Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cos nie tak kkkkkkkkkkk

ciąża biochemiczna - pytanie

Polecane posty

lekarz na zaświadczeniu lekarskim wpisał mi ciążę biochemiczną 4 tydzień, czy mozliwe jest że jajeczko się zagnieździ???? Może któraś z was tak miala, bo nie wiem czy w pracy to w ogole pokazywać czy po prostu czekać na okres :((((( naczytalam sie o ciążach biochemicznych, kończą się poronieniem :((((?

Gość niestety ciąża
biochemiczna kończy sie poronieniem, ale na jakiej podstawie lekarz Ci tak napisał? masz plamienia?

nie mam plamien ale powiedzial ze nie widac zagniezdzonego jajeczka bo jest jeszcze za wczesnie i zlecil mi pelno badan, hormony morfologia hiv i wiele innych

zwariuje zaraz bo wszedzie pisza o poronieniu w zwiazku z ciaza biochemiczna a lekarz kazal mi przyjsc za miesiac na wizyte, o co chodzi?

Gość niestety ciąża
bez sensu Cię nastraszyl ta ciąża biochemiczna- faktycznie bardzo wczesna ta Twoja ciąża, więc nic dziwnego że nic nie widać, idz na hcg dzisiaj lub jutro i powtórz badanie po 48 lub 72 godzinach, bedziesz wtedy wiedziała czy beta przyrasta prawidłowo i mam nadzieje, że to rozwieje Twoje stresy

nie widzial pewnie zadnego pecherzyka, ale po co wypisal zaswiadczenie o ciazy biochemicznej

Gość **majówka**
u mnie też lekarz stwierdził, że ciąża biochemiczna, kazał przyjść za 2 tyg na kontrole i profilaktycznie zapisał luteine, na kontroli wyszły śliczne pęcherzyki :)

Gość nawet jeśli jest ciąża biochem
iczna, to MUSI dojść do zagnieżdżenia zarodka! inaczej nie ma ciąży a biochemiczna jest wtedy, gdy kończy się wraz z nadchodzącą miesiączka czy to w planowym terminie czy też później (testy ciążowe czy to z krwi czy z moczu pokazują ciążę, ale najczęściej lekarz nie zdąży nawet zobaczyć jej na usg, bo dochodzi do mikrtoporonienia, a zarodek usuwa się wraz z @)

Gość nadzieejaa w majowce
majówko, mam nadzieje, że u mnie bedzie podobnie, a w ktorym mies. stwierdzil u ciebie ciaze biochemiczna?

sorki, w ktorym tygodniu? :)

dodam ze na usg widzial powiekszone endometrium? nie pamietam w kazdym razie pogrubienie w macicy 16mm, cos pewnie pomieszalam ze stresu

Na razie spokojnie. Kazda ciaza na poczatku jest biochemicza. Skoro sa hormony wykrywane to jest biochemia i dlatego ten stan sie tak nazywa. Jest za wczesnie na stwierdzenia ciazy fizycznie,wiec dlatego lekarz wpisal taka adnotacje na zaswiadczeniu. A poniewaz poronienia czesto wystepuja na etapie biochemicznym, stad sie mowi, ze zostala poroniona ciaza biochemiczna. Ale wiekszosc ciaz rozwija sie i przechodzi w normalna ciaze.

kokilko dziekuje za slowa otuchy, lepiej juz nie czytam na necie

Gość **majówka**
w 4 tyg. lekarz mówił, że może się pojawi pęcherzyk bo to dosyć wczesna ciąża, ale z drugiej nie chciał mi robić wielkich nadziei. 2tyg. później na usg określił wiek pęcherzyków na 5tydz. (nie było widać jeszcze zarodków wg miesiączki był to 6 tydz. u mnie nie było wówczas powiększone endometrium, tylko troszkę powiększone piersi. Głowa do góry, mam nadzieję, że będzie dobrze :)

Gość pytajnikkkk!!!!????
Witam.Szukam tu pomocy a raczej porównania... Otóż dziś byłam na usg ot tak poszłam sobie na kontrolę.Lekarz mi zrobił usg dopochwowe, i nagle stiwerdza ''bardzo wczesna ciąża'' pyta się mnie kiedy miałam ostatni okres-no to mówię że 31 maja trwał ok 6 dni, z mężem kochałam się 14 czerwca,w gumce i dodatkowo patentex oval.Zdaję sobie sprawę że to mógł być okres płodny.I na usg wyszło:macica w przodozgięciu,endometrium 11,3 widoczny pęcherzyk. Otóż że jestem być może przed okresem i zgadzałoby sę że endo grube to co to do cholery za pęcherzyk?Mam nadzieję że okres dostanę...A i dziś po wizycie zrobiłam test ciążowy Quixx wyszedł negatywny,wypiłam 1 piwo.Ale to raczej nie ma związku na wynik tesu.Czy ktoś tak miał?Pomocy...

Gość pytałaś juz o to kilka
dni temu- jeszcze się nie wyjasniło?

Gość pytajnikkkk!!!!????
jeszcze bo nie mam gdzie zrobić hcg a lekarz kazał pokazac się dopiero 14/07 czyli po 2 tygodniach od ostatniego usg.

Gość pytajnikkkk!!!!????
kolejny test ciążowy Quixx robiony wczoraj pod wieczór pokazał 1 kreskę/.

Gość pytałaś juz o to kilka
hcg zrobisz w kazdym laboratorium

Gość majówko dziękuję
zapisałam się na przyszly tydz. do innego ginekologa, moze mi wyjasni o co chodzi, pobolewa mnie podbrzusze, jak przed okresem. Majówko, lekarz widział dwa zarodki? :) Masz bliźniaki? :)

Gość **majówka**
tak:) być może dlatego troszkę później widać było pęcherzyki

Gość **majówka**
w przyszłym tyg, powinno być już wszystko jasne, trzymam kciuki :)

Gość majówko dziękuję
Gratulacje i tez trzymam kciuki za twoje maleństwa :)

Gość **majówka**
dzięki, to juz duże chłopaki