Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiulek797

potowki na brzuchu?u 9 msc dziecka

Polecane posty

witam .corka ma 9 msc.zauwazylam ze na brzuchu ma malutkie czerwone krostki.czy to moze byc uczulenie?czy moga byc potowki?jest teraz bardzo goraco i caly czas jest spocona.po domu w samej pieluszce.czy ktoras mama poradzi?

prawdopodobnie to potówki- więc dobrze robisz- rozbierając maleństwo- byleby nie w przeciągu! spać tez mogłaby na pieluszce- byleby nie na kocu, czy kołdrze- one samoczynnie nagrzewają i jest kłopot. z moim synkiem tak było druga rzecz może to być uczulenie- przeszłam to tydzień temu- myślałam że potówki ma a okazało się, że uczulenie na jajka i (dziadkowie- dali do spróbowania)- truskawki. mój mały ma 1,2 miesiące- sprawdź proszek do prania, itp. jeżeli nie przejdzie maleństwu- idź do lekarza da fenistil w kropelkach- itp.

Gość zonaKraka
Mój synek ma potówki na karku, szyi i dekolcie... Staramy się go wietrzyć, ale musiałabym go chyba w wannie trzymać cały dzień żeby się nie zgrzał. Jak będzie bardzo podrażniona skóra to możesz iść do lekarza, da jakąś łagodną maść. Jak podejrzewasz uczulenie to możesz dać wapno-zapytaj w aptece co jest odpowiednie dla takiego malucha.

dzieki.mysle ze to nie uczulenie nic nowego nie jadla.wlozylam jej dzis bluzeczke bo brzuch spocony az sie klei a ona na podlodze na dywanie czasami sie kladzie.moze to od tego?czy lepiej sciagnac?