Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .zaciekawiona.

Możliwa ciąża?

Polecane posty

Gość .zaciekawiona.

Witam. Zastanawia mnie jeden fakt... Niedawno kochałam się z moim partnerem. Zrobiliśmy to bez zabezpieczenia, ale "wyszedł" na czas. Po jakichś 5 minutach zrobiliśmy to znowu. Jego członek co prawda był, że tak powiem, suchy (nie było na nim nasienia), ale właśnie to mnie intryguje... Z moich obliczeń wynikało, że właśnie wtedy miałam dni płodne. Czy mimo tego, iż jego członek był "suchy", to jest możliwość zajścia?

Gość fgsdfg
tak

Gość nie lubie nikogo :)
ja pierdole :/ kto jest za tym, żeby obowiązkowo przed rozpoczęciem współżycia dzieci obowiązkowo przechodzily testy dotyczace ciazy, seksu, chorob, antykoncepcji, owulacji, zaplodnienia ?

Gość iksygrekzet90
Tak, jest taka możliwość. Nie lubie nikogo :) - POPIERAM i pozdrawiam.

Gość .zaciekawiona.
Mówcie co chcecie. Do dziecka mi daleko, bo lata swoje mam, ale po prostu się zastanawiałam nad tym i chciałam rozwiać wątpliwości. A to, że uprawiam seks bez zabezpieczenia, jest moją sprawą. Wiem jakie to niesie za sobą konsekwencje i nie musicie mnie pouczać. W każdym razie, dziekuję za odpowiedź

Ale jesteście niemiłe... Dobrze, że się pyta, tylko szkoda, że tak późno...

Uwaga, 23 lipca - stosunek, przez 1/3 czasu bez zabezpieczenia, potem w gumce - 9 dzień cyklu, 4 dni po miesiączce, cylke 28-29 dniowe. Planowana owulacja 5 dni pozniej. Teoretycznie dni niepłodne, ale praktycznie plemniki mogą przeżyć kilka dni, tak więc pytam - ile? czy jest jakaś szansa? Test ciążowy z apteki pewnie nic nie pokaże po 10 dniach? Przypadek koleżanki, ja myślę, że szanse na ciaże są bardzo małe.

Gość nie lubie nikogo :)
a koleżanka ile lat ma ?

23, a co to ma do rzeczy...? Tzn. myślę, że zmierzasz do błyskotliwej wypowiedzi na temat świadomości antykoncepcyjnej wśród młodzieży, ale uprzedzę Cię i powiem, że różnie w życiu bywa, czasami się robi głupstwa i niestety nie ma się wpływu na coś co się już stało, grunt, żeby nie powtarzać tych samych błędów i ponieść odpowiedzialność za te poprzednie. Dlatego zamiast wjeżdżać na kogoś, mogłybyście kulturalnie odpowiedzieć jednym sensownym zdaniem na zadane pytania, a jeśli nie, to powstrzymanie się od jakiegokolwiek komentarza. Z góry dziękuję i pozdrawiam.