Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robić do cholery!!!

Dostałam mailem wezwanie do zapłaty 98 zł za rejestrację na jakimś portalu.

Polecane posty

Nie pamiętam żebym się rejestrowała na jakimś portalu ale możliwe że dokonalam rejestracji żeby pobrać jakiś plik. Przyszło mi wezwanie do zapłaty a dziś ponownie do mnie napisali "Przedsądowe wezwanie do zapłaty". Oczywiście nie zapłacę ale czy nic mi z tego powodu nie grozi? Dodam zaraz te maile.

Gość Waldemarek
Jeśli to pobieraczek to nic Ci nie grozi

Gość potrzba wam znachora
to pobieraczek? olej sprawę.

Jaki znowu pobieraczek?

podałam dane typu imię ss nazwisko dd itp. Nie mają moich danych

ta,albo pobieraczka mozna podac do sadu.Juz raz zaplacili,a dalej szukaja jeleni.

Szanowna Pani ss, w dniu 05.06.2012, o godzinie 22:08:35, korzystając z komputera o adresie fizycznym IP: 83.4.35.144, zarejestrowała się Pani na stronie dobre-programy.pl i zawarła umowę Członkostwa w Klubie Dobrych Programów, zobowiązując się do uiszczenia jednorazowej Opłaty Członkowskiej w wysokości 98 złotych. Pomimo upływu terminu płatności, do dnia dzisiejszego nie uregulowała Pani w pełni swojego zobowiązania. Wobec powyższego wzywamy Panią do zapłaty długu, wyznaczając w tym celu dodatkowy termin płatności wynoszący 5 dni od momentu otrzymania niniejszej wiadomości. Informujemy, iż dalsze uchylanie się od uiszczenia Opłaty Członkowskiej wywoła szereg dotkliwych dla Pani konsekwencji prawnych. Wykorzystując przysługujące nam środki prawne będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Pani na drogę postępowania sądowego, czego następczym efektem może być egzekucja komornicza Pani długu powiększonego o kwotę odsetek za zwłokę oraz sumę kosztów windykacyjnych, sądowych i egzekucyjnych. Z chwilą gdy Pani łączne zadłużenie wobec spółki G&G Ltd. przekroczy kwotę 200 złotych, wystąpimy z wnioskiem o wpisanie Pani danych osobowych do rejestru dłużników niewypłacalnych, prowadzonego przez wybrane biuro informacji gospodarczej - zgodnie z ustawą z 9 kwietnia 2010 r. o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych (Dz. U. z dnia 14 maja 2010 r.). Dokonanie takiego wpisu może oznaczać dla Pani całkowitą utratę zdolności kredytowej. Niezależnie od powyższych konsekwencji cywilnoprawnych, brak uiszczenia zaległej Opłaty Członkowskiej, stanowi rażące naruszenie warunków udzielonej Pani licencji członkowskiej na korzystanie z programu komputerowego Downloader Gold. Działanie takie może zostać zakwalifikowane jako forma piractwa komputerowego. W takim wypadku skierujemy do właściwych organów ścigania wniosek o ściganie Pani jako sprawcy przestępstwa określonego w art. 115 ust. 3 w związku z art. 17 ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), zagrożonego karą pozbawienia wolności na okres do jednego roku. Chcąc uniknąć nieprzyjemnego dla Pani obrotu spraw, związanego ze skutkami postępowania sądowego, ponownie wzywamy Panią do dobrowolnego uiszczenia zaległej Opłaty Członkowskiej w wysokości 98 złotych, w terminie 5 dni od momentu otrzymania niniejszej wiadomości. Prosimy o uiszczenie należności poprzez przelew bankowy uzupełniony poniższymi danymi (lub wpłatę na podane konto w urzędzie pocztowym): nazwa odbiorcy: G and G Ltd. P.O. BOX 31291 Ras Al Khaimah Zjednoczone Emiraty Arabskie bank: BRE Bank Oddział w Warszawie kwota przelewu: 98 PLN nr rachunku: 70114019773939000000027524 tytuł płatności: mój mail W załączeniu znajdzie Pani fakturę pro-forma. Wystawienie faktury VAT będzie możliwe na żądanie kupującego, po uiszczenie należności oraz potwierdzeniu danych na jakie ma być wystawiony dokument księgowy. W przypadku pytań dotyczących umowy lub płatności, prosimy o kontakt: email: bok@dobre-programy.pl tel.: 708 288 600 (1,29 PLN/min z VAT) Z poważaniem, Klub Dobrych Programów

