Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A1g2a3

Torbiel ...

Polecane posty

Gość A1g2a3

Witam, bylam ostatnio u lekarza i wykryl u mnie torbiel przy lewym jajniku. 36mm, niewiem czy to duzy czy nie. Lekarz nic nie powiedzial o tym. Stwierdzil tylko ze z jednej strony dobrze ze jest torbiel bo wiadomo ze jajniki pracuja ale z drugiej strony zle. Kazal przyjsc po miesiaczce i zobaczy czy moze sam sie wchlonal jesli nie to przepisze leki. Staram sie z mezem o dziecko i sie zastanawiam czy oby ta torbiel jest przyczyna ze nie moge zajsc. Dodam ze staramy sie ok dwoch lat. Co o tym sadzicie?

hej opowiem ci moje doswiadczenia miałam trobiel dowiedziałam sie o niej podczas wizyty u ginekologa kiedy byłam pewna ze jestem w ciazy to był mój drugi cykl staran i sie udało a torbiel pojawiła sie prawdopodobnie z pecherzyka w którym zamiast był zarodek była kula krwi ktora urosła mi przez 2 miesiace do 7cm to duzo ale lekarz nie kazał sie tym przejmowac bo UWAGA CIĄŻA LECZY TORBIEL UCIESZYŁAM SIE GDY PRZY KOLEJNEJ WIZYCIE LEKARZ STWIERDZIŁ ZE ZNIKŁA CZYLI OK 1 MIESIACA A JESLI NIE jestes w xciazy bedziesz miec kuracje antykoncepcyjna ktora unicestwia torbiele tylko ze jak sie przestaje ja brac znoiw sie moga pojawic a xczasami trzeba usuwac operacyjnie i z jajnikiem takze bnie wiem jaka ty masz ta torbiel jak nie duza to tabletki i trzeba poczekac a ja jestem juz 16 miesiecy po poriodzie i nie zazywam tabletek i jak narazie odpukac nie ma torbieli bo przy torbieli rozregulowuja sie cykle okres roznie przychodzi jak narazie jest dobrze zycze zdrowia

Gość samega
To zależy jaka to torbiel. Są torbiele czynnościowe, które moga samoistnie się wchłaniać, gorzej jeśli to torbiel czekoladowa bo wtedy zwykle oznacza endometriozę i jest przyczyną braku ciąży, powoduje zrosty w jamie macicy i na jajowodach. Są jeszcze potworniaki, ja takiego miałam.

Gość majeczka321
Ja tez mam problemy z torbielami, pojawiaja sie i znikaja po miesiaczce. Myslalam ze nie uda mi sie zajsc w ciaze albo bede musiala sie leczyc. I okazalo sie ze jestem w ciazy :) Nie martw sie, kontroluj to tylko i bedzie ok

Gość A1g2a3
Mam nadzieje ze bedzie oki i ze niedlugo zajde w ciaze.

Gość bułka z maslem
ja mialam 5cm i sama sie wchlonela bedzie dobrze :) powodzenia!