Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnhelaBibicat

Poród. Czarne łozysko. Nawiedzona koleżanka. Zajrzyjcie!

Polecane posty

Gość AnhelaBibicat

Mam problem. Moja koleżanka poprosiła mnie żebym była obecna przy jej porodzie, bo boi się że lekarze na nią nakrzyczą że paliła w ciąży. Paliła podobno do 3 miesiąca i udało jej się rzucić. Gada mi o jakiś zmianach w kolorze łożyska. Nie chcę być przy porodzie. Ona najbardziej boi się że to łożysko będzie czarne i lekarze na nią nakrzyczą. Ja się na tym nie znam. Próbowałam coś w necie znaleźć o tym łożysku ale nie znalazłam. Chcę jej jakoś wytłumaczyć. Drogie Panie czy to łożysko naprawdę będzie takie czarne jeśli jak twierdzi rzuciła palenie w 3 miesiącu ciąży? POMOCY

Gość jhi
dobry temtat

Gość AnhelaBibicat
Jezusie naprawdę nikt nic nie wie na ten temat.

Gość kgmk
no i co masz byc zeby nie bylo jej smutno jak beda krzyczec? :D glupia cipa

Gość AnhelaBibicat
no nie wiem chyba tak. No mam nadzieje ze znajde jakies info ze to łozysko nie bedzie czarne skoro rzuciła te pety. Ale nic nie znalazłam do tej pory. Kurcze no!

różnie bywa. Może być krystaliczne u palaczki i czarne u kobiety niepalącej. Choć faktycznie mówi się, że palaczki mają ciemne łożysko. Paliłam do 2 miesiąca ciąży i miałam normalne łożysko. A lekarze nie mają prawa na nikogo krzyczeć - co za idiotyzm. No i wreszcie jak koleżanka będzie rodzić to w nosie będzie miała wszystko inne. Jak jej baletnica na nosie zatańczy to ją nie obejdzie a co dopiero lekarze...

powiedz jej żeby się bujała. Niech sobie chłopa weźmie na porodówkę a po co Ty masz oglądać jej rozwalone krocze i odchody oraz ją przez parę godzin jak wrzeszczy

Gość AnhelaBibicat
no właśnie ona chce żebym to ja była przy porodzie zamiast jej matki (ojciec dziecka się ulotnił) tylko matka nie widziała że ona paliła, tego też się boi bo matka podobno nie da jej później żyć.

no to niech sama rodzi i nikt nie będzie wiedział, że na nią krzyczeli...Jezusie, ile ona ma lat?

Gość AnhelaBibicat
anulssso widzisz juz coś mam dzieki Tobie. Może są jakies kobiety na tym forum które umieją się przyznać że paliły na początku ciązy i wiedzą jak wyglądało ich łozysko? Sama nie wierze że założyłam tak durny temat, ale jak mus to mus.

Gość nie daj sie wrobic
powiedz ze to zalezy od organizmu a poza tym lekarze nic nie powiedzą i że nie masz ochoty byc przy czyims porodzie, wystarczy ci wlasny

albo powiedz jej, że jak Ty zobaczysz czarne łożysko to zaraz jej matce zakablujesz ;)

Gość AnhelaBibicat
Ja jestem po prostu głupią osoba która nie umie odmawiać ludziom, jak się mnie o cos prosi. Ale no chyba jestem zmuszona. Nie chcę być przy ty porodzie.

jak nie rodziłaś jeszcze sama to kategorycznie odmów jej obecności przy porodzie. Tylko się niepotrzebnie możesz wystraszyć... Wiesz, jak leżałam na porodówce to obie laski z mojego pokoju wychodziły kopcić. I w ogóle masę było brzuchatych z petami w ręku. Lekarze nie krzyczą na palaczki, bo jest ich za dużo. A jak ta laska rzuciła wcześnie palenie to jest ok - miała prawo palić nie wiedząc, że jest w ciąży

