Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _przykawie_

12 h pracy i brak przerwy !!!!!

Polecane posty

Gość _przykawie_

Zatrudniłam się jako opiekun osób starszych w prywatnym ośrodku, pracuje po 12 h i nie mam czasu nawet zjeść bo przez cały dzien pracy jestem na nogach , na 40 pacjentów jest nas 2 a na nocy jedna osoba , zero lekarzy zero pielęgniarek.robimy wszystko sniadanie , karmienie pozniej sprzatanie po nich , nawet jak chce isc do toalety to musze wolac druga osobe zeby zmienila mnie bo nie da sie ich wszystkich zostawic. obiad jak chcialam zjesc to szef kazal mi isc do nich zjesc na stolowke zebym miala ich na oku ! mowilam ze wg.kodeku pracy przysuguje mi iles tam przerwy to stwierdzil ze tu nie ma takiej mozliwosci bo ciagle trzeba z nimi byc ! nawet nie moge uzywac telefonu raz odebralam to dowiedzialam sie ze nic nie robie tylko dzwonie

Ja w ochronie marketu pracowałem po 12 godzin, ale miałem prawo do dwóch przerw po 15 minut.

Gość _przykawie_
a ja nawet nie mam jednej przerwy , jak pale papierosa bo juz nie daje rady to chowam się gdzies pod krzakami zeby mnie ktos tylko nie zobaczyl a wszędzie sa kamery ! jeszcze dostajemy nagany słowne jak jakis pacjent znajdzie moment i ucieknie np na wózku w las jak ostatnio

Gość pracuję na podobnych
warunkach, ale bez przesady - zawsze jakaś przerwa się znajdzie! Śniadanie i kolację jem podczas przygotowywania dla innych, a w ciągu dnia też zawsze jest przerwa na kawę - nie ustalona, tylko kiedy wyjdzie, ale przeważnie jest to po obiedzie. To gdzie ty pracujesz??????W obozie pracy? :-O

no ale na szluge to masz czas, pewnie wypalasz poł paczki jak nie cała,to spokojnie wykorzystujesz przysługującą Ci przerwe :classic_cool:

Gość _przykawie_
Powiem CI ze chyba tak , oboz pracy wypisz wymaluj.jestem tylko tak zeby zarobić na auto bo nikt mi na nie nie da . Wiec nic mi chyba nie pozostaje jak zacisnąc zeby na pewien czas zarobie na nie i podziękuje i tyle po mnie. Nie dośc ze osrodek bierze za pobyt miesieczny 3 tys zl od jednego mieszkanca to jeszcze oszędzaja na pielęgniarkach i lekarzach których tam nie ma wogole bo wg nich unia nie wymaga zeby w takich osrodkach byl lekarz

Gość _przykawie_
nie wydaje mi sie ze pale ciągle bo w domu wypale paczke a w pracy jak ściagne 2 buchy przez 12 h to jestem szczęśliwa

Gość Kamilcia89
to masakra współczuję, powinien chytry dureń jeszcze jedną osobą zatrudnić, pierwsze słyszę, że przerwy ktoś nie ma i to jeszcze pracując cały dzień, ja pierdzielę :O:O:O współczucia naprawdę, może jakąś skarge gdzieś żeby ktoś sprawdził warunki pracy ...