Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HANDEL ALLEGRO

KONTROLA URZĘDU SKARBOWEGO

Polecane posty

Gość manio ciekawski=)
Głupstwa gadasz. Nikt tych ludzi nie zmusza do kupowania. Nie bierzesz też pod uwagę, że dziewczyna te ciuchy odpowiednio prezentuje, tak by ludziom się spodobały, by nabrały w ich oczach wartości. De facto wykonuje usługę wstępnego wyboru, bo wiele z tych ciuchów, nie sprzedałoby się, lub trwałoby to długo, gdyby klienci ich nie zobaczyli jako rzeczy wartościowe, dobrze przedstawione. Handel to w dużej mierze psychologiczna zabawa. Ludzie chcą kupić coś, co w ich oczach jest wartościowe.

Gość gfffffffffff
Poza tym w tych 30 zł zbiera się: - cena ciucha - czas który ta osoba spędziła na wyszukaniu go - pranie i prasowanie - czas na robienie i obróbkę zdjęcia - czas na wystawienie - opłata dla Allegro za wystawienie i prowizja od sprzedaży - opłata dla osoby która to pakuje - opłata za drogę na pocztę Poza tym: te rzeczy które kupujesz w lumpexie za 30 zł, to też właściciel sklepu kupił powiedzmy za 2 zł w hurcie, w belach sprowadzonych TIRami. I co, wszystkich tych ludzi uważasz za oszustów i prymitywów? :D:D To jakie Ty masz pojęcie o handlu? :D

Gość manio ciekawski=)
Bo to jest taka osoba, która ludzi zajmujących się handlem, ma za nierobów, bo oni tylko wystawiają towar i kasują pieniądze :D Tylko do ciężkiej cholery, ktoś to musi robić. Do fabryk, żeby kupić ubrania, samochody, cokolwiek, nie będziemy chodzić. Jakieś pośrednictwo musi być i BYŁO ZAWSZE. Masz myślenie, jakby Cię wychowano za komuny :D

Gość Lisabet S. ma rację
Ale słodki ten ostatni :-D a teraz okiem klienta ;-) nie gniewaj się, ale widać, ze zdjecia sa zrobione "naprędce", byle jak i byle gdzie, aby tylko sprzedać, choć oczywiście nie sa najgorsze (widziałam gorsze) Nie smuć się, wiem, ze się bardzo strasz i chcę Ci pomóc. Pamiętaj, że ja nie jestm innymi osobami, mówię tylko za siebie, ale jestem stałym bywalcą allegro, bo WSZYSTKIE zakupy robię właśnie w internecie (nienawidze sklepów i nawet nie mam czasu łazić). Widać , ze zdjęcia sa zrobiona na łózku czy stole na zwijającym się materiale (być mozę prześcieradło :-D ) mnie to odrzuca, bo jako klientka nie rozumiem dlaczego miałabym zapłącić za coś np.40zł co lezy walnięte na jakimś wymiętolonym podłożu - tu dużą rolę odgrywa psychologia, psychologia sprzedaży ;-) Dobzre by było, aby tło było neutralne, albo żeby współpracowało z kolorem towaru (to chyba jednak za dużo zachodu). O ile ten niebieski materiał pasuje kolorystycznie i współgra z ostatnią bluzą, ot tyle w przypadku czerwonej sukieneczki całosc mnie odrzuca, jest niespójna i sukienka wygląda brzydko :-( ładnie by wyglądała na białym lub czerownym tle.

Gość miewiórkaa
Mam właśnie takie wrażenie, że tego typu osoby chciałyby kupić to w takiej cenie, w jakiej ja to kupiłam. :) Na szczęście mało jest takich. A moi klienci wiedzą, że są to ciuchy używane i jednak kupują. Bardzo dbam o dobrą obsługę, ponieważ zależy mi, by klienci do mnie wracali. Mam parę trochę stałych Kupujących. Oczywiście czasami ja też kupuję i jednym z dużych problemów Sprzedawców jest moim zdaniem brak wiedzy na temat obowiązującego prawa. Dla przykładu: mylą reklamację ze zwrotem, nie zwracają kosztów wysyłki przy reklamacji, nie wiedza ile mają czasu na rozpatrzenie reklamacji, jakie mają obowiązki, a jakie prawa, do czego służy sąd, a do czego policja i że to nie jest to samo itd... Do takich Sprzedawców nigdy nie wracam, a w uzasadnionych przypadkach bez zastanowienia wystawiam negatywy (z innego konta oczywiście, bo odwetami zepsułabym sobie konto firmowe, na którym tylko sprzedaję).

Gość HANDEL ALLEGRO
Lisabet S. ma rację Ja się nie gniewam, bo szczera opinia = dobra rada. Tak, robione na stole, materiał cienki i dlatego tak się miętoli :-( A co myślisz o fotkach z dziećmi ubranymi w dany ciuszek?

