Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fejoplaa

kołderka, kocyk, śpiworek, rożek, otulacz-co się u was najbardziej sprawdziło?

Polecane posty

Gość fejoplaa

Witam! Pytanie jak w temacie. Nasz maluch przyjdzie na świat w październiku, więc chodzi mi o sam początek. Czy jest sens, to wszystko kupować? No kocyki i kołderka wiadomo...ale może jednak śpiworek zamiast kołderki, no i te otulacze zamiast kocyka? A może rożek?

Gość oczywiscie, ze jestes
kołderka nie takie oczywista, bo kołderki sie na poczatku nie uzywa

Gość oczywiscie, ze jestes
na twoim miejscu kupiłabym specjalny kocyk, ktory opatula malucha, tzn krepuje mu jakby raczki, mocno spina tak do brzuszka a nózki w tym kocyku sa wolne.W takim kocyku dziecko czuje sie bardzo bezpiecznie. poza tym malusienski spiworek, bo wtedy masz pewnosc, ze dziecku bedzie cieplo kołderka nie, bo nie daj boze stoczy sie maluch pod nią, kocyki Ci na razie chyba nie potrzebne ale pewnie juz masz albo zaraz dostaniesz z dzisiec w prezencie ;) rozek u mnie w ogole sie nie sprawdzil

starsza corka dzielnie znosiła rożek moze ze 2 miesiace,potem przykrywalam ja pielucha flanelowa( w upały) a jak miała roczek to kołdra( w łóżeczku a wózku koce w zależnosci od pogody).młodsza córka nie chce się niczym przykrywac.nawet "worka do spania" nie znosi a uwazam ze to fajny wynalazek bo dziecko sie nie rozkopie w nocy.

Gość hmmmh
rożka i otulacza nie miałam, więc się nie wypowiem miałam 2 cienkie koce i 1 gruby oraz kołdrę Na samym początku dzieci spały zawinięte w cienkie kocyki, ale szybko używałam kołdry. Jak przestałam je zawijać tylko przykrywać to obie córki kocyki wiecznie naciągały sobie na buzię a kołderka pozostawała tam, gdzie ma być. Gruby koc był na spacery w bardzo zimne dni (moje dzieci taż jesienne).

kocyków nigdy za wiele - tak mi powiedziała mama i miała rację. mam 3 cienkie i 1 gruby a kożystam jeszcze z naszych dużych czasami. jak dziecko podrośnie to lepsza kołderka i kocyk. rożek miałam i byłam z niego bardzo zadowolona. dużo pewniej się dziecko na ręce boerze jak takie maleńkie, a i całkiem mu w nim cieplutko.

Gość ja rodzilam we wrzesniu
synek urodzony we wrzesniu. mialam kupione 3 kocyki, takie w ksztalcie kwadratu nie jakies wielkie koce, jeden cienki z obu stron bawelna z h&m, drugi polarowy tez cienki, trzeci z jednej strony polar z drugiej bawelna. do tego mialam rozek do szpitala. kolderke w ikea taka dla dzieci kupilam jak syn mial rok czyli na kolejna zime. i stosuje ja tylko w zimie. teraz syn ma prawie 2 lata i caly czas spi pod tymi kocykami, ten najcienszy bawelniany ma jako przytulanke do spania i poza okresem zimowym spi przykryty pod jednym z nich. naprawde polecam takie male fajne kocyki

Gość eewwwwwa
u mnie na poczatku byl rozek, kocyki. duzo na poczatku tego trzeba miec,. mialam sporo polarowych kocykow, nimi lekko owijalam dziecko.

Gość Kocyków nigdy za wiele...
dobre hasło i prawdziwe. Osobiście z kocyków używam dla dzieci tylko kocyków - pledów Drewex. Uwielbiam je, są świetne. Choć zauważyłam też na allegro podobne fajne chyba firmy bobas, jakoś tak. Drewex ma dwie wielkości. Jedna dla Maleństwa, a drugi większy używa się długo. My mamy ciepło w mieszkaniu i synek nie używał kołdry nigdy tylko ciągle tego kocyka. Jak podrósł i potrzebował większej kołdry to zszyłam dwa takie kocyki i oblekłam w poszwę. Miałam oczywiście dla synka kołderkę odkąd się urodził i ten wsad nie był użyty ani raz. Mój synek ma obecnie 5 lat i nadal albo te kocyki albo cieniusieńska kołdra. Córcia urodziła nam się w połowie października. Mam dla niej poduszkę klin (dobry wybór bo miała tendencję do cofania się pokarmu) kocyki, rożek na początek (uwielbiała go przez ok. 5 tygodni) i śpiworek. Generalnie na początku była w rożku, później w śpiworku do ok. 2,5 miesiąca i nagle zaczął być dla niej zbyt ciepły. Wtedy przerzuciliśmy się na kocyk i nadal to stosujemy, chyba, że teraz, gdy są upały, to pieluszka:) Moje wybory to: http://allegro.pl/kocyk-pled-koc-krokodyl-drewex-75x100-cm-w-wa-i2460755808.html http://allegro.pl/drewex-pled-100x135-kocyk-krolik-motyl-i2448069368.html Generalnie na allegro jest większy wybór kolorystyczny:) Spiworek do spania z tesco, wygodnie rozsuwany. Poduszka klin Pościel (poszewka, poszwa, ochraniacz oraz kilka prześcieradełek na gumce) Spiworek na zewnątrz:http://allegro.pl/spiworek-dzieciecy-do-wozka-wallaboo-0-9m-zielony-i2453192276.html Pozdrawiam:)

Gość diabl123
ŚPIWOREK!!! Kup koniecznie spiworek, nie będziesz się martwiła czy dziecko zmarźnie, czy sobie nie nakryje buzi. Moim zdaniem to rewelacyjny produkt. Ja już kupiłam drugi większy, do czasu upałów używane były codziennie.

Gość koralina karolinaa
ten drewex to sam poliester :/ dziecko się tylko upoci

moja corka tez urodzila sie w pazdzierniku.rozek okazal sie zbedny.kupilam bo taki byl wymog szpitala,ale nawet w szpitalu jej nie zawijalam bo po 1 nocy w nim dostala potowek.w szpitalu bylo bardzo cieplo.przydal sie pozniej zima do wozka.kocyki tez mialam przykrywalam czasami w ciagu dnia i na 1 spacerach.od urodzenia spala w spiworku.i polecam wlasnie spiworek nie balam ze sie udusi.

Gość fejoplaa
Ok, dzięki za rady :) O kołderce słyszałam, że dopiero od roku, ale chciałam poznać waszą opinie ;)

Gość Kocyków nigdy za wiele...
Koralino, wypróbuj, a później mów. Akurat te kocyki są bombowe i dziecko nie poci się tak jak w polarze. Używam ich od blisko 5 lat, więc wiem co mówię. Sama lubię się przyrzucić takim wiekszym czasem przed telewizorem:)

Gość zonaKraka
Mój synek rożka nie tolerował, lubił spać pod kocykiem, potem pod kołderką... Teraz w upały oczywiście znowu kocyk. Śpiworek odpadał u maleństwa które w nocy też trzeva było często przewinąć, a już niedługo póniej mały wstawał...

maleństwo: rożek- kocyk, starsze, gdy zimno spiworek- ale maluch sie kręci- więc po czasie jest na nic, potem kołderka

Gość fejoplaa
czyli wszystko się przyda ;)

Gość ojtam ojtam
ja urodziłam w połowie października - najpierw bł długo rożek, potem z rożka kołderka - potem śpiworek - duża kołderka na samym końcu na druga zimę