Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...koperek........

Czy warto być dobrym w życiu, uczciwym, żyć zgodnie z PŚ ???????????????????????

Polecane posty

Gość ...koperek........

Ja to już sam nie wiem :( Niby hindus wierzy w karmę, my w Boga itd ... Każdy w coś wierzy. Nie ma chyba społeczeństwa, plemienia które żyłoby tylko życiem współczesnym nie troszcząc się o to co z nim po śmierci. Nawet zwierzęta mają w sobie coś niezwykłego. Psy wyczuwają złych ludzi i szczekają na nich. Mam takiego, który na moją kuzynkę zawsze szczekał od pierwszego wejrzenia a czasami przychodzą zupełnie obcy ludzie i pies biegnie do nich się bawić ... Jakoś nie wierzę w Boga. Logika podpowiada mi że świat wymyślili kosmici. Stworzyli ludzi bo nie miał kto na nich zapierdalać. Czytałem o tym książkę. Logiczniejszej nie czytałem do tej pory w tym temacie. No ale coś takiego jak reinkarnacja i związana z nią karma ... to wcale nie jest głupie. Ma ktoś jakieś przebłyski ? Podzielcie się ze mną spostrzeżeniami ;)

Gość Jelcz345
Jedni wierzą w boga a inni w naukę

Gość pomponikowa___ola
ja wierze w Boga.

Gość ostatni moheranin
religia katolicka jest jedyna religia naukową rozumowa doceniająca rozum Jan Paweł II w enklityce Fides et ratio wiara i rozum to dwa skrzydła na których duch ludzki unosi Sie do odkrywania i kontemplowania prawdy