Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda----

Dlaczego taka zawiść wśród dziewczyn panuje w dzisiejszych czasach?

Polecane posty

Gość Magda----

Pytam tak z ciekawości..

panuje zazdrość też...jedna drugiej szpile wbija - ale to takie kobiece...najbardziej o mężczyznę , pracę , pieniądze , rodzinę i dom

Gość zcxzcasdas
Bo kobiety nie mają uczuć pozytywnych i są pazerne . Jak pies ogrodnika sama nie zje i drugiej nie da.

Gość ja tam szpileczek żadnej nie
wbijam, ani nie zazdraszczam. Cieszę się ich szczęściem. :)

Gość Magda----
Po prostu mnie to aż smieszy co sie dzieje...Jestem cichą obserwatorką w różnych miejscach. W szkole,w autobusie,na dyskotece.Ładniejsze dziewczyny i super zadbane,ubrane gdzie kazdy paznokiec jest pielęgnowany są dziwnie traktowane,dziewczyny mają na celu osmieszyć je przed chłopakami i myślą że przez to płeć przeciwna zwątpi w nie. Jestem młodym pokoleniem i jestem ciekawa czy dawniej też taka chamskość była, niedługo te dziewczyny będą się zabijać.

Gość fhgsdfh
ciezko stweirdzic dlaczego, moze estrogen miesza im w glowach

ja uwazam ze tak bylo od zawsze kobiety zawsze ze soba konkurowaly, obgadywaly, obrazaly faceci jakos trzymali sie razem a jak jeden cos mial do drugiego to dal w pysk i po sprawie kiedys nie wypadalo glosno mowic o kims zle. dlatego nam sie wydaje ze kiedys tego nie bylo poza tym kiedys kobity siedzialy glownie w domu, nie wychodzily na kawke, na zakupy z kolezankami, wiec znowu wydaje sie ze tego nie bylo.

Magda jezeli niektóre nie dorastają do pięt innym , to jakąś reakcję muszą w sobie wywołać - by uśmierzyć swój ból , za który obwiniają inne...

bo taka prawda ja sama pamietam jak do babci przyszla znajoma to ostro jechaly po swoich niby kolezankach, a bylam dzieckiem teraz mamy wiecej mozliwosci wyjscia z domu. poza tym kobiety teraz czesciej pokazuja swoje wdzieki wiec mniej urodziwe panie maja gula ;)

Gość zeeenek
Dosyc zwyczajna

Gość Magda----
Najgorsze jest to poniżanie w grupkach, albo najczęściej spotykam przyjaciółki dobrane ze sobą brzydka+ładna, a ładna+ładna ewentualnie jest na pokaz i z dystansem, a gdy rozejdą się to obgadują się nawzajem i jak sobie zaufały nawzajem to wywlekają brudy,które potem wykorzystują przeciwko sobie. Straszne są takie tandetne niezbyt urodziwe dziewczyny, które nie stać na markowe ciuchy i ratują się jak mogą i czepiają się bardzo tych lepszych dziewcząt jakieś chamskie docinki jak są w grupce, a jak jedna jest sama to nie ma nic do powiedzenia tylko się boczy, czemu nie potrafią ich zignorować i ukryć tej swojej zazdrości? Przecież przez takie chamskie zaczepki pokazują jakie mają kompleksy i są słabe.

Magda---- ale faceci też potrafią zaczepiać innych z zazdrosci i wyśmiewać w grupach - mozna nawet dostać po ryju za swój wygląd , czy naszyte nazwy itd :classic_cool: słabi ludzie chcą być mocni na każdy sposób - tonący brzytwy sie chwyta... a przyjaciółki wśród kobiet są tylko do pewnego momentu - gdy jedna za bardzo nie odstanie od drugiej

ja sie nie spotkalam zeby przyjaciolki ze soba przebywaly i w ogole przyjaznily sie jedynie po to, zeby jak sie rozejda to mogly siebie obgadac, jakas patologia chyba ;)

Gość Panna MAM _TO_ W DUPIE
Magda---- to akurat róznie bywa zwolenniczko urodziwych bywa, że kobieta piekna jak z obrazka jest jednocześnie pustakiem traktującym calą resztę swiata wraz z malzonkiem jak dawców usług wszelakich i jej uroda oraz nazwijmy to operatywność daje taki skutek że jej zachowanie przypomina wypisz-wymaluj zachowanie maszynki do mięsa - włożysz nieopatrznie palec a tu nagle ujebało ci rączke koło łokcia bywa? da sie chwalić? pomysl :classic_cool:

a g n i e s z k a _ Cytat dla Agnieszki;) Czy Pani Agnieszka ma jakiegoś koleżka?:) Czy Pani Agnieszka z nim mieszka?:) A może Pani Agnieszka ze mną zamieszka gdy chce mieć koleżka:)

Gość Magda----
Agnieszka źle mnie zrozumiałaś, ta przyjaźń najcześciej w przypadku dwóch urodziwych dziewcząt po to by nie zginąć w samotności i wszystko na pokaz, a potem do mnie jedna i druga obgadują się nawzajem albo jak jednej nie ma w danym miejscu to nagaduje na drugą do grupki gdzie znajduje się głównie płeć przeciwna w celu ośmieszenia. Albo moja przyjaciółka zawsze była szarą myszką, a gdy zaczęła o siebie dbać i wyładniała, bo przeważnie jest tak, gdy ktoś brzydszy w dzieciństwie ładnieje, dostaje jakieś anonimy z anonimowych z wyzwiskami. Albo w szkole czy w autobusie jak jedzie jakaś śliczna zadbana dziewczyna to od razu jakieś mordercze spojrzenia, przynajmniej jak kogoś nie znają to tyle mogą zrobić.

Gość Magda----
z anonimowych numerów*

magda - ja mam 23 lata a majac jeszcze 19lat mialam krotkie wlosy, chlopiece rysy, czulam sie jak facio, ubieralam sie jak chlopak teraz mam 23 lat i wyladnialam ale jakos pogrozek ani zadnych niemilych anonimow nie dostaje wiec ja nie wiem w jakim towarzystwie ty sie obracasz ;) a jesli chodzi o wierszyk do pani Agnieszki to pani Agnieszka chce na razie skupic sie na sobie, kolezki bedzie potrzebowac z czasem ;)