Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffffffffffffffffffffffg

ból gardła nie do wytrzymania, pomocy!

Polecane posty

Gość ffffffffffffffffffffffg

gardło zaczęło boleć mnie w piątek, jednak wtedy zbytnio się tym nie przejmowałam, bo miałam zatrucie pokarmowe. W nocy jednak zaczęło boleć tak bardzo, że nie mogłam spać. Wstałam o 5, łzy z bólu leciały mi same, nie mogłam wytrzymać. Po paru godzinach pojechałam do lekarza, okazało się, że zapalenie gardła. Anginę miałam już i to nie raz, w dzieciństwie chorowałam na to dosyć często. Ale nigdy w życiu nie bolało tak jak teraz! Dostałam antybiotyk, wczoraj wzięłam dwa razy i dzisiaj rano też. Kiedy on wreszcie zacznie działać? Biorę dodatkowo Septolete plus, wczoraj brałam cały dzień, nic nie pomaga :( Próbowałam nawet naturalnych sposobów, płukałam szałwią, chodzę i śpię w chustce.. nic :( nie mogę nic jeść, mimo że jestem głodna. gdy w końcu się na coś zdecyduję, to zjem tylko parę kęsów, bo z bólu nie mogę wytrzymać.. boli nawet jak nic nie robię, wystarczy że oddycham. a jak muszę co jakiś czas przełykać ślinę, to już wgl koszmar :( co jeszcze mogę zrobić? może jakieś inne leki na gardło, bardziej skuteczne niż to septolete albo jakieś inne sposoby .. cokolwiek :(

Gość ja też miałam
kup sobie siemie lniane mielone i przygotuj zgodnie z instrukcją pij z 3 razy dziennie. taka letnia kisielowata kaszka dobrze działa na bolące gardło

Gość carpee_08
mi fajnie pomaga olejek melaleuca. kilka kropelek do ciepłej wody i płuczę gardło kilka razy dziennie. a z tabletek to już różne stosowałam...

Gość taki a nie taki
też mnie boli. może spróbuj czosnku, szałwii, cytryny, miodu. chociaż mi też nic narazie nie pomaga, ale szałwia trochę uśmierzyła ból