Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bl30sec

dobra umowa najmu

Polecane posty

Gość bl30sec

Witam! Czy moglby ktos z Was sie podzielic dobra umowa najmu na wynajem mieszkania. Chodzi mi o taka ktora dobrze chroni wlasciciela przed nieuczciwymi najemcami - cwanikami. Zgodna z kodeksem cywilnym w google szukalam i sa tylko standardowe a mi zalezy na takiej ktora jak najlepiej by chronila mnie jako wlasciciela. Dzieki

Gość strona słońca
Pospisuj ich z dowodu nr pesel,nr seryjny itd zaznacz co masz w mieszkaniu i w jakim jest ono stanie i niech złożą podpisy ja miałam taka umowe od właściciela mieszkania

Gość bl30sec
To nie jest wystarczajace w tym dzikim kraju tzn jest o ile ktos jest uczciwy a nie zawsze tak jest. Dlatego prosze o pomoc zeby to bylo jak najbardziej chroniace mnie jako wlasciciela. Ja nikogo nie zamierzam oszukac i chce by to dzialalo w obie strony.

Gość bebe bebe bebe
niestety polskie prawo zdecydowanie bardziej chroni najemcę, głównie ze względu na trudność wypowiedzenia takiej umowy, choćbyś nie wiem co napisała w umowie, jeśli będzie to sprzeczne z postanowieniami kc i ustawy o ochronie praw lokatorów a najemca będzie miała trochę rozumu w głowie to zawsze przegrasz natomiast jeśli chodzi o ochronę przed ewentualnymi zniszczeniami to od tego jest kaucja i tyle

Gość bl30sec
Wiem,ze malo co mnie chroni i ze prawo jest w tym temacie malo korzysne dla mnie jako osoby ktora chce wynajac odprowadzic podatek i byc uczciwym. Lecz licze,ze moze ktos podrzuci jakas umowe ktora sam wykorzystuje wynajmujac swa nieruchomosc i ze jest na tyle porzadnie sformulowana,ze w jakims stopniu zapewni mi ochronne i funkcjonuje jako sprawdzona.

Gość osiwiec
Daj standardowa umowa bo i tak jak cos to tylko sad i eksmisja.