Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do matek///

Pytanie o poród

Polecane posty

Gość pytanie do matek///

hej a jak ma się cesarkę (np na życzenie) to ma się potem połóg czy tylko przy naturalnym porodzie? Czy jak sie urodzi dziecko poprzez cesarkę to jest całkowita narkoza? Czy dziecko będzie nakarmione butelką przez pielęgniarkę zanim mama obudzi się z narkozy? Moze pytania wydają wam sie głupie ale dla mnie nie są i dziękuję za wszystkie odp.

Gość babeczka z lukrem
a może zapytaj swojego lekarza, co? do cesarki dają znieczulenie miejscowe

Gość pytanie do matek///
ale ja nie jestesm w ciąży, pytam z innych przyczyn..... moze są jakieś matki które miały cesarkę i mogłby mi pomóc

Gość zxcvbn
jest połóg tyle,że mniej obfity niż po sn

Gość blackwell
połóg trwa 6 tygodni niezależnie czy to było cc czy sn

Gość zxcvbn
przewaznie jest znieczulenie miejscowe więc- matka nie śpi

Gość dfsfsdfdffffffffffffff
Połóg jest zawsze, bo już w trakcie ciąży kości miednicy i pochwa się przygotowują do tego żeby główka mogła przejść przez pochwę. Po cesarce nawet dłużej trzeba znosić niedogodności. Nic nie będziesz mogła dźwigać. Karmienie piersią od razu, ale dziecko też ojciec powinien ci podawać w taki sposób żeby nie obciążać mięśni brzucha, bo można od tego nabawić się nawet śmierci. Już kilka takich przypadków było opisanych. Kobieta miała cesarkę a nosiła na rękach nawet swoje pierwsze dziecko (2 latka) i umarła. Inna poszła na zakupy, bo też myślała, że może sobie robić długie wycieczki i nic nie będzie. Otóż cesarka to bardziej rygorystyczne zalecenia niż po zwykłym porodzie.

Gość zxcvbn
źle napisałam krwawienie się ma ale przewanie jest krótsze niż po sn

Gość dfsfsdfdffffffffffffff
Teraz raczej do cesarki znieczula się, ale narkozy też się zdarzają. Jak kobieta chce narkozę to zrobią.

Gość ukfloz
połog jest normalnie - i wcale nie mniejszy niż po sn - tzn zalezy od kobiety. Trwa około 6 tyg. Teraz raczej nie podaje się narkozy - tylko w szczególnych wypadkach. Ja miałam miejscowe.

Gość pytanie do matek///
ok dziękuję, a np jak matka się bardzo źle czuje czy to po porodzie naturalnym czy przez cesarkę to np może odmówić nakarmienia dziecka? Czy w szpitalu jest możliwość że pielęgniarki to zrobią jeżeli matka odmówi?

Gość zxcvbn
Matka odmówi nakarmienia piersią? Powinni podać butlę wówczas a jeśli zrobią problem z tego to niech ktoś z rodziny przywiezie mleko i butlę.

Gość pytanie do matek///
"Matka odmówi nakarmienia piersią?" - wiem jak to brzmi, nei chodzilo mi że odmowi "bo nie" ale mimo chęci sama bedzie wiedzieć że nie da rady (bo np cierpi na jakąś chorobę). Czyli w szpitalu nie musza mieć butli z mlekiem, wiec lepiej mieć w razie czego swoją?