Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka wlochata jedna

niegolenie pach a higiena

Polecane posty

Gość taka wlochata jedna

otóż posiadam 2tyg zarost, wiem straszne paskudne, fuj, ble i wgle. ale uprzedzam, nikomu przed slepia tego nie pcham. rano po wzieciu prysznica, jak zwykle uzylam dezodorantu w kulce i poszlam w miasto, intensywny dzien, podrizy sporo, biegania. upalu moze nie bylo ale duszno dosc, w koszuli bylo mi ok, ale momentami zgrzana bylam i padnieta i jak glupia wacham te swoje pachy. NIC nie pachnie brzydko, lekko czuc dezodorant nic po za tym.ta, niby wlasnego zapachu sie nie czuje ale no skoro pcham tam nos i czuje dezodorant to pot tez bym wyczula? krocze ani nic mi nie smierdzi. ludzi, jak czytam na forum, ze laski polecaja dezodorant bo trzyma 48h no to sie nie dziwie ze wam sie wlosy kojarza z brakiem higieny. ewidentnie jesli ktos sie myje to od niego nie smierdzi. i watpie jakby ktos mial wieksze klaki ode mnie to nagle by mu mycie nie pomagalo wiec MYJCIE SIE a nie golcie i smarujcie kosmetykami i perfumami!

Gość taka wlochata jedna
zeby nie bylo w krocze nie pcham nosa :D ide wziac prysznic i spac, Wam tez radze chociaz to pierwsze:P🖐️

Gość 39423948
wg mnie właśnie zarówno golenie pach jaki dezodoranty sa niehigieniczne, higiena to zdrowie, a dezodorant jest szkodliwy.

Gość sdhfqhqe
a czemu nie golisz, jak i tak codzinnie prysznic bierzesz to ile to zajmuje przejechac maszynka, 3 minuty i po wszystkim, no chyba ze masz jakas wlasna ideologie z tym zwiazana:)

Gość taka wlochata jedna
jeszcze zajrzalam tu... sory, ale co za roznica czemu nie gole? planowalam kilka dni dac odpoczynku skorze bo mam strasznie wrazliwa (krostki, ranki, wrastajace wlosy), ale okazalo sie ze dobrze mi jak jest. nie rozumiem, to zeby miec wlosy pod pachami to ja musze miec ideologie? nie chce mi sie i nie przeszkadzaja mi one to nie gole, proste tak samo nie farbuje wlosow, co z tego ze to pol godzinki co 2 tyg, nie czuje potrzeby farbowania itd tak tu na forum jezdza jak ktos smie wyrazic taki poglad jak ja a teraz nagle odpuscili

Gość 39423948
gimgówno po prostu juz śpi....

Gość ujigf
gowno prawda! jak ktos ma wlsoy pod pachami to szybciej o przykry zapach poniewaz bakterie osadzaja sie na tychze wlosach!!!

Gość taka wlochata jedna
a pisalas o szkodliwosci dezodorantow, ze antyperspiranty to sie domyslam w koncu maja blokowac wydzielanie potu, ale dezodorant ktry ma zwalczac zapach tez jest szkodliwy? tak teraz patrze, jakie wszystko bylo by proste gdzie nikt nikogo nie wytyka palcem, chce ktos chodzic z zielonymi wlosami - chodzi, kobieta chce miec zarost na nogach - ma, facet chce golic nogi- niech goli. bo co komu do tego :) przeciez to nam ma wszystko odpowiadac i mamy sie dobrac z partnerami by im nie przeszkadzaly takie rzeczy. co spoleczenstwo ma do tego? procz kasy jaka ludzie traca na dostosowywanie sie?

Gość wlosy pod pachami sa po to,
zeby byla wieksza powierzchnia parowania, przez to ochaladzają organizm , wiec i czlowiek mniej poci ( i mniej smierdzi). Golenie poza tym podraznia skore wiec jest mniej higieniczne.

Gość taka wlochata jedna
ale co gowno prawda. mozna powiedziec ze eksperymentuje 2 tygodnie i nie zauwazylam bym bardziej sie pocila czy smierdziala. co ja mam zludzenie jakies? tez kiedys mi sie wydawalo, i owszem wlosy nasiakaja zapachem ale to by trzeba bylo sie myc raz na tydzien by taki efekt powstal, a jak normalny czlowiek bierze prysznic 2 dziennie (albo chociaz strategiczne miejsca myje) to tego problemu nie ma.

Gość 39423948
dezodorantu w ogóle nie powinno się stosowac jak się wychodzi na słońce, moze skóra się poparzyc

Gość taka wlochata jedna
nie prowokacja, ale dzis nawet natknelam sie na teksty co to kobieta POWINNA robic bo inaczej cos tam. a to cos tam zwykle jezt bzdura i chodzi tylko o dostosowywanie sie do czyjegos widzimisie ja nigdy nie mialam problemu z dezodorantami, chyba ze jak kiedys alkohol jeszcze byl w nich to tak

Gość I jeszcze pełny makijaz
na te upały .Jak miło popatrzeć jak puder i tusz spływają struzkami z zadbanych panienek :)

Gość taka wlochata jedna
to taka logika lasek z lo, po wfie perfumować się i psikać zamiast pójść umyć się (ale pachy ogolone), zamiast dostosować makijaż do pory roku to walą wszystkiego na matowo (bo w końcu kobieta zadbana to umalowana), przecież naturalnie cera nie jest idealnie matowa, ale no niech każdy robi co chce, jego wola przeciez🖐️

Gość sliczna barbi
przed pojsciem na depilacje woskiem zarastam na nogach, piiipce i pod pachami conajmniej 3 tyg

Gość Piotr

Żona nalegała bym ogolił pachy uległem połowicznie. Ogoliłem jedną żeby zobaczyć jaka jest różnica. Okazuje się że golona pacha intensywniej pachnie/śmierdzi. Zdziwiłem się bo to zaburzyło wszystko co do tej pory czytałem o goleniu pach. Do tej pory wystarczyło że umyłem pachy rano i wieczorem i było okej teraz ogoloną pachę muszę myc 4 razy dziennie i dwa razy dziennie zmieniać koszulki.