Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no już sama nie wiem...

kiedy zmienić fotelik samochodowy?

Polecane posty

witajcie mamy. mam problem bo nie wiem kiedy zmienić dziecku fotelik na ten 9-18 kg( chyba dobry przedział podałam choć nie jestem pewna). syn ma 7 miesięcy i waży 8,300 ale fotelik nosidełko jest już prawie za mały. mały jeszcze nie siedzi sam. może napiszecie mi co zrobić w sytuacji gdy dziecko wyrosło z tego malutkiego fotelika a jeszcze nie siedzi samo na tyle dobrze żeby go włożyć do większego?ja pewnie jeszcze miesiąc poczekam ze zmianą fotelika bo w sumie nie jest jeszcze tak źle ale mam koleżankę której dziecko ma 5 miesięcy, nie siada jeszcze a waży ponad 9 kg i nie mieści się w foteliku..

Gość rozzzzporek
-stary juz byl.za maly mam romer jakistam,nie.pamietam nazwy. na poczatek mozesz go ustawiac na bardziej plasko,bo ma chyba 5 stopni ustawieniaJa zmienilam wlasnie jak.corka miala.okolo 8,5 kg

Gość rozzzzporek
Sorry ucielo zmienilam,jak corka miala okolo 8.5 kg

Gość nbhdjgtujhn x
moja córka dostała nowy jak miała chyba 5msc ale to dlatego,że urodziła się 4700g i siłą rzeczy się nie dało jej w tym małym zmieścić,kupiliśmy jej ten co można dać na leżąco ale już nie pamiętam od ilu do ilu kilo był teraz ma 2,5roku i w lutym kupiliśmy jej taki do 12r.ż. rośnie razem z dzieckiem czy coś w ten deseń.

Gość zmieńfotelik
i nie martw się, że mały sam nie siedzi, te foteliki 9-18 mają pochylany moduł i dziecko nie siedzi sztywno a nieco leży wpasowane. Moje miały 6 miesięcy kiedy zmieniłam fotelik, nie wiem jak one są liczone od 0 do 13 kg.. skoro miały 8 i się nie mieściły.

Gość mama12mcZuzy
moja ma prawie 12mc/ 10.5 kg i spokojnie sie miesci do fotelika maxi cosi 0-13kg. To jak to jest z tymi fotelikami 0-13 kg ze wasze maluchy sie nie mieszcza? My jesczce pojezdzimy z 2-3 mc i dopiero przesiadka na wiekszy.

Gość Yyyrttiii
Czasem masz nabitego kloca,co ma 13 kilo a wzrostu 65 cm

mój ma około 80 cm ale ten fotelik już prawie jest za mały. a jak sie urodził to nie było go widać w tym foteliku bo malutki był:)

My wymieniliśmy na ten większy kiedy córce było już niewygodnie bo nogami haczyła o oparcie siedzenia. Miała wtedy ok. 11 miesięcy. Po synu już teraz widzę, że będzie trzeba Go przesadzić wcześniej.