był kupiony, ale ile on jest wart. Ja go ODNALAZŁAM dla kogoś, kto będzie go nosił - to jest bardzo dużo warte. Plus opisanie go, zapakowanie, dostarczenie do domu klienta i danie na niego gwarancji. Nie widzę więc w tym niczego dziwnego.

Gość miewiórkaa
Na moje nawet lepiej że nie wierzysz :)

Gość HANDEL ALLEGRO
dfrtyty ja w to nie wierze ze ludzie za używanego ciucha z lumpeksu dadzą 30 zl... klamiesz, zreszta na forum mozna wszystko napisac. poza tym konkurencja ogromna, by cie zmiotla po prostu. A ja wierzę. Sama tak kupuję synowi odzież. Coś mi się podoba to licytuję, aż wygram. Syn nosi rozmiar S/M . Ostatnio kupowałam kilka szt spodenek i licytacje zakończone 25-35 zł. W sklepie firmowym kupisz za 100-150 zł .

Gość Lisabet S. ma rację
Więszkosc rzecyz markowych na Allegro jest używane i kosztują ok.30zł :-D Jak są przywiezione hurtem np. z UK to jest jeden koszt, a tam taka bluzeczka w Carity Shop kosztuje ok.2 funty, a tutaj ktoś sprzedaje za 30 czasem za 50 zł :-) Ty chyba naprawdę nie masz pojęcia o handlu :-D Od lat kupuję żywnosć od ludzi na allegro, którzy kupują hurtem np.soje, soczewicę, ciecierzycę itp. w weilkich worach, sami to paczkują na mniejsze porcje i sprzedają z przebitką nawet 100%, a ludzie nadal to kupują i wszyscy sa zadowoleni.

Gość gfffffffffff
//nie wierze ze ludzie za używanego ciucha z lumpeksu dadzą 30 zl// A ja nie rozumiem tego co piszesz. Przecież normalne w pierwszy dzień dostawy w lumpeksie rzeczy właśnie tyle kosztują. I jakoś ludzie je wykupują, chociaż są używane. A sprzedaż takich rzeczy w necie to jak wirtualny lumpex. Ktoś nie lubi łazić po sklepach, woli siedzieć w domu i robić zakupy, to wchodzi na Allegro. Dokładnie taki sam ciuch ale z metką kosztuje np. 120 zł, więc wolą kupić za 30 zł. Skąd w Tobie takie oburzenie? Mam wrażenie że zazdrościsz.