Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość on off 30 lat pozniej

tabletki

Polecane posty

po 17 u ciebie w sobote

albo po 12 w niedziele

Gość marta bez gwiazdki
po 12 w niedziele jeśli cię to denerwuje, to moge ja ci kiedyś przywieźć te rzeczy, bo w sumie taka głupia sytuacja nie że nie chce Cię przenocować, ale boję się, że się złamię, Cię widząc

ok przyjadę po 12 w niedziele

Gość marta bez gwiazdki
co do danonków, może to przekona Twoją mamę "Moje drogie, siedzę w ochronie środowiska i ma styczność z wynikami laboratoryjnymi codziennie. W naszym laboratorium robi badania firma zajmująca się związkami szkodliwymi, które są w żywności, sprzedawanej w supermarketach. Poczytajcie co to jest perchydrol i jego pochone, który znajduje się w Danonkach. Kiedyś był o tym program w TV nawet, lecz niestety firma produkująca Danonki jest o wiele mocniejsza (finansowo) niż organizacje, które chcą ukrócić proceder sprzedaży Danonków. W wielu krajach Europy zachoniej Danonki nie są sprzedawane, a dla dzieci zakazne. Mogłabym listę produktów "dla dzieci" wydłużyć. Niestety do wiadomości publicznej niewiele przenika i w życiu nikt nie uwierzy, co jemy. Proszę zatem drogie Mamy kupujcie serki dla dzieici w lokalnych mleczarniach z krótkim okresem ważności. Dla niedowiarków - KUPCIE DANONKA I POCZEKAJCIE, AŻ BĘDZIE MIESIĄC LUB DWA PO TERMINIE- zdziwicie się, bo nadal smakuje tak samo- dlaczego? bo to sama chemia."

Gość marta bez gwiazdki
poza tym mój tata zauważył,że dzieci jedzące danonki nagle dostają skazy białkowej

Gość marta bez gwiazdki
przyjedziesz do mnie czy wolisz na mieście się spotkać?

na miscie bedzie lepiej pojdziemy do knajpy wegetarjanskiej:P

Gość marta bez gwiazdki
tylko z tobołami ciężej nie bardzo mam jak te rzeczy dla ciebie zapakować na siebie :P

Gość marta bez gwiazdki
mogę zrobic coś do jedzenia w ramach rekompnesaty

to podjade do ciebie i pojdziemy w miasto:P

dobra,zostajemy u ciebie i chce: 1)nalesniki z dżemem 2)arbuza z lodówki 3)szarlotke :D

Gość marta bez gwiazdki
jak chcesz oni niczego się nie dowiedzą chyba,że się mnie boisz?

Gość marta bez gwiazdki
no nie wiem, AŻ tak to chyba cię nie kocham :P

zbójcerze nie lekają sie nikogo! To chyba Ty sie mnie boisz,bo moge napasc z mieczem w dloni.:D

