Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość harrt

kamien do pieczenia pizzy...

Polecane posty

Gość harrt

ma ktos z was kamien do pizzy? ..warto w niego inwestowac? i gdzie najlepiej go kupic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamienie do pizzy kupisz na allegro, można również zamówić u znajomego kamieniarza, jeśli pieczesz dużo to warto, dla 2-3 pizz w miesiącu się nie opłaca, długo się nagrzewają a te szybkie są drogie pizza bez kamienia piecze się 15-20 minut, i niektóre piekarniki mają w pakiecie kamień do pizzy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harrt
wypowie sie jeszcze ktos?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harrt
dzieki heheh

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gaga bey lady
tez jestem ciekawa opinii

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jablova
jeśli rzadko pieczesz pizzę, to nie ma sensu... lepiej sobie sprawić porządny piekarnik (na zwykłej blaszce ja piekę jakieś 10 minut). nie wiem czy jest sens wydawać kasę na taki gadżet..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość johanna7
pizza z kamienia, a z blachy to zupełnie dwie różne pizze :) odkąd upiekłam na kamieniu nigdy nie spróbuje już robić tego na blasze, lepiej dopłacić pare złotych i kupić kamień granitowy, ja swój zamówiłam na domowapizza.com i polecam wszystkim

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bmarttt
musze sprobowac pizzy z kamienia, ktos ma jakies porady?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jurneg
pewnie że warto inwestować, ja wydałem 71zl i jestem bardzo zadowolony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hartt
chyba zdecyduje sie na ten granitowy kamien z domowapizza.com

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gajos28
polecam każdemu pieczenie na kamieniu, nie wiedzialem nawet ze kamien ma takie wlasciwosci do wypiekow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zamowilam dzis kamien na domowapizza.com i odrazu dostałam potwierdzenie że przesyłka bedzie jutro wysłana, super

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasiam77
byłam sceptycznie nastawiona, zakupiłam granitowy kamień bo podobno jest dużo lepszy od tych innych :P narazie upiekłam dwie pizze i ciasto wyszło super, wiadomo że lepsze niż z pizzeri bo samemu dobiera się składniki i można zjeść to na co ma się ochote

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja mam piecyk specjalny do pizzy i juz z kamieniem kupilam/ to nie jest granitowy kamien/i naprawde pizza wychodzi cudowna, chodzi oto aby kamien byl goracy i wtedy idzie do pieca pizza, jest ona wtedy chrupiaca i pyszna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja nie mam miejsca na dodatkowy mebel w kuchni, zakupiłam teń kamień do piekarnika. ja zamawiałam na allegro użytkownik k-h-d super, kamień był u mnie na drugi dzień, dokładna instrukcja użytkowania i przepisy na sos i ciasto, na razie jeszcze nie używałam ale jestem zadowolona z zakupu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agnieszkaaaaaaaa
dziś upiekłam swoją pierwszą pizze na kamieniu, wszystkim smakowało, ciasto wyszło idealnie :) :) :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karoljurcz
czy ktoś może sie jeszcze wypowiedzieć na temat granitowych kamieni do pieczenia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nataliak93
tak ja kupiłam na allegro za 71zl granitowy, narazie używałam dwa razy ale świetnie spełnia swoja funkcje, ciasto jest idealnie chrupkie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A poszczególne kamienie czymś sie różnią?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Oczywiście, że kamienie czymś się różnią. 

- Porowatością

- Zdolnością do pochłaniania ciepła

- Wagą

- Zdolnością do wchłaniania wody z ciasta 

- Czasem nagrzewania

- Temperaturą maksymalną wypieku

- Sposobem użytkowania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×