Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika262626

Wątpliwości przed ślubem... załamana, pomocy!

Polecane posty

Gość monika262626

Z przyszłym mężem jesteśmy razem 5 lat, wiadomo nie ma już fajerwerków bo przestawiliśmy się na normalne życie, praca, spotkania raczej w weekendy (nie mieszkamy razem). Do tej pory byłam szczęśliwa, że będziemy razem, cieszyłam się ze ślubu, który będzie za miesiąc... Problem w tym, że spotkałam przyjaciela do, którego zawsze coś czułam ale dzieliły nas km i codzienne życie. Gdy przytulił mnie cały świat zawirował... jestem załamana bo ciągle o nim myślę i zamiast zająć się ślubem ja ciągle próbuje z nim rozmawiać, pisać, dzwonić. Z jego strony to przyjaźń a z mojej? Wolałabym żeby to on stanął przy mnie w kościele... jestem załamana nie wiem co robić, nie chce odwołać ślubu, czuje się bezpiecznie przy narzeczonym i mamy już swój świat... ale wiem, że ciągnie mnie do drugiego i czuję, że mogłabym zdradzić z nim męża lub prowadzić podwójne życie... nie wiem co robić. Pomocy

Gość NieMamGrzywki
Nie wiem jakiej jesteś wiary, ale jeśli katoliczką, to "wykorzystaj" tą wiarę i poproś Boga o pomoc. Bardzo w tym pomaga różaniec, wiem co mówię. Wbrew pozorom sprawa jest bardzo poważna. Proś o rozeznanie.

Gość sdfsdfsgdfhgdf
chyba w dupie CI sie poprzerwacalo przed ślubem:) Wiadomo kreci CIe kolga bo to cos nowego, ale uwierz mi ze to tylko przejsciowe nie pieprz sobie życia i zostan przy narzeczonym..

Gość Afgańska kobita
nie wychodź za mąż po prostu a w każdym bądź razie nie teraz

Gość sdfsdfsgdfhgdf
aha i piszesz że z jego strony to przyjaźń... takze nie licz na coś wiecej

Gość Afgańska kobita
to nie ma znaczenia co jest z jego strony skoro ona ze swojej strony ma takie odczucia jakie ma niekoniecznie bedzie fair klepiąc przed narzeczonym urzedowe formułki

Gość brednie i tyle
Wyjdź za narzeczonego a po ślubie sypiaj z przyjacielem:P

Gość rozsądek, czy uczucie?
To trzeba jakoś połączyć. Czy twój znajomy wie, w jakiej jesteś sytuacji, że "już masz kogoś"? Czemu wcześniej wasze drogi się rozeszły? Czy twojemu znajomemu nie przeszkadza, że po spotkaniu z nim idziesz do łóżka ze swoim narzeczonym? A może twojemu przyjacielowi chodzi o wytworzenie sobie sytuacji, w której miałby takie pogotowie seksualne, że utrzymuje cię mąż, a przyjaciel, jeśli chce mu się, to po prostu skorzysta sobie z ciebie od czasu do czasu? Może ty po prostu do żadnego ślubu nie dorosłaś? Może z tym nastawieniem, to i nigdy już nie dorośniesz?

Gość slubkalubka
sluchaj, to jest wredna pokusa, proba, jakich w zyciu bedzie jeszcze wiele. nie ulegaj chwili, wez sie w garsc i pomysl co dla Ciebie w zyciu jest najwazniejsze. nawet jesli odeszlabys od narzeczonego, to wiedz, ze kiedys z tym nowym gosciem tez wypala sie fajerwerki i bedzie to samo. skup sie na pielegnowaniu tego, co masz, co jest naprawde trwale i wartosciowe. "Modlcie sie, abyscie nie ulegli pokusie".