Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elenore

Czy to mogło być wczesne poronienie ? (licze na wyrozumiałość )

Polecane posty

Witam! Otóż 8 oraz 9 czerwca kochałam sie z moim chłopakiem bez zabezpieczenia doszło do krótkiego,przerywanego seksu ,raz zdarzyło sie że doszedł szybko ,ale zdąrzył wyciągnąć. Wiem,przed wytryskiem wydziela się płyn ,w którym są plemniki i także może dojść do zapłodnienia Oczywiście zawsze się zabezpieczaliśmy,nie wiemy co nas opętało ,zdaje sobie sprawe z tego,ciągle nie potrafie sobie tego wybaczyć bo przecież seks to nie zabawa ,po mimo tak młodego wieku (mam 16 lat) w życiu jestem poważną osobą nie licząc takich wybryków (dla sprostowania ,mój chłopak ma 17 lat) .Od tego czasu dręczy mnie myśl o ciąży .dziwne objawy zaczęły się od mdłości i bólu brzucha / od 24 -tego czerwca strasznie rozbolał mnie brzuch ,ten ból nasilał się z dnia na dzień ,to nie był ból miesiączkowy ,miesiączka skończyła mi sie w dniach ,w których sie kochaliśmy gdzieś tak 9 tego. więc sądze,że to nie możliwe ,że dostane tak szybko następną .Przez ten ból płakałam i miałam ochote drapać ściany ,nikogo nie było w domu ,a w apteczce do której ledwo się poczołgałam nie znalazłam tabletek by to złagodzić .Bolały mnie piersi ,wzrósł mi apetyt,oraz wysoka gorączka + bóle głowy .Zażywałam raz słabe ,później nieco mocniejsze tabletki ,po zażyciu tabletki,którą dała mi starsza siostra (powiedziała,że bardzo silna) przestało mnie wiec boleć chyba 1 lipca ,a 2 dostałam okres ,bardzo obfity ze skrzepami ,nigdy takiego nie miałam do tego dziś sie skończył 0_0 dwu dniowy okres... Bywa u mnie nawet trwający 5-6 dni najmniej 4 ,ale dwa??? Mdłości nadal mam ,bóle pleców czasem zdaje mi się jakby mnie piekł brzuch u dołu . 30 czerwca brat oraz jego kumple i kuzynostwo zrobili impreze bo po konczyli studia i takie tam ,upijali mnie .To taka dodatkowa informacja co do alkoholu ,bo co jeśli to było przedwczesne poronienie????? :( i to mogło być przez ten głupi alkohol ! (bądź wysiłek fizyczny) chciałabym wiedzieć dokładnie ,chciałam zrobić test po spodziewanym okresie (tak planowałam) bo jeśli byłabym w ciąży to by sie spóźnił,a tu niespodzianka....przyszedł nawet za wcześnie ! I to o wiele .... do ginekologa nie mogę pójść,pewnie to zagrozi mojemu życiu i wiem ,że to typowe ,ale z mamą odkąd miałam pierwszy okres w wieku 11 lat nie rozmawiam na tematy miesiączek ,o seksie nigdy nie było mowy ,tata nawet nie wie ,że mam chlopaka bo jest nietolerancyjnym typowym facetem ze wsi ,przez jego traktowanie ,ograniczanie mnie została bym lesbijką .Buntuje sie tyle mam z mojego nastoletniego życia,moja siostra je straciła bo do dziś jest samotna i nieszczęśliwa przez ojca . Naprawdę nie chciałabym stracić dziecka bo bardzo bym je kochała i chciała by żyło :( ale nigdy sie nie dowiem co ze mną było bądź co nadal będzie ,poszłabym do ginekologa lecz... Z tego co sie dowiedziałam można tam iść tylko z rodzicem ,a moi myślą,że nadal jestem ich małą córeczką,tyle że dla nich moja 28 letnia siostra także nią jest i to aż w chory sposób .Prosze o pomoc ,co mam dalej zrobić czy ginekolog może mnie przyjąć na badanie bez rodzica bądź z kimś innym ,ale pełnoletnim? Czy będzie musiał poinformować jakoś rodziców o ciąży bądź poronieniu w takim przypadku? Ech kocham mojego chłopaka i powiedział mi właśnie ,że co kol wiek sie stanie pomoże mi i nie opuści ,a dziecko będzie bardzo kochał .Nie przjmuje za bardzo do wiadomości ciąży ,ale także jej usunięcia,ale musze się zderzyć z rzeczywistością co kol wiek sie okarze .I odpowiedzi typu "trzeba było się niepieprzyć " będą dla mnie oznaką większej niedojrzałości niż moja z waszej strony bo od samego początku liczyłam się z tym że w końcu kiedyś wpadniemy przez to,że właśnie nie zrobimy to bez zabezpieczenia -.- głównie to on mnie zachęcał i sam wie ,że też jest idotą ,ale czasu nie cofniemy .Przepraszam za wszelakie błędy .

"Zrobimy to bez zabezpieczenia" co do informacji o alkoholu -.- zbędne no bo bóle przecież miałam przed jego zażyciem ..nie to na pewno nie przez to wykluczam . Dużo tańcze ,może taki wysiłek to spowodował bądź nerwy ...

Gość arya
Dni plodne sa chyba jakos w 12 czy 15 dniu cyklu tzn wtedy się zaczynaja ,więc mając na uwadze to że seks był w ostatnim dniu miesiaczki i nie skonczyl w tobie to mało prawdopodobne żebyś była w ciazy . Zrób sobiw najpiwrw test ciazowy bo minęło już wystarczająco dużo czasu żeby wyszedł wynik