Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angielski

angielski

Polecane posty

Gość angielski

hej czy może ktoś polecić jakieś książki z j. angielskiego przygotowujące do matury chodzi mi o egzamin pisemny myślałam zeby kupic -fiszki - zestaw testów Longmana -ENGLISH. Listen and understand z gory dzieki za pomysly

Gość niee wieeem
Podstawa czy rozszerzenie?

Gość angielski
podstawowa chce to zdac w koncu i za to sie juz za to biore

Gość angielski
moze ktos poleca jakies ksiazki tylko chodzi mi o typowe do matury

Gość angielski
poleca ktos cos

Gość btrbnrew
a jezeli chodzi o testy Longmana to mam do nich rozwiązania wiec mysle ze tez moga sie przydac :) Jesli bedziesz ich potrzebowac to odezwij sie na paulina1593@wp.pl

Gość angielski
a mozesz ta ksiazke opisac i czy ona jest na poziomie podstawowym

Gość btrbnrew
To jest poziom podstawowy. Jest tam cala masa zadan egzaminacyjnych. Sluchanie, czytanie, pisanie. Sa zabawne quizy- przy nich najlepiej mi sie uczylo bo bardzo latwo wchodziły do głowy nowe słówka. Jest tez z tyłu rozbudowany słownik, gdzie znajdziesz wszystkie wyrazy które są w całym podręczniku. Teksty sa tez humorystyczne. Wydaje mi sie ze to swietna ksiazka dla doroslej osoby, przede wszystkim z humorem :)

ja maturę zdawałam kilka lat temu, ale uczyłam się z "Oxford Excellence for matura, Exam Builder", książka podzielona na rozdziały tematyczne, zadania jak na maturze, czyli readingi, listeningi, słowniczki. Możesz się zapatrzeć również w książkę np z Langencheidta "jak pisać po angielsku?". Ja miałam jeszcze kilka repetytoriów z gramatyki, repetytorium leksykalne (szczególnie polecam z Lingo (je na pewno znajdziesz na chomiku, poszukaj tam! ja dużo materiałów do nauki języka tam szukam)

Gość angielski
moze byc i ciekawa a cos jeszcze myslalam jeszcze o takiej ksiazce w ktorej znajduja sie 15 działów i słowka cos w tym stylu i niechodzi i o taka typowa co na lekcji sie uzywa

Gość btrbnrew
Kolezanka zdawała kilka lat temu a New Inside Out jest zrobiony na podstawie najnowszej i aktualnej matury.

Gość btrbnrew
W New Inside out tez są działy tematyczne np.zwierzeta, dom, zdrowie,rodzina i wiele innych. Lącznie ponad 20. I tez jest slownik. To książka do nauki indywidualnej. Mozna uzywac ja w szkole ale rzadko.

Gość angielski
dzieki bardzo bede miala w czym wybierac moze w koncu zdam :-)

Gość btrbnrew
trzymamy kciuki :)

a co do fiszek, możesz je wykonać sama, z tego co się orientuję są dość drogie, a tak sama wybierzesz słówka, które są Ci potrzebne. Przy okazji - przygotowując je już się czegoś nauczysz ;)

Gość huihui
daj sobie spokoj z kupnymi fiszkami, to strata kasy

Gość angielski
to co poleacie głownie chodzi mi o słówka potrzebne do matury myslałam ze te fiszki bede dobre

fiszki własnoręcznie zrobione ;) wycinasz małe karteczki, na których z jednej strony zapisujesz słowo po polsku, z drugiej po angielsku, a trzymasz je w pudełku, możesz je uporządkować tematycznie czy pogrupować na zwierzęta/podróż/rodzina/szkoła itp., czy jak wolisz zrobić sobie grę w "memory", możesz też porozwieszać słówka na karteczkach w miejscach w których często bywasz np koło lustra, biurka, czy nawet w łazience :P ponadto do nauki słówek dobre jest repetytorium z Lingo, tutaj masz fragment tej książki -> http://images.nexto.pl/upload/publisher/Lingo/public/ANGIELSKI%20-%20Repetytorium%20leksykalne%20demo.pdf

Gość NAJ Naj naj naj !! i juz!
Najlepszym wedlug mnie jest revise for matura. cos takiego http://wysylkowa.pl/ks1172470.html Drozsza jest od tych popierdulkowych ksiazek do angielskiego dla liceum po 15 zyla ale naprawde warto. Ja zdalam angielski na 98% a ustny na 100%. Wiec wiem co mowie.

mnie wystarczyły lekcje angielskiego ;) ale to zależy od osoby, najlepiej poszukać pdfów w internecie, a następnie kupić książkę, bo te do nauki języków obcych są stosunkowo drogie...

Gość angielski
no wlasnie ja konczylam szkole zaocznie i jak sie na uczysz to umiuesz ale zeby sie na uczyc to ktos cie musi po uczyc i dlatego tak wypytuje o te ksiazki

Gość angielski
a moze zainwestowac w korypetycje juz sama nie wiem

Gość gosiakupisz
Witam, sprzedam sprawdziany/testy do repetytorium maturalnego Longman 2012 poziom podstawowy. Do wszystkich testów dołączam klucz odpowiedzi. 1.Test 1 Człowiek słownictwo 2.Test 2 Dom słownictwo 3.Test 3 Szkoła słownictwo 4.Test 4 praca słownictwo 5.Test 5 życie rodzinne i towarzyskie słownictwo 6.Test 6 żywienie słownictwo 7.Test 7 zakupy i usługi słownictwo 8.Test 8 podróżowanie i turystyka słownictwo 9.Test 9 kultura słownictwo 10.Test 10 sport słownictwo 11.Test 11 zdrowie słownictwo 12.Test 12 nauka i technika słownictwo 13.Test 13 świat przyrody słownictwo 14.Test 14 państwo i społeczeństwo . Testy gramatyczne wraz z kluczem odpowiedzi: 1.Test 1 czasy teraźniejsze gramatyka 2.Test 2 czasy przeszłe; konstrukcja used to gramatyka 3.Test 3 czasy perfekt (porównanie z innymi czasami) gramatyka 4.Test 4 czasy przyszłe gramatyka 5.Test 5 czasowniki modalne gramatyka 6.Test 6 zdania warunkowe - gramatyka 7.Test 7 strona bierna gramatyka 8.Test 8 mowa zależna i pytania pośrednie - gramatyka 9.Test 9 pytania pośrednie gramatyka 10.Test 10 składnia czasowników gramatyka 11.Test 11 rzeczowniki policzalne i niepoliczalne, przedimki, określniki ilości - gramatyka 12.Test 12 przedimki gramatyka 13.Test 13 Konstrukcje There is/It is gramatyka 14.Test 14 Zaimki nieokreślone gramatyka 15.Test 15 formy dzierżawcze gramatyka 16.Test 16 przymiotniki; konstrukcje so, such, too, enough 17.Test 17 zdania przydawkowe 18.Test 18 spójniki 19.Test 19 przyimki Posiadam również klucz odpowiedzi ze wskazówkami, do testów maturalnych longman 2012 (książka z 10 testami), oraz do ćwiczeń leksykalnych na końcu ww. testów. Wydawnictwo nie dołącza takiego do tej książki. Klucz odpowiedzi zawiera wyjaśnienia dlaczego taka odpowiedź jest poprawna, dlaczego dana odpowiedź jest nieprawidłowa, zawiera wzory prac pisemnych, posiada pełny zapis nagrań w postaci tekstu. Kontakt: GG 40110200 często niewidoczny, email gosiakupisz@gmail.com