Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewazne nic

NIE MAM no poprostu NIE MAM juz sil !! :(

Polecane posty

Gość niewazne nic

przez cale swoje nastoletnie zycie bylam wysmiewana z powodu tradziku, w szkole NIKT nigdy nei zwrocil na mnie uwagi no chyba zeby sie posmiac czy wyrazic obrzydzenie na moj widok. Mam juz naprawde dosc, probowalam wszystkiego chodzilam do kilku dermatologow wydalam kupe kasy i co? i nic dalej wygladam jak potwor. Nie mam przyjaciol, wszyscy mnie zostawili bo przestalam wychodzic z domu, chlopaka tez nigdy nie mialam i nigdy nie bede miec...bo kto chcialby dotykac takie pryszczate cos jak ja? i zeby nie bylo ja nie przesadzam naprawde wygladam strasznie to nie jest pare pryszczy na krzyz tylko pelno wielkich bolacych gol cos podobnego do tego http://medicalpicturesinfo.com/wp-content/uploads/2011/09/Acne-Type-5.jpg i nie piszcie mi ze ktos ma gorzej bo nie wyobrazacie sobie jak to jest zyc z taka twarza. w sumie sama nie wiem po co to wszystko pisze chyba po to zeby to wkoncu z siebie wyrzucic ten caly zal. teraz sa wakacje piekna pogoda ludzie wygrzewaja sie na plazy opalaja a ja? calymi dniami siedze w domu i placze bo nie chce zeby ktos mnie ogladal

Gość pepek
a co żresz ja też to miałem chodzi o to że trzeba kupić takie coś płyn do mycia twarzy ale taki dla wrażliwej i nic po za tym nie używać i nie jeść słodyczy i takich ostrych rzeczy

Gość ulalala ulalala
Idź do lekarza po Isotrex - jedyny skuteczny środek w żelu - na receptę, może być od lekarza w przychodni

Gość kryzostoma
musisz odstawić wszystkie ostre rzeczy i słodycze no i niestety ale poszukać kolejnego dermatologa nie napiszę tobie, że będzie lepiej, bo nie wiem czy kiedykolwiek ci to przejdzie, a wiadomo, że estetyczne to to nie jest ale naprawdę partnera, miłość, przyjaźń i szczęście znajdują ludzie w znacznie gorszym położeniu jest np. taki słynny australijczyk, który nie ma rąk ani nóg, taki się urodził, niedawno wziął ślub, napisał książke, możesz go zobaczyć na youtube w filmie 'cyrk motyli' (swoją drogą zobacz sobie ten film) na pewno pomogłoby też zwrócenie się do Boga, o pomoc, radę, ukojenie, to zawsze pomaga i pisze to tobie gruba, zaręczona, szczęśliwa dziewczyna, która wie co to znaczy siedzieć w domu i płakać

kryzostoma - fajne słowa wsparcie. Ja nic wiecej nie dodam powiem Ci że jesli chodzi o prawdziwe uczucia, przyjaźń, miłość to wygląd nie ma znaczenia. Wiadomo że dla 80% ludzi będzie miał bo taki jest świat ale ta pozostała część też żyje :) Na pewno jest Ci bardzo trudno... Ja też mam problemy z cerą...i wiem jak to wkurza. Mocno wspieram i dodaję internetowego przytulasa.

Gość Ksjclskcksldncjf
Idź na słońce, słońce wypala pryszcze. Zrób badania żeby wiedzieć co za tym stoi, czy to nie hormony czasem. Ja mialam też ten problem, pomogł mi NORMADERM vichy, krem jest najlepszy ale jest też płyn do mycia twarzy i tonik.

Gość gość
Znałem parę dziewczyn którym pomogło zazywanie tabletek anty... Jedna z nich miała naprawde poważne zmiany skkórne i po rozpoczeciu zazywania, przeszło "jak ręką odjął".

Gość gość
Dodam, że oczywiście nie na własną rekę... Po konsultacji z ginekologiem.

moja znajoma miala podobnie do tego dosc bujne owlosienie na twarzy co sie uchodzila do dermatologow to Jej brala na to anty diane 35 o ile pamietam ale ona byla hmmm dosc masywnie zbudowana ciemne wlosy oczy dosc bujne owlosienie wszedzie rece nogi twarz.... do tej pry sie boryka chociaz po urodzeniu dziecka mniej pij bratki przecieraj buzie rumiankiem idz do dobrego dermatologa stosuj masc brevoxyl powinno nieco pomoc rumianek tez mozesz pic

potwierdzam slonce wysusza nie znam sie ale moze jakies zabiegi w spa na bazie tlenu albo cos nie che wuyjsc na idiotke jakas jonizacja.... na pewno delikatne ale mega dlikatne peelingi sprobuj ziol tyle ze efekt nie bedzie natychmiastowy trzeba czasu systematycznosci cytryna wybuiela moze sprobuj toniku z cytryny miety i wody przegotowanej?