Gość marta bez gwiazdki
:( a serce? Tylko byś mnie ranił :(

Gość marta bez gwiazdki
cd do danonków one mają atest chyba instytutu matki i dziecka., patrz, co znalazlam w necie; zachęcam do przeczytania artykułu: http://www.przekroj.pl/wydarze(...)1387.html a tym, którzy są zbyt leniwi oto i jego urywek: Na zlecenie miesięcznika konsumenckiego niemieccy analitycy przebadali wodę Żywiec Zdrój. Instytut Matki i Dziecka właśnie ten produkt poleca w żywieniu najmłodszych. Badania przeprowadzono dwukrotnie, z rocznym odstępem. W obu przypadkach okazało się, że w wodzie Żywiec Zdrój jest więcej bakterii niż w tej z kranu. Gdyby to była kranówa, sanepid odciąłby jej dopływ uważa doktor Hałat, były główny inspektor sanitarny. Epidemiolog dodaje, że wodę z tak wielką ilością bakterii można podawać niemowlętom wyłącznie po przegotowaniu. Ale o tym na etykiecie butelki nie było i nadal nie ma słowa. Agnieszka Dunal z Wrocławia, mama trzyletniego Jasia, o bakteriach w wodzie Żywiec Zdrój dowiedziała się niedawno. Wcześniej przetestowała popularne deserki dla niemowląt. Na podłodze z lastriko. Długo i z niedowierzaniem wpatrywała się w podłogę, na której kilka godzin wcześniej rozbiła niewielki słoik. Był w nim deser owocowy dla niemowląt znanej firmy. Nie mogłam uwierzyć! Podłoga w miejscu, gdzie rozlał się smakołyk, stała się śnieżnobiała opowiada matka. Zaczęłam się zastanawiać, czy to jabłko, morela, czy może dodatek witaminy C zachował się jak środek wybielający? I jaki wpływ może mieć ten cudowny wybielacz na organizm mojego dziecka? Na etykiecie deseru Agnieszka Dunal nie doczytała się, ile witamin znalazło się w słoiczku, doczytała się za to, że skład produktu został uzgodniony z Instytutem Matki i Dziecka, który reklamuje się na swej stronie internetowej jako „ekspert w opiece nad rodziną. Postanowiła pisemnie poradzić się eksperta. Na pierwszy list Instytut nie odpowiedział. Na drugi, w ostrzejszym już tonie, przyszła odpowiedź. Dowiedziałam się, że za jakość produktu i jego rzeczywisty skład odpowiada producent dziwi się Agnieszka Dunal. Czyli że naukowcy w ogóle nie badali, co znajduje się w deserze, na którym się podpisali. Oświecono mnie jeszcze, że dzięki witaminie C dzieci w Polsce nie mają szkorbutu. Rzeczywiście wiemy na pewno, że witamina C zapobiega szkorbutowi zapewnia Wojciech Matusewicz, ale dodaje: Poza tym niewiele więcej wiemy. Nie ma żadnych poważnych badań, które potwierdzałyby popularną tezę, że witamina C na przykład zapobiega przeziębieniom lub je łagodzi. A dodaje się ją dziś, zwłaszcza dzieciom, do wszystkiego. Jest w kaszkach, zupkach, serkach i napojach. Tymczasem nadmiar witaminy C, także wbrew obiegowej opinii, jest szkodliwy powoduje kamicę nerkową. Agnieszka Dunal na wszelki wypadek postanowiła bojkotować produkty rekomendowane przez Instytut Matki i Dziecka. Nie udało nam się dowiedzieć, czy uczyniła słusznie. Sławomir Janus, dyrektor Instytutu Matki i Dziecka, jest zbyt zajęty, by rozmawiać z dziennikarzami. Trzeba długo czekać, by pisemnie odpowiedział na pytania, a efekt tego oczekiwania jest niejednoznaczny. „Rekomendując dany produkt spożywczy, [Instytut Matki i Dziecka przypis autora] bierze pod uwagę jego skład, wartość odżywczą i jakość zdrowotną czytamy w piśmie od Sławomira Janusa, a „rekomendacje Instytutu otrzymują tylko te produkty, które produkowane są zgodnie z dobrą praktyką produkcyjną i dobrą praktyką higieniczną, w zakładach pracujących w systemach zabezpieczających jakość produkcji i gwarantujących bezpieczeństwo produktu finalnego. Radzę zacząć myśleć co podajecie swoim dzieciom i jak to później może na nie wpłynąć

moje serce bije dla Ciebie (((❤️)))

Gość marta bez gwiazdki
"Niemieckie laboratoria na prośbę „Świata Konsumenta przebadały także inne rekomendowane produkty, w tym Danonki i Morlinki polecane przez Instytut Matki i Dziecka. Okazało się, że zarówno serki Danonki, po których, jak głosi reklama, dzieci mają „mocne kości, jak i parówki Morlinki, po których „rosną w siłę, powinny być podawane maluchom sporadycznie. Parówki z założenia są dla dzieci za tłuste uważa, podobnie jak eksperci „Świata Konsumenta, Bogusława Karłowska z Państwowego Zakładu Higieny. Za tłuste są również dla warszawskiego sanepidu, który zakazał podawania parówek dzieciom w przedszkolach. Danonki z kolei są zdecydowanie zbyt słodkie, by stosować je w codziennej diecie dziecka twierdzi doktor Jolanta Mikołajewicz, znany warszawski lekarz pediatra. Nadmiar cukru, zwłaszcza w połączeniu z mlekiem i jego przetworami, może zrujnować zdrowie malucha. Cukier to jedna z najbardziej szkodliwych substancji dla człowieka, a szczególnie dla małego człowieka"

Gość marta bez gwiazdki
taaa jasne :P to po 12:00 będziesz u mnie, dam Ci rzeczy i idziemy do wegetariańskiej?? :P hę? :) a potem na tania kawę :P za dziewięć zlotych :P ja stawiam :))

Gość marta bez gwiazdki
plus danonki są wzbogacana w wit D :) a jej nadmiar to wiadomo co co

ok moja luba dam ci krokodyla:)

bo nie chce Twojej zguby:P

Gość marta bez gwiazdki
ok wróciła mama? jeśli tak, to jak rozmowa?

no dobra - chce znaleść Twoją zgube:P

ja cie tu podrywam a Ty co? :(

Gość marta bez gwiazdki
ja Twojej ym bardzziej!!! jak na razie to mnie prześladujesz w pamięci jak stoisz w tej czerwonej koszulce na peronie... brr specjalnie nie poszedłeś :P

Gość marta bez gwiazdki
nie podrywasz ino mnie gwałcisz bez gry wstępnej!!! myszka i zguba na końcu, najpierw serce i głowa, i czółko. Co się z Tobą stało?? :((( zmieniłeś się przez te 30 lat...

Gość marta bez gwiazdki
a ten zdrajca Klose urodził się w opolu. wiedziałes?

a masz👄,a masz👄 za ten wyjazd:(