Gość manio ciekawski=)
Mam dokładnie te same odczucia, względem zdjęć! Psychologia rządzi! :D

Gość Lisabet S. ma rację
największego uroku tej czerwonej sukience dodaje kokardka z materiału jednej z falbanek, a tej kokardki tutaj w ogóle nie widać... poza tym zdjecia nie sa najlepszej jakości, prawda?

Gość miewiórkaa
Powiem Ci, że zanim ja doszłam do perfekcji w robieniu zdjęć i odkryciu wszystkich tricków, minęło pół roku, może rok. Bywałam na forach fotograficznych, pytałam, dowiadywałam się - jak robić perfekcyjne zdjęcia, przy jakim świetle, jaki aparat kupić. Jest to długi proces prób i zdobywania wiedzy. Gdy poprawiłam swoje zdjęcia, sprzedaż od razu wzrosła.

Gość HANDEL ALLEGRO
Dla przykładu: mylą reklamację ze zwrotem, nie zwracają kosztów wysyłki przy reklamacji, nie wiedza ile mają czasu na rozpatrzenie reklamacji, jakie mają obowiązki, a jakie prawa, do czego służy sąd, a do czego policja i że to nie jest to samo itd U mnie zwrot- koszty zwrotu pokrywa Kupujący. Reklamacja- koszty pokrywam ja, aby klient nie był stratny na transakcji.

Gość Lisabet S. ma rację
uważam, ze najlepszą opcją byłyby zdjecia ubranek na dzieciach :-) to super pomysł, tylko czy jesteś w stanie to zrealizować??? takie dzieci musiałabyś znaleźc, przebierać je (różne dzieci, rózne rozmiary ciuszków), to wymagałoby od Ciebie jeszcze więcej pracy i dużo wysiłku organizacyjnego. Jendak jak masz taką możliwośc to super. Zobacz, nawet w gazetkach reklamowych wrzucanych do skrzynek sa zdjęcia ubrań na ludziach, dzieciach,. bo ciuszek wtedy sie inaczej prezentuje, jeszce oczywiście dziecko musi być ładne i uśmiechnięte :-D

Gość miewiórkaa
Co do zwrotu - wiesz chyba, że można go dokonywać tylko jeśli przedmiot był kupiony w KT od firmy (ale firmę masz)?

Gość miewiórkaa
Moim zdaniem robienie zdjęć ciuchów na dzieciach to nie jest dobry pomysł. Założę się, że zdjęcia będą "robocze", gdzieś w domu, byle jak wykonane, z meblem kuchennym, porozrzucanymi zabawkami lub owłosioną nogą taty w tle. Ew. zdjęcia wykonane na tle powiedzmy trawy, drzew, bez żadnych szopek, samochodów na drugim planie. Ważna jest obróbka zdjęć. Jeśli chcesz zajmować się tym na poważnie, musisz zapoznać się z obsługą jakiegoś programu graficznego.

Gość HANDEL ALLEGRO
Ja mam Nikon Coolpix S8000 i niestety na inny nie mogę sobie pozwolić na daną chwilę :-( Ale z tłem mogę sobie poradzić- np powycinać w Pet shopie.

Gość Lisabet S. ma rację
przede wszystkim sukienka jest przedstawiona w złej perspektywie, jakby od dołu, a to góra jest najbardziej urocza ;-) jestem laikiem, nie znam sie na tym,pisze tylko o tym, co widze i jakie sa moje odczucia. Uważam, ze sukienka wyglądałaby dużo lepiej w pozycji pionowej na jasnym tle (już lepiej prosta,biała ściana niż pomiętolone, pozawijane pzreścieradło, które odwraca uwagę od produktu, a ma być jego tłem, zachętą, tu zdecydowanie przytłacza; cięzkie tło-delikatna sukieneczka). Moze kup jakies fajne, ładne dziecięce wieszaki i wieszaj ubrania, no chyba , ze będziesz robić bardziej profesjonalne zdjecia

Gość Lisabet S. ma rację
Moim zdaniem robienie zdjęć ciuchów na dzieciach to nie jest dobry pomysł. Założę się, że zdjęcia będą "robocze", gdzieś w domu, byle jak wykonane, z meblem kuchennym, porozrzucanymi zabawkami lub owłosioną nogą taty w tle. Boze :-D :-D zupełnie nie to miałam na myśli

Gość HANDEL ALLEGRO
Dzieci trochę mam : własnych, siostry, więc to nie problem. Hmmm..ładne...raczej normalne ... Mam przed domem trawnik i drzewka, więc mogłyby porobić jako tło.

Gość HANDEL ALLEGRO
Manekiny też mam, ale bez głów :-)