Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BigŁyk

ile łyków mleka z piersi?

Polecane posty

Gość BigŁyk

Karmie piersia i chyba jak kazda karmiaca piersia mam ciagle dylematczy sie dziecko najada.. zaczelam liczyc ile lykow mleka ściaga podczas jednego karmienia i wyszlo mi nieco ponad 200. Synek ma 6 tygodni. ile łykow wasze pija? myslicie ze to jest w ogole miarodajne?

Gość BigŁyk
w obu. staram sie karmic jedna piersia na posilek ale oferuje druga tez choc od jakis 2 tyg po 5 min łapczywego łykania zaczyna płakac i juz nie chce wiec chyba sie najada..

Gość milena _
Jeśli dziecko ładnie przybiera na wadze, to nie masz się czym przejmować.

Gość BigŁyk
przybiera ładnie (200 g tyg) ale miedzy posilkami cały czas chce ssac smoczek i sie zastanawiam czy ja go nie zapycham smoczkiem zamiast wiecej nakarmic ale z drugiej strony nie chce piersi wiec chyba ok..

Gość BigŁyk
Nie sciagam pokarmu wiec nic nie wylewalam. Nie mam laktatora nawet.

Kamyl - ty jesteś ostro popierd... weź skończ swoje wywody na temat mleka, bo nikt Ci go tu nie da. Tracisz swój czas. Więc od razu możesz się stąd zwijać.

Gość nunnsa
Nigdy nie przyszło mi do głowy żeby liczyć ile łyków mleka dziecko zjada. U dziecka patrzysz jak się zachowuje, jak śpi a czy przybiera na wadze.

Gość Elilka 31
Witaj, wydaje mi się, że jeśli je łapczywie to może przy okazji jedzenia nałykać się też powietrza i dlatego płacze po tych 5 minutach i wydaje się być najedzony i nie chcieć piersi. Spróbuj po tych 5 min podnieśc go niech mu się odbije a potem znów podac pierś. Wtedy zobaczysz czy jest najedzony czy nie, czy będzie chciał jeszcze jeść czy nie. 5 minut wydaje mi się troch krótko, bo pije tylko mleko początkowe,a im dłużej ssie pierś tym tłuściejsze mleczko pije. Pozatym troszkę dziwne, że piersi nie chce ale smoczek ssie, chociaż niemowlaki mają duży odruch ssania. A ile waży twój bobas?

Gość Coś czuję że......
Kamyl a ty jeszcze nie nauczyłeś się ortografii? Cholera wakacje się zaczęły a małego nie stać na wyjazd więc się buja po kafe :D