Gość wdqwdwqddwdqdqwd
Nie wiem czy Cie to pocieszy ,ale tradzik znika z wiekiem

Gość blabliblu
Możliwe że się nie znam, bo nie miałam aż tak dużego problemu jak Ty, ale zrezygnowałam z jakichkolwiek kremów do twarzy, toników, żelów do mycia bo to nic nie daje ;/ myję twarz 2 razy dziennie zwykłym szarym mydłem. NIC WIĘCEJ nie robię z twarzą. Mam nadzieję, ze tego nie drapiesz, nie dotykasz, nie wyciskasz, bo to pogłębia problem. rozsiewasz w ten sposób zarazki, a nie wiadomo co to jest. zrezygnuj z słodyczy i ostrych, smażonych, niezdrowych rzeczy. nawet z ketchupu. Spróbuj może robic sobie regularnie chłodne okłady, to być może pomoże zmniejszyć pryszcze, i pomoże na ból. A jeśli chodzi o przyjaźń, czy miłość.. nie chcę prawić Ci morałów, ale prawdą jest to co pisali poprzednicy- jeśli chłopak patrzy jedynie na Twoje wady zewnętrzne to nie jest Ciebie wart. I musisz nabrać trochę pewności siebie :) nikt nie powiedział ze jesteś nic nie warta :) Powodzenia i szzcęścia życze ;)

Gość wdqwdwqddwdqdqwd
a co do pryszczy to prawda ze slonce wysusza

Gość blabliblu
Możliwe że się nie znam, bo nie miałam aż tak dużego problemu jak Ty, ale zrezygnowałam z jakichkolwiek kremów do twarzy, toników, żelów do mycia bo to nic nie daje ;/ myję twarz 2 razy dziennie zwykłym szarym mydłem. NIC WIĘCEJ nie robię z twarzą. Mam nadzieję, ze tego nie drapiesz, nie dotykasz, nie wyciskasz, bo to pogłębia problem. rozsiewasz w ten sposób zarazki, a nie wiadomo co to jest. zrezygnuj z słodyczy i ostrych, smażonych, niezdrowych rzeczy. nawet z ketchupu. Spróbuj może robic sobie regularnie chłodne okłady, to być może pomoże zmniejszyć pryszcze, i pomoże na ból. A jeśli chodzi o przyjaźń, czy miłość.. nie chcę prawić Ci morałów, ale prawdą jest to co pisali poprzednicy- jeśli chłopak patrzy jedynie na Twoje wady zewnętrzne to nie jest Ciebie wart. I musisz nabrać trochę pewności siebie :) nikt nie powiedział ze jesteś nic nie warta :) Powodzenia i szzcęścia życze ;)

na pewno zero slodyczy pikantnych sosow smazonych jak fast foody kebaby tortille fryty itp serki wiejskie multum swiezych warzyw owocow pieczywo ciemne pelnoziarniste lekka wedlina ale powtarzam czas i systematycznosc

Gość blabliblu

napisze jeszcze tak z porad babcinych i znachorki i moj maz w tej chwili mi przypomnial ostrzegam bedzie obrzydliwie sprobuj to moczem przemywac najlepiej po jakiejs glodowce aby w organizmie nie bylo toksym hmmm swoim moczem czystym najlepiej porannym najlepiej po glodowce albo jakims mega lekkim jedzeniu ja wiem ze to brzmi obrzydliwie ale pomaga podobnie jak cie ukasi komar i boli i pioecze posmaruj to miejsce wlasna slina nie jestem zwolenniczka takich metod naturalne ze to wzbudza obrzydzenie ale chociaz poczytaj o urynoterapii

Gość bo nas pieknych
jest malo :P

Gość mmLena07
najważniejsze, żebyś przez jakiś czas nic z tym nie robiła, tylko myła twarz jakimś łagodnym płynem do twarzy i możesz przecierać świeżym sokiem ze startego świeżego ogórka, lub rumianku. Przede wszystkim nie można wyciskać! pod żadnym pozorem! to największy błąd, jaki można zrobić. Dlaczego, bo wyciskając wciskasz też te zarazki nie tylko na zewnątrz ale i do wewnątrz i one się rozprzestrzeniają i za jakiś czas kiełkują wokół miejsca, które wyciskałaś, więc robisz w dłuższym czasie nowe pryszcze. Jak przez jakiś czas nic nie będziesz robić, to skóra wróci do jako takiej równowagi i wtedy możesz zacząć stosować jakąś nową kurację. Jako nastolatka też miałam pryszcze i najlepsza dla mnie była maseczka z gotowanej cebuli.

Gość pieprz na czole
o rany to zdjecie jest straszne!! wspolczuje ci :(

Gość ktośtam,
"i nie piszcie mi ze ktos ma gorzej bo nie wyobrazacie sobie jak to jest zyc z taka twarza" na moją twarz mało kto zwracał uwagę, były rzeczy znacznie bardziej negatywnie się wyróżniające

Gość pieprz na czole
a mialas taka jak autorka?? jesli tak to dziwne bo ja widzac kogos takiego na ulicy napewno bym sie gapila ale nie zeby sie nasmiewac czy cos tylko poprostu z ciekawosci bo nigdy czegos takiego nie widzialam

Gość koalla mądralla..
Cetaphil kosztuje 30-40zł za 250ml. Bardzo dobra eulsja. Effaclar tez moze pomoc, ale jego nie da sie uzywac dlugo, bo mnie np.podraznial powodzenia i sie nie doluj:)

Gość anielica grej
rob sobie maseczke z cebuli ona wysusza pryszcze i rozjasnia plamy!!

Gość lewap22
odpisz autorko

Gość motylekk22
a co na wągry?? :( stosowałam już niemal wszytsko... co z apteki polecacie?