Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meegiiiiiii

Nurkowanie - czy są tu jacyś nurkujący????

Polecane posty

Gość meegiiiiiii

Hej, mam zamiar zacząć przygodę z nurkowaniem, ale na początek chciałabym się dowiedzieć co i jak od już nurkujących. Przede wszystkim czym się kierować przy wyborze szkoły? Czy trzeba bardzo dobrze pływać? Jako kompletny laik od czego powinnam zacząć?

Gość gość
od zakupienia dobrej maski i pletw o ile w ogole plywasz :D polecam fajna sprawa

No więc tak : żeby zacząć przygodę z nurkowaniem, musisz przede wszystkim umieć dobrze pływać i odwiedzić lekarza w celu wydania zaświadczenia o braku przeciwwskazań do nurkowania. Dobrze by było, gdybyś na basenie poćwiczyła trochę pływanie po dnie. Kolejnym krokiem jest wybór szkoły pływackiej. Najlepiej wybrać taką, która ma możliwości egzaminowania na różne poziomy nurkowania, wypożycza sprzęt oraz sama organizuje wyprawy nurkowe. Na początek dobrze jest wypożyczać sprzęt i popytać nauczyciela o radę co do jego zakupu, bo jest to duży wydatek i jeżeli już się na niego decydujemy, to powinien być trafiony. Ja polecam z całego serca szkołę nurkowania Roberta Goszczyńskiego w Płońsku pod Warszawą. Wspaniały człowiek, cierpliwy nauczyciel, a organizowane przez niego wyjazdy nurkowe to nie tylko przygoda podwodna ale też wspaniale zorganizowany czas na lądzie, przyjazna atmosfera

Gość gość
nurkowanie no glowa do gory wszytsko sie ulozy :) www.youtube.com/watch?v=-3J8KSM8Zeg

Gość gość
Jak ktoś chce spróbować nurkowania to w tę środę będzie promocja na emotions.net.pl - kurs nurkowania dla początkujących za 60zł. Warto sobie spróbować;)

Gość gość
Bardzo dobre głębokościomierze kupiłem ostatnio w sklepie www.nurkowy.com.pl i dostałem od razu darmową przesyłkę, więc polecam. Sprzęt doszedł sprawnie, odpowiednio zabezpieczony, działa i to na wielu wyprawach. Nie mam żadnych problemów technicznych. Polecam z czystym sumieniem i pozdrawiam.

Gość gość
podbijam

Gość gość
My z mężem bardzo lubimy nurkowanie, zaliczyliśmy już Egipt i tamtejsze rafy koralowe - coś cudownego. Ostatnio w wakacje postawiliśmy na Polskę. Znaleźliśmy takie fajne wyprawy morskie - połów dorsza etc. No i postanowiliśmy sobie zobaczyć, co to za atrakcja, czy nam się spodoba. Okazało się, że w ofercie mają także wyprawy nurkowe i wycieczki na Bornholm. No i z tego też skorzystaliśmy. Super przygoda, mogę każdemu polecić :) tu jest kontakt: http://www.nadorsze.kolobrzeg.pl/

Gość gość
Przygotowywałem się do samodzielnego nurkowania z centrum nurkowym Blue Planet we Wrocławiu. Najlepsza decyzja. Polecił mi ich znajomy hobbysta, więc przekazuję kontakt dalej. Pozdrawiam i życzę powodzenia w nauce ;)

Gość gość
Profesjonalne kursy nurkowania przeprowadza firma www.osmiornica.eu z Gdyni. Oferują kursy nurkowania dla początkujących i dla zaawansowanych. Nurkowanie jest świetną sprawą, więc polecam wam się do nich zgłosić.

Gość gość
Ja niedługo wyjeżdżam nurkować na Mazury ale szukam jeszcze firmy wykonującej przeglądy automatu do nurkowania. U mnie w miejscowości wiem, że zajmuje się tym firma www.phuagpol.pl. Korzystał ktoś z Was z ich usług??

Gość gość
Tutaj jest najwięcej,, szambonurków "