Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdonka

Afronis

Polecane posty

Gość magdonka

Hej mam pytanie na temat tego plynu stosowal ktos z was i jak tak to moze sie wypowiedziec? czy to cos pomaga i czy mozliwe jest pogorszenie stanu cery? aha i czy mozna sie po nim opalac? z gory dzieki za odp ;)

Gość lkjlijjoi
jesli masz mało syfów, i nie masz bardzo deliktnej skóry, to bedzie ok. nie ma przeciwskazań do opalania się po zastosowaniu płynu, on odkaża i oczyszcza skóre. pogorszenie jest mało prawdopodobne, u siebie zauwazyłam tylko polepszenie. no i jest to bardzo tani płyn polecam połaczyć go z piciem herbatki z bratka

Gość karolajnna
ja uzywalam miejscowo i wysuszal ladnie syfki

Gość magdonka
dzieki, chyba go sobie kupie, zwlaszcza ze niewiele kosztuje, moze sie jeszcze ktos wypowie :P

Odradzam gorąco!!! To jest w większości alkohol, a on tłustej i trądzikowej cerze zwyczajnie poważnie szkodzi. http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html "Pamiętając o tym, nie należy przemywać skóry tłustej silnymi detergentami czy preparatami na bazie alkoholu etylowego, które działają podobnie tzn. wnikają w cement międzykomórkowy, wymywają z niego ceramidy, zajmują ich miejsce i zwiększają przepuszczalność naskórka. Skóra tłusta może w ten sposób ulec przekształceniu w skórę tłustą odwodnioną, bardzo trudną w pielęgnacji." O właściwym dbaniu o skórę tłustą oprócz powyższej strony można poczytać tu: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html

Gość magdonka
ale ja nie mam takiej typowo tlustej skory poza tym zamierzam go nakladac patyczkiem punktowo a nie na cala twarz, wiec moze pomoze??

Gość hjhjhjkm jn
Ja nie uzywałam tego płynu, ale myslę, że jeśli będziesz go stosowac punktowo, to Ci nie zaszkodzi (a nawet jesli, to odstawisz i problem z głowy). Poza tym część leków na recepte też jest na bazie alkoholu (np. davercin). Sama go używałam i krzywdy mi nie zrobił ( ztym, ze ja najpierw smarowałam twarz kremem i dopiero po minimum godzinie przecierałam miejscowo syfki davercinem). Spróbuj, ale oczywiście bądx ostrożna.

Gość magdonka
dzięki za opinie, zrobie tak jak mówisz i też najpierw krem żeby nawilżyć skóre :)

Gość ticzerka
ja uzywalam punktowo i troche pomagalo spreobuj