Gość AnhelaBibicat
no tak zrobię. Na pewno nie chcę tam być. Dzięki za dyskusje. Pozdrawiam

a tak szczerze to mysle ze to jest Twoja wlasna obawa...wiele kobiet pali w ciazy..czesc jawnie czesc sie ukrywa a pozniej wlasnie dochodzi do swiadomosci ze przeciez to rowniez ma wplyw na kolor wod czy wyglad lozyska...niebezpiecznie jest sie przyznac ze sie pali czy palilo bedac w ciazy ,bo nagonka (pewnie uzasadniona) jest murowana.Jesli palisz to rzuc juz teraz,nawet jesli to juz sama koncowka ciazy...lepiej pozno niz wcale...a lekarze nie maja prawa w zaden sposob skomentowac choc pewnie pokatnie to robia ale do Ciebie nikt nie moze wprost powiedziec bynajmniej takie zasady panuja w Uk gdzie wiele ciezarnych pali bedac w ciazy i to wcale nie swiadczy o ich patologicznym pochodzeniu..

Gość co za analfabetki tu siedzą
Weź otwórz słownik języka polskiego i sprawdź co znaczy słowo BYNAJMNIEJ, bo widać że jego znaczenia w ogóle nie rozumiesz a go używasz. Co za ciemne pokolenie siedzie w tym necie i to jest masowe, masowe zjawisko

Gość niedlapsakielbasa
Moja kolezanka palila jak smok w ciazy i nie miala zadnego czarnego lozyska tylko jak lekarz robil usg to widac bylo biale plamy i powiedzial jej ze pali

Gość Plammmkkkiiii
o jakich plamach wy piszecie? na lozycku? a z jakiego powodu maja byc plamy biale na lozysku? Przy paleniu mowi sie raczej o niedotlenieniu dziecka czy niskim poziomie wod plodowych

Gość b.e.a.t.a
Biale plamy na lozysku to zwapnienia. Moga byc skutkiem palenia albo np. problemow z krazeniem. A wody plodowe wymieniaja sie na biezaco, inaczej dziecko plywaloby we wlasnych sikach.

do tej madrej ktora to od analfabetek wyzywa..uzylam slowa bynajmniej jako mowe potoczna ktora w mojej gwarze znaczy tyle samo co przynajmniej...jest poprostu synonimem...a znaczenie slownikowe slowa "bynajmniej "znam... wytykajac komus bledy mozna w bardziej kulturalny sposob...ale kto by tam o tym pamietal..

Gość ja paliłam
Ja paliłam przez całą ciążę-nie ma się czym chwalić,ale naprawdę byłam bezradna wobec nałogu. Lekarz widział na USG jakieś białe złogi wokół łożyska i mówił,że to przez palenie,ale rorą łożyska jest zbieranie tego całego syfu by nie docierał do dziecka-stąd widoczne ślady. Córka urodziła się zdrowa z wagą 3,300kg w terminie bez komplikacji-karmiłam piersia ponad rok. Mała ma 4 latka i tylko raz była przeziębiona-jest mądrą dziewczynką-potrafi już czytać. Łożysko miało normalny kolor. A tu poniżej link do całej prawdy o szkodliwośc***alenia w ciąży http://wolnemedia.net/zdrowie/to-mit-ze-palenie-w-ciazy-jest-szkodliwe/

Gość gość
He he zaraz ja wyskrobie naukowy artykul nt. Zalet zazywania kokainy w ciazy....

Gość jonesowna bez logowania
takie głupiee peezdy jak wy nie powinny zachodzic w ciąże a dzieci powinien wam zabrac sad rodzinny 🖐️

W obu ciążach popalałam i przy pierwszym dziecku pamiętam słowa położnej "Wody czyściutkie", przy drugim nie komentowali. Zapytałam jak wody, to powiedzieli, że czyste jak źródełko :P Ale tu mi się lekarz z jajem trafił. To jest loteria... Możesz jarać całą ciążę i dziecko zdrowe, możesz być wrogiem nikotyny i urodzić dziecko chore. Nie wiem. Wiem, ze dumna ze swojego postępowania nie jestem.

Gość jonesowna bez logowania
i powiedzial to zapewne nalogowy palacz ktoremu jeebie z ryja jak bezdomnemu 🖐️

Gość gość
tej, martw się o swoje dziecko, nie poszło ci dobrze?

Gość gość
Tu nawet nie chodzi o kolor, ale o zapach... Jeśli kobieta paliła to łożysko będzie śmierdziało...