Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość regulonka

czy prawidłowo przyjmuję tabletki?

Polecane posty

Gość regulonka

Witam! Otóż zaczęłam brać tabletki regulon, ale do dzisiaj zastanawiam się czy biorę je prawidłowo. Oczywiście pierwszą przyjęłam w pierwszy dzień miesiączki i dzisiaj jestem już przy 20 tabletce. Jednak mam pewną wątpliwość, miesiączkę dostałam w czwartek w związku z czym jako pierwszą zażyłam 4 tabletkę z blistra podpisaną *czwartek* pomijając jakby te podpisaną na pon, wt i śr. Opakowanie kończy się na niedzieli, ale ze względu na to, że ja nie zaczęłam od początku blistra po końcu opakowania zostały mi jeszcze te 3 tabletki na pon, wt, śr. Czy dobrze biorę tabletki? nie ma znaczenia jak je biorę bo wszystkie mają ten sam skład? dzisiaj jest 3 dzień 7 dniowej przerwy a ja nadal nie mam miesiączki :(

rany boskie... blister jest podpisany dniami tygodnia po to ,zeby pamiętac o tab. i żadnej nie pominąc. Ponieważ tabletki regulon sa jednoskładnikowe to równie dobrze mogłabyś zacząc o niedzieli... tak wiec bierzesz dobrze, codziennie mniej wiecej o tej samej porze jedna tabletka

ale chwila, najpierw piszesz, że dzisiaj jesteś przy 20 tabletce, a za chwilę, że masz 3dzień przerwy :O Jak jest w końcu??

i skoro zaczęłaś brać w czwartek to jakim cudem opakowanie kończy się na niedzieli? Ostatnia tabletka powinna być podpisana jako środa.

Gość regulonka
Dziękuję za odpowiedź to moje pierwsze tabletki stąd moje pytanie, zadzwoniłabym do mojego ginekologa żeby się upewnić, ale niestety jest na urlopie... a czy jeżeli wzięłam pierwszą tabletkę wtedy kiedy pojawiło się czerwone plamienie i ból brzucha a okres "rozkręcił się" dopiero następnego dnia to mimo wszystko byłam zabezpieczona już od pierwszej tabletki?

wyjaśnij to o co zapytałam, bo wychodzi na to, że coś pokręciłaś niestety.

Gość regulonka
wiem, wiem przepraszam ten post pisałam na innym forum kilka dni temu, dzisiaj już dawno jestem po skończonym pierwszym blistrze i mam 3 dzień przerwy. pierwszą wzięłam podpisaną na czwartek.opakowanie kończy się na niedzieli, potem jest przerwa bez żadnych strzałeczek i jeszcze te 3 tabletki na poniedziałek, wtorek i środę które również przyjęłam, także skończyłam brać na tabletce podpisanej "środa". Jednak miesiączki nadal nie ma :(

mnie krwawienie zaczyna się różnie, albo 4 albo dopiero 5 dnia także spokojnie.

Gość regulonka
więc chyba dobrze je przyjmuje, wzięłam wszystkie z blistra zawsze o mniej więcej tej samej godzinie więc chyba po prostu powinnam czekać na krwawienie ;)

Gość Nigdy nie wiem co tu wpisać
Ja naklejam co prawda plastry, ale to prawie to samo, zdejmuję plaster na przerwę w poniedziałek o 23 i w nocy z czwartku na piątek mam krwawienie, tak około 3 w nocy. Czyli 76h od odklejenia ;)Także u Ciebie też będą to 3-4 dni, nie masz się co martwić. Zwłaszcza, że to pierwsze opakowanie, może nawet nie być wcale krwawienia. Bierzesz prawidłowo. Kolejna tabletka w czwartek?

Gość regulonka
dokładnie, kolejną tabletkę przyjmę w przyszły czwartek :) jeżeli krwawienie się nie pojawi to oczywiście zrobię test, jeżeli wyjdzie negatywny spokojnie zacznę drugie opakowanie

Gość bezwymyslonegoniku90
nie w czwartek a w piatek masz miec 7 dni przerwy

Gość regulonka
no nie bardzo, bo w środę wzięłam ostatnią tabletkę w czwartek już zaczęła się przerwa, która będzie trwała do przyszłej środy i znów w czwartek 8 dnia wezmę kolejną tabletkę

bezwymyslonegoniku90 w czwartek ma zacząć nowe opakowanie, nie mieszaj jej w głowie jak nie wiesz

Gość Nigdy nie wiem co tu wpisać
Absolutnie nie w piątek! Moja koleżanka brała tak tabletki i w ciążę zaszła :)

Gość regulonka
dzięki dziewczyny! właśnie tak mi się wydawało, że mówi coś nie tak, bo przecież teraz zawsze powinnam zaczynać brać tabletki na czwartku :) skoro już tak zaczęłam od początku! czyli mam się nie martwić bo tabletki zażywałam prawidłowo?

jeśli zaczęłaś opakowanie w czwartek, wtedy kiedy zaczął Ci się okres i brałaś po kolei pozostałe 20 tabletek z opakowania mniej więcej o tej samej porze to wszystko powinno być ok

Gość regulonka
no własnie pytanie tylko czy to juz byl okres czy tylko plamienie hahaha z tym zawsze jest problem :)