Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssssssssssslx

Wiecie ile w Niemczech płacą Polakom na budowie?

Polecane posty

Gość ssssssssssslx

to wam powiem, 900 do 1100 ojro, najczęściej bliżj 900

Gość to cie ktoś w chuja ładuje
bo w niemczech minimalna stawaka godzinowa to 8,5E "Zarobki w Niemczech Wynagrodzenie jest to czynnik który najbardziej zachęca do podjęcia pracy w Niemczech. Zarobki w tym kraju należą do jednych z najwyższych w całej zjednoczonej europie. Osoba z kwalifikacjami, wykształceniem oraz znajomością języków może zarobić nawet 35 tyś euro rocznie (ok 140 tyś zł). Osoby bez większych kwalifikacji mogą natomiast liczyć na minimum 10 euro za godzinę, po potrąceniu podatków i składek wychodzi ok 6,5 euro "do ręki". W Niemczech nie ustanowiono płacy minimalnej jednak przyjęło się iż jest to ok 8,5 euro za godzinę."

Gość a co mało ?
ja żyję z Niemiec opiekuje się babkami 1200 eu na mies ale praca 24/na dobe a w Polsce wynajmuje mieszkanie co 3 miesiące zjeżdżam do Polski na miesiąc półtora i zaś jadę cieszę się że mam na żarcie czynsz ubezpieczenie i ubranie bo inaczej czekałby mnie most albo bidul

Gość czesciczolem
mowa tylko o budownictwie czy ogolnej pracy w tym kraju

Gość czesciczolem
a na jaka prace jest tam zapotrzebowanie

Gość grty66
Ja znalazłem pracę na budowie w Niemczech poprzez inserv. Byłem bardzo zadowolony bo nie tylko płacili pensję w terminie ale jak potrzebowałem zaświadczenia dla żony o moim zatrudnieniu to go dostałem od ręki.

Gość gość
bo to Niemcy a nie Polska