Gość Opiuum w rosole
Nic po prostu olej i zapomnij, takie to trudne ? Trafiłas na wyłudzaczy - po prostu ich olej :)

dziś dostałam ponownie maila Szanowna Pani ss, Pomimo otrzymanego wezwania do zapłaty, wciąż nie uregulowała Pani swojego zadłużenia powstałego z tytułu zawartej w dniu 05.06.2012 umowy Członkostwa w Klubie Dobrych Programów. W związku z tym informujemy, iż zostaliśmy zmuszeni do wystąpienia przeciwko Pani na drogę postępowania sądowego, którego zamierzonym efektem będzie uzyskanie sądowego nakazu zapłaty opatrzonego klauzulą wykonalności. Informujemy, iż pozew przygotowany przez obsługującą nas kancelarię prawną, zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu, przy uwzględnieniu danych osobowych, które podała Pani w trakcie rejestracji: Pani jj ss 22-222 kakhsss sss a2 Przypominamy, iż zgodnie z 5 ust. 3 zawartej umowy podawanie danych osobowych, w sposób który uniemożliwia ustalenie Pani tożsamości w toku zwykłych czynności, stanowi czyn niedozwolony wyrządzający szkodę Usługodawcy. W przypadku konieczności skorzystania przez spółkę G&G Ltd. z usług podmiotów specjalizujących się w ustalaniu danych osobowych użytkowników sieci Internet, zgodnie z art. 477 kodeksu cywilnego, będzie Pani - jako dłużnik pozostający w zwłoce - zobowiązana do uiszczenia dodatkowych kosztów, które wynikną z tego tytułu. Jeśli zamawiając usługę użyła Pani fałszywych lub niekompletnych danych osobowych wprowadzając nas tym samym w błąd co do swojej prawdziwej tożsamości bądź adresu zamieszkania to zwrócony przez pocztę list z pozwem zostanie wykorzystany jako dowód popełnienia przez Panią przestępstwa oszustwa, określonego w art. 286 kodeksu karnego. Dodatkowo informujemy, iż brak uiszczenia Opłaty Członkowskiej stanowi rażące naruszenie warunków udzielonej Pani licencji członkowskiej na korzystanie z programu Downloader Gold. W związku z tym, niezależnie od wymienionych powyżej kroków prawnych, zamierzamy złożyć zawiadomienie o popełnieniu przez Panią przestępstwa naruszenia majątkowych praw autorskich do programu komputerowego, zgodnie z art. 115 ust. 3 w związku z art. 17 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. Z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.). Wskazane przestępstwo ścigane jest na wniosek pokrzywdzonego. Przypominamy, iż w przypadku odnalezienia na Pani dysku twardym dowodów naruszenia praw autorskich, będzie Pani zobowiązany do uiszczenia określonej w prawie autorskim wielokrotności wynagrodzenia, które normalnie przysługuje za korzystanie z danego utworu na podstawie zawartej umowy licencyjnej. W celu wykazania przesłanek faktycznych naruszenia przez Panią warunków licencji członkowskiej na korzystanie z programu Downloader Gold, wszystkie dane zgromadzone w toku realizacji zamówionej usługi Członkostwa w Klubie Dobrych Programów, zostaną przekazane wybranym przez spółkę G&G Ltd. specjalistom w dziedzinie wykrywania przestępstw komputerowych oraz ustalania tożsamości użytkowników sieci Internet. Następnie przygotowany materiał dowodowy zostanie przekazany organom ścigania wraz z wnioskiem o ukaranie sprawcy przestępstwa naruszenia majątkowych praw autorskich. Mając na względzie powyższe, ponownie wzywamy Panią do dobrowolnego uiszczenia Opłaty Członkowskiej w wysokości 98 złotych, w nieprzekraczalnym terminie 3 dni od momentu otrzymania niniejszej wiadomości. Prosimy o uiszczenie należności poprzez przelew bankowy uzupełniony poniższymi danymi (lub wpłatę na podane konto w urzędzie pocztowym): nazwa odbiorcy: G and G Ltd. P.O. BOX 31291 Ras Al Khaimah Zjednoczone Emiraty Arabskie bank: BRE Bank Oddział w Warszawie kwota przelewu: 98 PLN nr rachunku: 70114019773939000000027524 tytuł płatności: bmój mail W załączeniu znajdzie Pani fakturę pro-forma. Wystawienie faktury VAT będzie możliwe na żądanie kupującego, po uiszczenie należności oraz potwierdzeniu danych na jakie ma być wystawiony dokument księgowy. W przypadku pytań dotyczących umowy lub płatności, prosimy o kontakt: email: bok@dobre-programy.pl tel.: 708 288 600 (1,29 PLN/min z VAT) Z poważaniem, Klub Dobrych Programów

Gość nie reaguj na to
wywalaj te e-maile nic Ci nie zrobią a na przyszłość zanim się rejestrujesz gdzieś to uważaj

Gość zupełnie nie rozumiem
Ale elaborat ............. pffff, oni dla zdarcia kasy, są zdolni pisać monity długości autostrady.

