Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dżasta20

Problem i dieta na wakacje :( proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość Dżasta20

Witam drogie panie. Męcze się z swoimi kilogramami od dawna! Jestem młodą dziewczyną i nie chcę być grubaśnicą a mam dobre 10/15kg nadawagi nie wiem ile dokładnie bo się nie ważyłam ale coś koło tego będzie, szczególnie zaczełam tyć od zeszłorocznych wakacji przyprało mi 10kg.Sporo przyprałam na brzuchu, tylko zawsze nogi mialam i mam masywne. Maiałam problemy z sercem ale to dawno jestem ogólnie terazzdrowa a dokładnie to nie mogę go obciążać drastycznymi dietami czy ćwiczeniami. Czy któraś ma z was jakąś diete tak do 1500kalori która by mi pomogła i jakie ćwiczenia i ile czasu dziennie mam ćwiczyć? Proszę o pomoc bo niestać mnie na dietetyka! Może jest jakaś dietetyczka która jest na forum i to czyta, to blagam o pomoc. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie dobre rady :) Dżasta20

Witam, aby podpowiedzieć Pani, jak powinna się odżywiać aby schudnąć musiałabym poznać Pani aktualną masę ciała, wiek i wzrost, oraz poznać historię choroby (jakiego rodzaju problemy z sercem Pani miała?). Jak odżywiała się Pani do tej pory ? To tylko kilka pytań, na które oczekiwałabym odpowiedzi układając dla Pani dietę. W tej chwili mogę jedynie powiedzieć, ze powinna Pani zaplanowac sobie 5 posiłków dziennie, nie eliminować z diety produktów zbożowych (wykluczenie węglowodanów to częsty błąd!), jeść dużo warzyw, rozsądne ilości owoców. Niskokaloryczne produkty białkowe - chude mięso, ryby, przetwory mleczne uzupełnią dietę. Jeśli jest Pani wegetarianką musi Pani zastąpić je warzywami strączkowymi. Jeśłi chciałaby Pani skontaktować się ze mną i dowiedziec więcej zachęcam do kontaktu mailowego: monikach@diety.poznan.pl Pozdrawiam, Monika Chrzanowska