Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Latttu

GDZIE I KIEDY wyjeżdzacie?

Polecane posty

Gość Latttu

Jestem ciekawa czy ktoś z was już wie co będzie robił w te lato, czy macie jakieś zaplanowane wyjazdy? Jeżeli tak to czy preferujecie nasze polskie morze czy jednak kraje egzotyczne? Jeżeli tak to gdzie,czym,i czy jedziecie na "spontana" czy jednak wcześniej rezerwujecie nocleg?

Gość proteaza
za 2 tygodnie jade na praktyki w ośrodku badawczym zlokalizowanym na jakimś wypiździejowie, ale licze na to że będzie tam monopolowy

Gość Latttu
monopolowy zawsze się znajduje :) . Ja chciałam pojechać nad polskie morze np do Jastarni ale dopiero tak w ostatnim tygodniu lipca lub w 2 tygodniu sierpnia ale nie jestem pewna co do pogody..

Gość ghrrrhhrr
ja się wybieram ze swoim facetem ponownie w góry na jakiś tydzień. Tego lata wybieramy się też na mazury, malborka i kilku innych miast jednak to mają być takie jednodniowe góra dwudniowe wyprawy. Zastanawialiśmy się nad jakąś wycieczką egzotyczną z tych tańszych ofert jak tunezja, turcja, egipt itp jednak na taką wycieczkę pojedziemy chyba za rok w zimie.

Gość Latttu
Ja też wyjeżdżam ze swoim chłopakiem i w tamtym roku byliśmy właśnie w Jastarni, pojechaliśmy na spontanie na 4 noce i znaleźliśmy pokój za 30zł/ doba za osobę w ciągu 40 minut? Ale w tamtym roku pojechaliśmy w pierwszej połowie lipca więc pogoda była jak znalazł i tak się zastanawiam czy w tym roku koniec lipca a początek sierpnia to nie zbyt późno jak na wypad nad morze? Może to głupie pytania ale po prostu zawsze jeździłam na mazury aż w końcu ubiegłego roku to się zmieniło więc co do Bałtyku nie mam doświadczenia. Co do wyjazdu zimą do krajów egzotycznych uważam że to świetna opcja! Jak już będziecie mieli dość chłodu i zasyp śnieżnych to na pewno bardzo miła będzie taka odmiana :), mój brat często lata w takie miejsca i z tego co mi wiadomo to w Egipcie najlepiej wybierać hotele co najmniej 3 gwiazdkowe bo ponoć u nich jest zaniżony standard

Gość ghrrrhhrr
Wczoraj widziałam ofertę wycieczki do tunezji w 4 gwiazdkowym hotelu all iclusive, zastanawialiśmy się trochę nad tą ofertą jednak zmieniliśmy zdanie i stwierdziliśmy właśnie, że lepiej pojechać zimą. Co do polskiego morza to nie polecam za bardzo. Nie wiem jak dokładnie jest z cenami pokoi ponieważ moja rodzina mieszka niedaleko więc nocleg mam za darmo, jednak słyszałam, że pokoje są obskurne a ceny wygórowane. Poza tym ciężko jest też trafić z pogodą. Chyba za każdym razem kiedy tam byłam to trafiałam na szarówkę, chłód lub deszcz więc nici z kąpania.

Gość Latttu
A więc miałam szczęście bo pokój nie był zły, oczywiście przyjemniej byłoby wynająć domek letniskowy ale jestem osoba ucząca się więc na wakacje jeżdżę z pieniędzy zarobionych np w wakacje tak jak teraz idę do pracy żeby móc gdzieś wyjechać dlatego pokój za 30zł był fajną opcją nad morzem ale na mazurach za tyle można już wynająć domek ale że mieszkam blisko mazur to praktycznie każdy weekend nad jeziorem więc aj, sama nie wiem. Jak trafimy na zła pogodę to butelka whisky, koc, sweterek i na plaży wieczory spędzać np przy grillu a w dnie to liczyć na atrakcje turystyczne jakie zapewnia miasto heh.

Gość ghrrrhhrr
a może skusisz się jednak na góry? Tam pokój możesz spokojnie znaleźć za ok 30zł. Poza tym jeśli zostaje się dłużej to ceny jeszcze bardziej spadają. Ogólnie to jetem zwolenniczką gór niż morza

Gość Latttu
W górach bywałam parę ładnych lat temu na nartach zimą, latem? Hmm.. nie za bardzo sobie wyobrażam tam wakacje chociaż żeby bardziej się zagłębić w to jak by móc spędzać tam czas.

Gość ghrrrhhrr
mi się wydaje, że latem w górach może być nawet ciekawiej niż zimą. Widoki są znacznie ładniejsze, zwiedzanie również może być przyjemniejsze ponieważ mróz nie goni do domu. Do tego dochodzą wspinaczki, piesze lub rowerowe trasy, można rozpalić ognisko itp

Gość a znasz?
JENNIFER TO MODERATORKA