Gość dziminia 23
wyślij im taka odpowiedź : " a zasadził wam kiedyś ktoś kopa w dope ?"

Gość agusia md 810
palcem nie rusz wezwanie mailem nie jest formą przewidzianą przez prawo. pajace szukają naiwnych .... i są idiotami - gdyby zażądali 5 zł to 500 osób na 1000 by im zapłaciło :O

No wiadomo że nie zapłacę. Chodzi mi tylko czy nie zaczną mnie nękać.

Gość dziminia 23
zablokuj ich maila

Gość wez immmm
Wez im napisz, ze zle trafili, gdyz maz jest prawnikiem i jesli nie przestana Cie nekac to racja, skonczy sie to w sadzie ale oskarzeni beda oni. Tylko wiesz, napisz to tak inteligentnie;D

Gość Bobas Smyk
to nie jest dobra rada. będzie to znaczyło że odebrała maila (e). trzeba pajaców zlewać ciepłym moczem -nigdy nie udowodnią że autorka coś od nich dostała (chyba że klikała //potwierdzenie//:D)

Gość pomozta ludziska
tez to dostalam, caly biznes polega na tym ze nielegalnie wysylaja Ci wezwanie do zaplaty, jeden to oleje, a drugi wystraszy sie i przeleje ta kase, no i biznes sie kreci polska to bandycki kraj, za taki biznes powinny byc milionowe kary i siedzenie w pierdlu, a pobieraczek (ta sama zasada dzialania) dostal kiedys kare 200tys zl... tylko ze oni tyle to pewnie w tydzien zarabiaja... tak wiec olej to lub napisz zeby cmokneli Cie w pieroga

Gość Zos87
Witam. Jak sprawa dalej się potoczyła? Ba z dat wychodzi że w przypadku nie zapłaty powinna już być Pani co najmniej w drodze sądowej :P Ale tak na poważnie to nie wiem co mam robić, bo ja owy mail dostałam 20.11.2012 r. wiec prawie 4 miesiące po Pani i nie wiem co mam zrobić albo iść na Policję albo zgłosić to do wydziału spraw ochrony konsumenta. Z tym że tak jak Pani mają kompletne nieprawidłowe moje dane a co śmieszne w "wezwaniu tym" i korzystałam w dniu .... z IP .... IP mam kompletnie inne niż Oni podali. Tak samo w tym dniu (przeglądałam historię przeglądarki) ściągałam jave i pobierałam wtyczkę, i przy pobraniu wtyczki przekierowało mnie na ową stronę gdzie zaznaczyłam akceptuj. Jawne wprowadzanie ludzi w błąd. Jeśli dalej Pani jest na wolności proszę o odpisanie :):)

Gość candyyyy
Hahaha jeszcze firma zarejestrowana w Emiratach Arabskich. W internecie pelno kurewstwa ale najgorsze to jak chca nr telefonu zeby wyslac kod do rejestracji a potem Ci pisza ze bede przysylac kazdego tygodnia platne smsy po 10 zl kazdy chyba ze zablokujesz usulge, za co tez trzeba zaplacic. Zlodzieje ale coz w Polsce nie zarobisz uczciwie normalnych pieniedzy...

Gość gość
I jak ? Jeśli nie zapłaciliście wysłali wam jeszcze jedno pismo ? Czy coś ?

Gość gość
no pewnie,ze piszą. Odgrzebują jakieś stare mejle i piszą-bzdury. A nuż sie jaka sierota trafi i wyśle pieniadze :D

Gość gość
Mój brat też dostal do zapłaty 148zł z dobre programy. On się zarzekal że nigdzie się nie logowal i nie podawał danych, to niby skąd mają jego dane i adres(pismo przyszlo poczta)

Gość banned24
też dostałam pismo pocztką prawie o tej samej tresci ale na koncu zpowaznaniem: pełnomocnik zarządu smart tech connet limited. czy mam cos z tym robic czy nie placic????

Gość gość
Nie, nie płacić. Dodatkowo jeśli używacie firefoxa zainstalujcie sobie dodatek WOT który blokuje wszystkie pobieraczki i inne tego typu strony.