Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _myszka;14

jogurty'

Polecane posty

Gość _myszka;14

kurcze.. mam takie nie typowe pytanie.. czy jogurty tuczą? Chodzi o to że kocham jogurty.. potrafię zjeść nawet 4 dziennie. uwielbiam je.. a szczególnie takie ze różnymi ziarnami zbóż. albo Serki wiejskie.. Jestem na diecie, i tak się zastanawiam czy mogę jeść te jogurty??? :( :( mam nadzieję że mnie nie załamiecie... pozdrowionka.

Gość no tak........
najlepiej kupuj jogurty naturalne i dodawaj sama do nich musli i owoce. zdrowsze i mniej tuczące bo w niektorych jogurtach to kit wie co jest nawalone

Gość 787394
no mnie np ostatnio lekarz ostrzegl zeby tak duzo dziennie jogurtow nie jesc. bo wiesz z jakiego mleka sa robione? krowki pasa sie przy drodze, a tam wiadomo olow itp.

Gość yngntbaw
Kupuj light mullera.

Gość sam cukier w tym
jest kupuj te naturalne i wkładaj sezonowe owoce

Gość ostatnio wolę używać
z mleka w proszku są robione i to jest problem bo ono jesttuczace. to co jest w sklepach to nie sa jogurty prawdziwe, nawet te bez dodatkow. ostatnio prawdziwy jogurt widzialam w sklepie z ekologiczną żywnością, uwierz że to zupełnie inny smak. kup mleko pasteryzowane (o dziwo jeszcze takie sprzedają, w torebkach ;) ) i naturalny jogurt, i mozesz sobie do tego mleka dodac jogurt to sam ci sie zrobi, i dopiero do tego owoce i ziarenka. kupne jogurty o jakich piszesz nie sa prozdrowotne :( serek wiejski tak, moze byc. jesli tak lubisz jogurty to sie zastanow czy niedoboru wapnia nie masz.

Gość Lolaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jogobella tucza. i nie kupuj " o smaku" najwyzej truskawkowe. naturalne jedz, sa zdrowe :p

wlasnie truskawkowe sa najbardziej tuczace :O bo maja najwiecej cukru :O

Gość _myszka;14
ja lubię jeść te jogurty 7 zbóż, mają one jakieś tam bakterie.. ;) i jeszcze Danone - ale ziarno . w składzie jest mleko pasteryzowane.. co myślicie???

Gość blackwell
od jogurtów dupa rośnie że hej!!!

mleko w proszku tez jest, na to zwroc uwage

Gość _myszka;14
no o to chodzi że w Ale Ziarno nie ma... ' a oto skład ; Jogurt jabłkowo-gruszkowy ze zbożami - jabłka 2%, gruszki 1%, zboża 3,2%. Owoców zatem niedużo, ale za to ziaren sporo. Skład : mleko pasteryzowane, wsad z owocami i zbożami (woda, cukier, jabłka, gruszki, pszenica, jęczmień, żyto, owies, gryka, amarantus, ryż, proso, siemię lniane, otręby pszenne, otręby żytnie, stabilizatory - skrobia mod., karagen, guma guar, aromaty, kwas cytrynowy), serwatka odtworzona, cukier, skrobia mod., żelatyna wieprzowa, żywe kultury bakterii. W 100 g : 2,6 białka, 16,2 węglowodanów (12,7 cukru), 2,1 tłuszczu (1,4 nasycony), 0,5 błonnika.

Gość Serek Hochland z reklamy
uwielbiam jogurty, lubię w sumie wszystkie produkty mleczne, z wyjątkiem mleka:) jogurty, kefiry, maślanki, śmietanki, sery, twarożki:D nieważne, czy tuczą, jem i nie widzę tycia, zawsze byłam szczupła:)

Gość _myszka;14
widzisz kochana.. chodzi o to że ja też nie jestem nie wiadomo jakim pączkiem, mama mówi że wcale nie jestem gruba, i nie wie co ja wymyślam.. wagę mam jak najbardziej w formie, ale ja bardzo bym chciała mieć płaski brzuch!! teraz mój brzuch nie jest odstający.. jest w miarę płaski, ale ja chcę mieć bardzo płaski- żeby mi było widać żebra, a zamiast tłuszczu- mięśnie. I wiesz.. lubię sobie zjeść na śniadanie kromkę chleba razowego i jogurt.. ale nie wiem już! :( piszą że od jogurtów rośnie dupa.. :( :( :( chyba najwyższy czas przestać je jeść! albo jogurty naturalne, z owocami. ?.. wiesz.. ja też codziennie jeżdżę na rowerze... spalam to wszystko co zjadłam.. nawet więcej.. Ale zmartwili mnie z tymi jogurtami, i chyba przestane je jeść! :(

a próbowałaś takich, które nie są słodzone białym cukrem ale np. fruktozą z owoców? ja lubię np. jogurty premium frutica, mają niski indeks glikemiczny, więc na dietę będą lepsze

jeśli są wyłącznie przetworzonym mlekiem to nie powinny:) unikaj syropów, aromatów, wsadów (jogurt niby bez cukru, ale we wsadzie naj****e jak kokainy w nos meksykańskiego biznesmena).

Gość Martynaxx
Fermentowane przetwory mleczne to niskokaloryczne ale bardzo odżywcze produkty spożywcze, będące doskonałym źródłem wapnia. Mają nieoceniony wpływ na florę bakteryjną jelit i jako idealne probiotyki są zalecane podczas kuracji antybiotykowej. Stymulują także perystaltykę jelit i są znacznie lepiej tolerowane przez organizm niż mleko, dlatego często występują w diecie osób cierpiących na nietolerancje pokarmowe.http://www.alicjabaranowska.pl/zdrowie/przepis-na-zrobienie-jogurtu/

Gość gość
też uwielbiam jogurty ale jem raz dziennie