Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marek25

Dziewczyna zawaliła studia

Polecane posty

Gość Marek25

W tym roku miała je skończyć. Zawsze unikała tego tematu a wczoraj się okazało, że już dawno je zawaliła i nic mi o tym nie powiedziała. Chce rozpocząć od nowa studia (socjologie). Nie wiem co o tym sądzić bo miałem nadzieję, że skończy te studia, rozpocznie jakąś porządną pracę i będzie można myśleć o naszej przyszłości. Tymczasem ona zaczyna od nowa 5letnie studia. Ma 23lata. Poradźcie mi co mam robić.

Gość po przemyśleniu stwierdzam ,że
nic nie zrobisz, to jej życie, jest dorosła i tak zrobi co bedzie chciała.A dlaczego Ci nie powiedziała? Zapytaj ja o to.

Gość Marek25
Mówiła, że się wstydziła mi powiedzieć. Doradźcie co byście zrobili na moim miejscu.

Gość zeeenek
Zostaw ja i poszukaj jakiejs normalnej, wyksztalconej dziewczyny. Szkoda twojego czasu na lenia i nieuka bez ambicji.

nic bym nie zrobiła, bo ona już podjęła decyzję. Może bym porozmawiała na temat wspólnej przyszłości, jak ona to widzi.

A tak w ogóle ,to zachowanie tej dziewczyny nie bardzo świadczy o dorosłości. Mogła już skończyć te studia, znaleźć pracę, zawsze przeciez moze isc na zaoczne.

Gość zeeenek
Mozna. Tylko trzeba miec ambicje i chciec. A to zwykly tluk.

Gość a gururur
Ja tez przerwałam studia i teraz mam 30 lat i 4 rok skonczyłam zaocznie. I nic sie nie dzieje jedno nie wyklucza drugiego, mam dobrą pracę i konczę porządne studia. Także nie prezjmuj się, poza tym w każdej jednej chwili mozna zmienic studia dzienne na zaoczne. Pamiętaj jedno nie wyklucza drugiego, mozna studiowac i dobrze zarbiac

Gość Dawid67834
Niech idzie na licencjat na Vistulę i już. Po 2 czy 3 latach będzie miała papier, a magisterkę zrobi jak się poogarnia :)

Gość Marek25
Ona do tej pory studiowała zaocznie i teraz chce od nowa zaocznie studiować. Ja chcę aby poszukała pracy bliżej mnie. Do tej pory pracowała jako kasjerka. Jest to duże miasto więc nie powinno być problemem znaleźć pracy. Czym może się zajmować osoba ze średnim wykształceniem oprócz handlu?

Gość zeeenek
Gastronomia, praca w fabryce

Gość a gururur
moze przeciez pracowac w skepie w jednym z kolosów, jest masa sklepów w galeriach handlowych. Albo jakaś praca biurowa zna jakis język? Widzę, że po topicu - spotykam się z kasjerką - jeszcze sam nie wiesz co masz sądzić

Gość Marek25
upppp

to zalezy jakie te studia kto robi, skoro mówicie ze zawsze sie mozna przeniesc na zaoczne...ja studiuję na akademii medycznej i tu zaocznych nie ma...a skonczyłam juz 26 lat i jest to mój kolejny kierunek