Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LuckyK8

laserowa korekcja wzroku a urlop

Polecane posty

Gość LuckyK8

w przyszłym tygodniu idę na zabieg LASIK i mam w tym czasie zaplanowany urlop - czy znajdzie się ktos kto mi powie, czy mogę po tym zabiegu gdzieś wyjechać - chodzi mi głównie o potencjalne komplikacje - czy trzeba się często zgłaszać na kontrole i czy w ogóle nie będę miała dolegliwości które mi uniemożliwią choćby prowadzenie samochodu?

Powinnas unikac zadymionych pomieszczen, grilla, ogniska, kapieli w jeziorze 1 wizyta nastepnego dnia, potem chyba po tygodniu, miesiacu, pol roku i roku Powinnas unikac komputera Raczej ciezko bedzie prowadzic samochod bo bedziesz zakrapiac oczy, nosic ciemne okulary i widziec przez mgle. Choc znam takich co prowadzili, nie ochraniali oczu, korzystali z kompa. Tyle, ze im sie wzrok poprawil duzo mniej w porownaniu z tymi co dbali o siebie

Aha i powinnas dbac bezwzglednie o higiene i moze spac w takich specjalnych okularach i co kilka godzin zakrapiac oczy. Wiec mysle ze do rodziny czy hotelu mozesz wyjechac, a pod namiot nie

Gość LuckyK8
Szkoda mi trochę urlopu na dochodzenie do siebie... czy po takim zabiegu można wziąć zwolnienie lekarskie?

Gość LuckyK8
halo halo? czy ktoś dostał zwonienie lekarskie po zabiegu? Idę do kliniki Nowy Wzrok w Wawie - prywatnie - nie wiem, czy oni moga wystawiac zwolnienia help!

pewnie zwolnienie dostaniesz... po zabiegu masz jakiś tydzień wyjęty z życiorysu. samopoczucie najpewniej nie pozwoli Ci ani pracować, ani jechać na urlop. ale przecierpieć warto.

Gość LuckyK8
Faktycznie było warto:) Cierpień straszliwych nie było, chociaż na początku było mi dziwnie patrzeć po zabiegu - obraz się czasem rozmywał jakby się oko uczyło ustawiania na nowo. Dobrze, że miałam kierowcę na wakacjach. Ale teraz jest już rewelacja. Polecam klinikę Nowy Wzrok! Goodbye okulary :)

Gość włodi
Również miałem laserową korekcję wzroku metodą epi-lasik w jednej z najlepszych w Polsce klinik Weiss Klinik. Minęło pół roku od zabiegu i już widzę wszystko normalnie, choć na początku jak mówi poprzednik było trochę dziwnie :) Polecam wszystkim taki zabieg, zapewniano mnie, że jest w 100% skuteczny.

Gość bercik87
ja po zabiegu w Lexum dostałem 2 tygodnie zwolnienia i to mi wystarczyło :) doszedłem do siebie, wzrok się wyostrzył, oszczędzałem się fizycznie. przynajmniej nie zmarnowałem efektów pracy lekarzy :PP

Gość starsik
bercik87, ja tez się zapisałem do lexum, ale zastanawiam się czy mi 2 tyg wystarczą... mam sporą wadę. jaka była Twoja???

Gość żuberek2
stary, mi w lexum usnęli -7 w prawym oku. a to ile bedziesz dochodził do siebie zależy od Twojego organizmu, choć wydaje mi się, że 2 tygodnie to maksimum. tylko wiadomo że trzeba oszczędzać wzrok i fizycznie też nie pracować w tym czasie

Gość gość
spytaj lekarza co o tym sadzi-

Gość starsik
umówiłem się już na wizyte do Lexum dzięki;)

Gość żuberek2
spoko :D tam jest naprawdę elegancko! myślę, że dobrze wybrałes. daj znać potem jak było