Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DżacekDżej

Zagubione duszyczki! Udzielam rad psychologicznych do 23.00 (za darmo)

Polecane posty

Gość i ja bym poszła:(
Jestem niepewna siebie i nieasertywna, jestem dda i boję się szukać pracy.

Gość dżina bangla
czy podobam sie facetowi który jest skrępowany przy mnie i niesmiały ?

Gość takiktoś,
a może powiesz też, co jest przyczyną, jak w wieku 4 lat ma się już zaburzenia psychiczne ? i czy to normalne, jak 22 latek pamięta swoje dzieciństwo dopiero od 6-go roku życia ?

i ja bym poszła:( Jestem niepewna siebie i nieasertywna, jestem dda i boję się szukać pracy. Prawdopodobnie Twoje problemy mają korzenie w dzieciństwie. Czy ktoś Cię kiedyś skrzywdził? Musisz uwierzyć w siebie. Patrz codziennie w lustro i powtarzaj sobie: 'jestem silna, jestem silna, jestem silna...'. Pokonaj swoje lęki! Jesteś wspaniała! To powinno pomóc.

Gość i ja bym poszła:(
Dziękuję. Wiem, że to przez dziecinstwo. Teraz już to wiem...

powiedz jak poradzic sobie z takimi objawami i czemu występują: stałe napięcie i niepokój,poczucie nieatrakcyjności,unikanie kontaktów społecznych z obawy przed krytyką, brakiem akceptacji, odrzuceniem,rózne ograniczenia w zyciu,powstrzymywanie się przed wchodzeniem w nowe relacje iz ludzmi z powodu poczucia niedopasowania,niechęć do angażowania się w nowe działania,

Gość upupupupu
nie moge znalezc swojego miejsca na ziemi, jakbym sie wypalila, czego to moze byc efektem?

takiktoś, a może powiesz też, co jest przyczyną, jak w wieku 4 lat ma się już zaburzenia psychiczne ? i czy to normalne, jak 22 latek pamięta swoje dzieciństwo dopiero od 6-go roku życia ? Wola boża. Najważniejsze jest to o czym piszemy czytamy - ŻYCIE ! A życie jest piękne I życie jest proste tylko my czasami wybieramy kręte ścieżki ...

Gość dsssssssssssssssssssssssssssss
Moja matka była potworem.Nienawidziłam jej.8 lat temu powiesiła się.Teraz jak słyszę słowo ,, MAMA'' lub jakąs piosenkę np.LIST DO MATKI Nie płaczę tylko wyję .. DLACZEGO..........????

upupupupu nie moge znalezc swojego miejsca na ziemi, jakbym sie wypalila, czego to moze byc efektem? Straciłaś wiarę (tak WIARĘ), że życie może mieć sens. To Twoja wiara i dokładnie tak samo jak wiara w życie pozagrobowe. Jedni wierzą inni nie. Ja ta wiarę mam i powiem Ci, że wtedy żyje się ciekawiej. Kiedy masz cel w życiu - jest Ci łatwiej i bardziej ekscytująco. To tak jak z piwem - piwo w domu na kanapie przed TV jest nudniejsze niż piwo w ulubionym klubie z ulubioną paczka znajomych. Ja wybrałem sobie jakiś (nie ważne teraz jaki) cel i z czysto pragmatycznych powodów zachęcam innych. Naprawdę warto mieć cel. Nie jesteśmy jak zwierzęta i nie umiemy żyć w pełni bez celu. Nasza samoświadomość oczekuje go. Nie rozumiem najzwyczajniej czemu chcesz żyć nudno, bezbarwnie i bezsensownie. To musi być straszne ...