Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carolin30.

Trace duzo wlosow, co to moze byc?

Polecane posty

Gość carolin30.

Zawsze mialam grube i geste wlosy, a teraz mam ich coraz mniej, odzywiam sie zdrowo, wyniki krwi co rok rewelacja, zelazo nawet troche za wysokie mimo ze jestem wegetarianka.Ale duzo wlosow trace podczas mycia i czesania sie, ciagle klebek i czuje roznice jak ma kucyk jak ich cienko.. od dzis zaczelam lykac Vitapil , zwykle biore 3-4 miesiace ale od wrzesnia, ale przeraza mnie ta ilosc wypadajacych wlosow wiec trudno bede brac latem. Macie jakies inne sposoby oprocz Vitapil?

Gość ważnedlamnie
Karolin, też tak mam od jakiegoś czasu. Od wczoraj zaczęłam pić herbate ze skrzypu i pokrzywy. Może ktoś wie, co najlepiej kupić w aptece żeby zatrzymać ten proces?

Kobitki,wiecie co? Ja też miałam grube włosy i ładne. Od kiedy chłopak mnie szarpną za włosy niechcący to od tamtej pory wypadały mi garściami,dosłownie! Przed tym zdarzeniem brałam skrzypowite i jest naprawdę bd dobra. I to też jest wazne jaki szampon się uzywa. Ja uzywam head and shoulder. Jest rewelacyjny ten dla kobiet do wlosów lamliwych taki pomaranczowy lub tez cytrynowy. Odzywki albo maski do wlosow tez sa dobre. I nie uzywajcie suszarki!

Tez stracilam wlosy w dwa lata to lysienie androgenowe na to nie ma lekarstwa niestety

Jest,jest. Trzeba o wlosy dbac,miec dobre kosmetyki,wlosow nie malowac i nie uzywac suszarki i innych tych pierduł.

Gość ważnedlamnie
Właśnie troche poczytałam i zastanawiam się- skrzypowita czy rewalid?

Sluchaj ja brałam skrzypowite przez miesiac i przestalam. Jak przestalam ja brac to paznokcie zaczely mi sie rozdwajac i lamac. Wiec to taki skutek uboczny. Wiec jak juz zaczniesz to musisz brac to caly czas. Ja zdecydowalam sie na skrzypowite poniewaz dziewczyna mojego brata bd ja chwalila. Miala ladniejsze i zdrowsze wlosy.. Wiec jak chcesz. Ja chyba zaczne brac znowu skrzypowite bo moje wlosy to koszmar.

Gość trele morele30
utrata wlosow moze byc spowodowana problemmi z tarczyca. Warto zrobic badania.

Gość Casablanca**
jasne, nie malowac włosów, nie uzywac suszarki i prostownicy, moze jeszcze ich nie myć?????? bez przesady,trzeba dbac o siebie,ja farbuje od paru lat,mam długie piekne włosy,zawsze po mysciu susze a myje co 2 dni, prostownica tylko czasami ale uzywam czegoś niedrogiego a skutecznego: do łykania SILICA do wcierania JEDWAB - te 2 składniki daja moim włoskom mega moc hehe,pozdrawiam

Gość trele morele30
a ile masz lat? Ja ma 30 i od roku choruje na tarczyce. Wlasciwie to od roku wiem a choruje dluzej. Tez wypadaly mi wlosy ale metoda prob i bledow znalazlam szampon ktory mi to zahamowal.

ja mam 17 lat. I wiem ze malowanie wlosow niszczy wlosy bo sie akurat znam na tym bo ucze sie jako fryzjerka

Gość carolin30.
Nie mam problemow z tarczyca bo mialam badania, vitapil zaczelam brac podobno jest najlepszy z wszystkich tych srodkow na wlosy, nie uzywam nigdy suszarki, prostownice bardzo rzadko.Wydaje mi sie ze to od rozjasniania przez kilka lat, a teraz jakos od 2 lat uzywam farb blond juz nie rozjasniacza, no ale wiadomo w nich tez pelno chemii..

Gość łękowska
a moze stres? mi wychodzą garściami jak sie stresuje:o

Gość jest wiele przyczyn
zaburzenia hormonalne stres chora tarczyca po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych (lub w trakcie brania) koloryzacja (zwłaszca rozjanianie) prostosowanie łojotok grzybica skóry głowy i coś o czym się nie mówi: silikony w szamponach i odżywkach: zatykają pory w skórze i włosy obumierają, nasila się łojotok teraz prawie wszystkie odżywki, szampny, maseczki zawierają silikony bo one optycznie wygładzają włosy i włosy wyglądają na zdrowe i błyszcące mimo uszkodzeń wystarczy zmyć warstwę tych silikonów jakimś szamponem i od razu widać w jakim stanie naprawdę są włosy: przesuszone, puszące się podobny efekt dają preparaty z jedwabiem: optycznie wygładzają włosy a długotrwale stosowane nadmiernie je wysuszają