Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos mnie pokochał

roaming

Polecane posty

Gość ktos mnie pokochał

jestem w orange pop, zaniedługo wyjeżdzam, jak to jest z roamingiem? Uruchamia się automatycznie po przekroczeniu granicy? Znajoma mi powiedziała że jesli mam telefon na karte to tak, ale wolałabym miec pewnośc. Wie ktoś? Z góry dziekuje za odpowiedzi, to pilne.

Gość hrfdtghrtyhrt
Ja w Play-u ma tak jak przekrocze granice od razu dostaje dwa esy jeden z kosztami a drugi z powitaniem np.Play wita w Czechach.

Gość ktos mnie pokochał
nikt nie pomoże?:(

Gość ***anna235698***
na kartę włącza się sam.Dla pewności zaloguj się na stronie orange i sprawdź czy jest tam włączona opcja roaming.

Gość dfjhj
Ja mam telefon na abonament w Orange i niedawno byłam w Turcji. Nic nie włączałam, nic nie sprawdzałam, po prostu pojechałam na żywioł, nie mając żadnej pewności, czy będę mogła dodzwonić się do rodziców w Polsce i na odwrót. A pojechałam na samo południe Turcji. Wszystko działało i nie było problemów z dzwonieniem,smsowaniem, odbiorem połączeń z Polski.

Gość ktos mnie pokochał
sprawdzałam na stronie orange, jest tam opcja włączania roamingu ale nalezy podać nr PUK którego ja nie posiadam. Byłam w orange i pani powiedziała mi że jesli mam telefon na karte to bez problemu roaming włączy się sam. W takim razie po co na stronie wymagaja nr PUK?

Gość gość
Teraz roaming podobno staniał

Gość ayris
Co z tego, że staniał jak i tak opłaty nie są dostatecznie niskie jak dla mnie. Trafiłam ostatnio na goo.gl/pHHCXa i zastanawiam się nad zakupem karty SIM od Truphone by móc za granicą płacić za rozmowy jak za połączenia lokalne. Na karcie można mieć osiem numerów z różnych krajów.

Gość gość
To zalezy z jakiej sieci korzystasz. U mnie automatycznie po przekroczeniu granicy pojawia sie info ze teraz jestem w rejonie takim a takim i ceny uslug sa takie i takie. Kiedys zawsze trzeba bylo wstawic specjalny kod.

Gość ayris
Ja jestem zdania, że jak chce się dzwonić za granicę to najlepiej skorzystać z telefonii internetowej - http://www.spikon.pl/voip-dla-firm/ Jest o wiele taniej niż w roamingu a można dzwonić gdzie się chce :) Wystarczy połączyć telefon z internetem i można gadać do woli.

Gość josefff
Może niekoniecznie ten operator, ale voip jak najbardziej.