Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plamka1414

niedoczynnosc ciałka zóltego

Polecane posty

Gość plamka1414

witajcie! pisze bo moze ktoras miala podobny problem jak w temacie. 5 dni przed terminem @ mam brazowe plamienie, do tego 2x wieksza prolaktyne i niedoczynnosc tarczycy, na codostałam leki. 20 dc mialam rozowa plamkę na papierze i nic po za tym. dzis moj 23 dc luteine biore dopochwowo 2x2 tabsy. rano zobaczyłam tyci plamke koloru jasnego brazu. Czy znow niedoczynnosc cialak zóltego sie odzywa? moze jednak jest szansa na ciaze? cykle mam 28 dni a owu (stwierdzona monitoringiem) byla 14 dc czy ktoras z was majac niedoczynnosc cialka zaszła w ciaze? podniescie na duchu, blagam :(

Gość plamka1414
nikt?

Gość Tak miałam tak i przepisano
mi castagnus (terapia 3 miesięczna) co zakończyło się sukcesem. Cykl sie uregulował , okres też a po dwóch latach bezskutecznej próby zajścia w ciążę po tych 3 miesiącach udało się :)....Dziś moje szczęście ma już 2 latka.

Gość od cholery kobiet ma z tym pro
blem i bez większego problemu zachodzi w ciążę i ją donasza, bo w tym ostatnim właśnie problem przy NIEDOMODZE LUTEALNEJ, bo tak to się nazywa, a nie "niedoczynność" wystarczy przyjmować po owulacji syntetyczną luteinę czy to pod postacią duphastonu czy zwykłej luteiny wsio;)

Gość plamka1414
dziekuje za korekte ;) niestety nie jest to wsio, bo ja juz biore leki 9 miesiecy: duphaston, który nic nie pomogł, luteinę podjezykowo, a teraz dopochwowo bo wczesniejsza tez nic nie działala, wiec nie jest to dla mnie takie oczywiste jak zdaje ci sie pisac. karmie sie tymi medykamentami, a plamienie wciaz występuje. dlatego pytam czy komus sie udalo zajsc w ciaze i ja donosic mimo tych upierdliwych plamien. A powiedz mi jak brałaś castagnusa to w szczesliwym cyklu mialas jakies plamienie, zanim sie dowiedzialas o ciazy?

Gość Tak miałam tak i przepisano
Autorko , castagnus brałam 3 razy dziennie a jedyne pojedyncze plamienie które wystąpiło (bordowo brązowawe i bardzo skąpe) to był 24 d.c i najprawodpodobniej było to plamienie implantacyjne bo po tygodniu zrobiłam test i wyszedł pozytywny :).