Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małżeństwo przekleństwo :P

słodycze zamiast kwiatów na ślub

Polecane posty

co myślicie o tym żeby napisać na zaproszeniu że zamiast kwiatów prosimy o słodycze?? czy to będzie narzucanie ???

Gość annia.....................
A co z prezentami??

nam to obojętne czy kasa czy prezent tylko chodzi o to aby zamiast kawiatów słodycze

Gość annia.....................
Spoko .Mozesz ,a kalorie :D

ja chce przytyc wiec na reke mi to idzie:P

Gość KolorowaMucha
Ja bym napisała :D

Gość spokojnie...to tylko awaria
teraz tak się robi - zamiast kwiatów to pluszaki, cukierki bądź losy na loterię. W sumie też bym wolała zamiast kwiatów coś innego... kwiaty to tylko kłopot, w dodatku zaraz więdną...

Gość haha i do kościła pójdę z
brytfanną szarlotki - to jest chore... :(

pewnie że narzucanie! takie wierszyki i dopiski to brak klasy. Możesz natomiast szepnąć kilku osobom, na pewno się rozniesie

nie chcesz kwiatów to zaznacz że bez kwiatów. Koniec kropka. Bez łaski. Ale nie WYMUSZAJ czegoś w zamian. Może kościół też cukierkami przybierz zamiast kwiatów na ołtarzu niech będą lizaki..

Gość A co ma przybranie kosciola do
tego ze ktos nie chce DOSTAC kwiatów? Mi sie np podoba pomysl z losami lotto czy tam zdrapkami zamiast kwiatów. Przynajmniej nie wiednie to od razu, łatwo mozna to kupic, nie taszczy sie do kosciola... super jak dla mnie opcja.

beznadzieja i prostactwo narzucać gościom z czym mają życzenia składać. Niedługo i na pogrzeb bez kwiatów tylko z karmą dla psów chodzić się będzie . Bo na cmenatrzu jeszcze szybciej więdną.. No wiocha totalna :( Piszę o ołtarzu, bo skoro bez kwiatów to po całości..

"Niedługo i na pogrzeb bez kwiatów tylko z karmą dla psów chodzić się będzie . Bo na cmenatrzu jeszcze szybciej więdną.." świetna uwaga ;)

wiązankę ślubną też z lizaków sobie zafunduj. Taniej ci wyjdzie :) I nie zwiędnie :D

Gość co z wami kobiety się
porobiło, ze nawet nie chcecie raz w życiu być zasypane kwiatami??? Wolicie psią karmą, maskotkami lub wyimaginowaną forsą z lotto...

ja kwiatami chcę być zasypywana codziennie ;) i nie mam problemu z potykaniem się o kwiaty w moim domu

Myślę, że na kwiaty i tak nie masz co liczyć. My nie mieliśmy żadnych wierszyków i dostaliśmy kwiaty tylko od rodziców, inni przynieśli upominki, wino, bomboniery, maskotki i kupony lotto. Ludzie już nie kupują kwiatów i nie dają prezentów bo nauczyli się że młodzi chcą kasę, a kupno kwiatów to marnotrawstwo :o

Gość niby
Jak ktoś nie przepada za kwiatami w takiej ilości i nie ucieszy go to w żadnym stopniu to ma się zmuszać? Z drugiej tłumaczenie że chce się zmienić ulotne kwiaty na zjadane w ciągu kilku miesięcy słodycze jest trochę bez sensu. Mi osobiście przydały do gustu 2 pomysły: - książki gdyż młoda para uwielbiła czytać - wsparcie fundacji charytatywnej Wierszyki to dramatyczna dziecinada ale można to delikatnie zasugerować nie narzucając się normalnym tekstem bez używania rymów częstochowskich.

Gość klaudia1617
no pewnie poszukaj jakis wierszykow, teraz są fajne bukiety z różnych cukiereczkow np ferrero rocher:) ostatnio dawalam takie zamiast zwyklych kwiatow:)

Gość ghghyhy
nie wypada! to jest narzucanie gosciom czegos, i tak jakby obowiazek - ze ma kupic slodycze i tyle.

Gość klaudia1617
mozesz rozworzac zaproszenia powiedziec ze wolalabys slodki bukiecik czy cos w tym stylu zagadac, nie musisz do wszystkich mowic np do kuzynek kuzynow, albo do tych gosci ktorzy wiesz ze sa tacy bardziej otwarci,

Gość klaudia1617
Istnieje zwyczaj przychodzenia z bukietami, lecz my słodyczy jesteśmy smakoszami, więc jeśli macie ochotę podarować nam kwiatki, przynieście zamiast nich wino lub czekoladki. moze banalny wierszyk ale szczery, wszyscy wiedza ze kwiaty więdną, juz goscie staraja sie zastepowac czyms innym zywe kwiaty. mysle ze wtych czasach gdy kwiaty naprawde wychodza z mody bo sa niepraktyczne i mino ze sa piekne uschna zapare dni.

jedna moja kuzynka zamiast bukietów poprosiła o storczyki w doniczce bo je uwielbia i nikomu to nie robiło różnicy,słyszałam też ,że proszą o wino lub inny alkohol kwiaty nie są takie tanie więc co za różnica

jedna moja kuzynka zamiast bukietów poprosiła o storczyki w doniczce bo je uwielbia i nikomu to nie robiło różnicy,słyszałam też ,że proszą o wino lub inny alkohol kwiaty nie są takie tanie więc co za różnica

To jest swietny pomysł!!! Dlaczego "wymuszanie"? sądzę że ktoś chętniej kupi los za 3 zł niż bukiet za 30 minimum. Poa tym wiele osób ma alergie na kwiaty, np mój narzeczony, a ja np.nie lubie ciętych kwiatów, bo uważam, że w prezencie więdnących zwłok się nie daje. Patrzeć jak piękne pachnące kwiaty umierają w wazonach.. co to za przyjemność. :) i co, nie mogę mieć takiego zdania? tylko na siłę kwiaty?

Gość 89875t
jedna moja kuzynka zamiast bukietów poprosiła o storczyki w doniczce bo je uwielbia i nikomu to nie robiło różnicy,słyszałam też ,że proszą o wino lub inny alkohol kwiaty nie są takie tanie więc co za różnica no comments, zajebiscie, wymusila na kims prezent. to tak jkby gosc mial obowiazek kupic to, bo bez tego nie jest mile widziany. kurwa co za brak klasy masakra

Gość uiwui
gosieńka255: niezla z ciebie wsiura, brak klasy i zero kultury. ale jasne, wolicie sie nawpierdalac czekolady. panstwu mlodym sie w dzisiejszych czasach we lbach poprzewracalo, dawniej dawalo sie prezent i dokupowalo kwiaty jak ktos chcial - tak zeby bylo milo i kulturalnie. dzisiaj mlodzi juz wymagaja - zamiast kwiatow cos tam innego. debilizm.

89875t potrafisz czytać ze zrozumieniem? zamiast bukietów,jakie wymuszenie? nie wiem w jakim środowisku się obracasz,ale u nas jeszcze nikt nie przyszedł bez kwiatów

Gość uiwui
jasne ze wszyscy przychodza zkwiatami ale chodzi o to aby mlodzi nie wzieli tej tradycji za obowiazek. prostactwo na maxa