Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwiaaaa1991-17@o2.pl

Ciąża wynik testu pozytywny beta hcg

Polecane posty

Witam mam taki problem , 28 maja ostatni raz mialam miesiaczke , ok 10 czerwca owulacje przy ktorej doszlo do stosunku z mezem , robilam 2 testy wymnik pozytywny , wczoraj poszlam do lekarza , posadzila na fotel pobrala cytologie zbadala i twierdzi ze macica powiekszona , skierowanie na beta hcg , 2 godz po badaniu cytologicznym mocny bol brzucha i delikatne krwawienie , wynik beta hcg 298 ml/q czy to ciaza dodam ze wczoraj w szpitalu lekarz zrobil usg dopochwowe stwierdzil ze narazie ciazy nie widzi kazal powtorzyc beta hcg za 2 dni , Pomózcie !! Pozdrawiam

Gość kolunio0
nic nie było?, nawet pęcherzyka?

jakiej pomocy oczekujesz?? beta wskazuje na wczesna ciaze,lekarz radzi powtorzyc badanie za dwa dni wiec nie rozumiem w czym mamy pomoc?

Wlasnie nie bylo pecherzyka chociaz z okresu od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki wychodzi 6 tydz tak mowil lekarz , moze jest to jeszcze bardzo wczesne , boje sie poronienia bo jedno dziecko stracilam w 16 tyg

Wlasnie nie bylo pecherzyka chociaz z okresu od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki wychodzi 6 tydz tak mowil lekarz , moze jest to jeszcze bardzo wczesne , boje sie poronienia bo jedno dziecko stracilam w 16 tyg

Lekarz wsominal ze gdyby byl to 6 tydz to byloby widac pecherzyk , wspominal cos o ciazy pozamacicznej , tak bardzo sie boje ;/

Gość kolunio0
hmm jakis pęcherzyk powinien jednak być może to ciąża biochemiczna?

Gość kolunio0
ja w 5 tygodniu od @ miałam już pęcherzyk prawie 10 mm, a u Ciebie nic, dziwne

Gość niussa
z bety wychodzi że to 4-5tydz. licząc od okresu czyli że ciąża jest młodsza niż wynika z twojego faktycznego okresu. Wystarczy że owulacja się przesunęła i stąd niższa beta i na usg nic nie widać. Powtórz betę jak zalecił gin.

Gość kolunio0
no to możliwe, że owulacja nie była wtedy kiedy tobie sie wydaje i rzeczywiście nic nie widać

poczekaj i zrób betę, może owulacja się przesunęła i ciąża jest młodsza - czasem rozbieżność może być nawet 2 tygodnie - są takie przypadki...

Mam jedno dziecko wiem wiem jak to wyglada poprostu wydaje mi sie ze to jeszcze wczesne temu nie widac na usg tylko dziwne ze piersi mi sie powiekszyly i oddawalam ostatnio krew ( jeszcze nie bylam pewna ciazy) Lekarka ktora pobierala krew powiedziala ze wynik wysoki i krew zleciala w niecale 4 min wiec musi cos w tym byc piersi strasznie mnie bola brodawki sie powiekszyly wiec tylko czekac na zwiekszenie beta hcg