Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ker bkervvr

czy nosi ktos szkła kontaktowe?

Polecane posty

Gość ker bkervvr

Kolor moich oczu jest najgorszy z mozliwych, zwykly , szary, dodatkowo mam bardzo male oczy. Zawsze chcialam zmienic ich kolor, wiec postanowilam kupic kolorowe szkla kontaktowe. Niestety nie potrafie ich zalozyc. Pewnie ze wzgledu na ich wielkosc. Moja kolezanka nie miala tego problemu u siebie za 1. razem udalo jej sie zalozyc, poprosilam ja o pomoc, ale nie dalysmy rady. Ma ktos pomysl jak je wlzoyc, tzn jakas specjalna technike?

Gość njhbg
Ale czemu nie da się ich włożyć? Noszę soczewki i nie wyobrażam sobie tego jakoś.

Gość ker bkervvr
po prostu nie moge ich włożyc, serio, nie wiem dlaczego

Gość ker bkervvr
ciągle jak przykładam soczewke do oka, to ta zamiast do oka przykleja mi sie do palca

Gość no dziołcha
zwyczajnie wybałuszasz ślepie i wkładasz nie wiem jak mozna nie umiec wlozyc soczewek

Gość no dziołcha
palec musi byc czysty ewentualnie kropnij sobie na palec i na soczewke potem sola fizjologiczna i wtedy ladnie sie przykleja do oka

Gość Małe.oczy.są.hujowe
Wielkosc oczu ma znaczenie,bo gdy oko jest duze,latwiej wsadzic soczewke.mam ten sam problem,dlatego jak zakladam to siadam,klade na kolanach lusterko powiekszajace,i zginam sie w pol,tak aby oko patrzylo w dol.i wtedy odchylam te obie powieki i wkladam.teraz idzie mi szybko,ale na poczatku siedzialam po pol godziny nad jedym okiem-oko czerwone,spuchniete,podraznione.a teraz z tym sposobem wchodzi w sekunde.

na poczatek wyciągasz soczewke i układasz ja we wnetrzu lewej reki, nastepnie nabierasz soczewke na palca wskazującego prawej ręki a serdeczny kladziesz na dolnej powiece przytrzymujac ja. W tym samym czasie przytrzymujesz gorna powieke lewa reka i wkladasz soczewke do oka. To naprawde nic trudnego, trzeba nabrac wprawy i bedzie git :) Pozdrawiam

Gość njhbg
No to przyklej ją do oka, nie bój się go nacisnąć palcem. :P Chyba że kupiłaś jakieś dziadowskie soczewki...

Gość naprawde nie rozumiem
reke powinnas miec wilgotna i palec tez lekko, musisz oko miec szeroko otwarte, najlepiej gorna powieke odciagnac lekko do gory, dolna do dolu, na czubek palca wziac soczewke i lekko na oko nalozyc niech Ci kolezanka pokaze jak ona naklada i ja nasladuj albo na youtube znajdz jakies filmy instruktazowe :D

Gość ker bkervvr
mam tak samo;) postaram sie wyprobowac twoj sposob

Gość ker bkervvr
dziękuje bardzo za rady

Gość no dziołcha
ale ja tez mam male oczy i bez problemu sie przykleja,jeszcze jak przykleja sie do palca a soczewka juz dobrze dotyka oka to przymknij powieki. sola jednak idzie duzo fajniej

Gość jablova
wkładanie soczewek to pikuś, tylko najpierw trzeba opanować odruch zamykania powieki, no i zadbać żeby paluchy były czyste i suche (inaczej soczewka przykleja się do palca). jak już włożysz, zobaczysz jaki problem będzie dopiero z wyjęciem :D sama z wyjęciem męczę się dłuuugo, ale ja jestem dopiero poczatkująca.