Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fleuramour

tabletki

Polecane posty

Gość fleuramour

Witam, 28. czerwca zaczęłam przyjmować pierwszy raz tabletki antykoncepcyjne yasminelle. Dzisiaj przygotowałam się na wzięcie kolejnej tabletki, kiedy spostrzegłam, że tabletki pod nazwa poniedziałek jest ciągle w blistrze. Trochę się wsytraszyłam, bo kompletnie nie wiem jak to się stało, że zapomniałam jej zażyć. Tabletki biorę o godzinie 14:30. Wzięłam zalęglą tabletkę za poniedziałek o godzinie 14. i Za wtorek o godzinie 14:24. Co mam teraz zrobić? i jak obecnie jestem chroniona przed ciążą? Proszę o odpowiedź.

Gość avaro
ulotka nie gryzie ;) Jesteś dalej chroniona,jeśli 1 tabletkę wzięłaś 1 dnia miesiączki. Wiele lekarzy jednak zaleca podczas brania 1 opakowania zanim organizm się przyzwyczai dodatkowe zabezpieczenie.

Gość fleuramour
ulotkę to ja już przestudiowałam. ale lepiej przeczzytać coś na zywo niż na papierze. bo jednak to jest stres.

Gość avaro
ja gdy brałam tabletki notorycznie zapominałam,w ciąży nie byłam...ale wiadomo organizm każdy jest różny

Gość fleuramour
no tak, rozumiem. do tej pory nie wiem jak doszo do tego, że zapomniałam o niej. mimo, że bardzo dużą uwagę na to zwracam.

Gość avaro
myślę że spokojnie możesz bez zabezpieczenia ;)

Gość fleuramour
tym bardziej, że dopiero dzisiaj skończył mi się okres ^^

Gość avaro
ja podczas 1 op. współżyłam bez niczego aczkolwiek nie kochaliśmy się z moim do końca dopiero może pod koniec opakowania;) ale to Ty wiesz czy będziesz się czuła gotowa;)

Gość fleuramour
czyli mogę spokojnie współżyć?

Gość avaro
tak

"Jesteś dalej chroniona,jeśli 1 tabletkę wzięłaś 1 dnia miesiączki." A to ciekawe. Autorko-wedle ulotki: "Pominięto jedną tabletkę w tygodniu 1 Przyjąć pominiętą tabletkę, tak szybko jak to możliwe, nawet jeżeli oznacza to, że trzeba przyjąć dwie tabletki na raz. Tabletki znowu należy przyjmować o zwykłej porze i stosować dodatkowe zabezpieczenia, na przykład prezerwatywy, przez następne 7 dni. Jeżeli odbyło się stosunek w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki lub zapomniało się zacząć kolejny blister po tygodniu przerwy, trzeba zdawać sobie sprawę, że istnieje ryzyko ciąży. W takim przypadku, należy skontaktować się ze swoim lekarzem." I do tego powinnas sie stosowac.