Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudia nowa tu

Wietrzenie krocza w szpitalu

Polecane posty

Gość Klaudia nowa tu

Słyszałam, że po porodzie trzeba wietrzyc krocze, zeby się dobrze goiło. No ale jak to się robi, przecież jak będę w szpitalu to nie będzie możliwości leżeć z odkryta kołdrą i kroczem na wierzchu?

Gość rozzzzporek
Nie musisz pipy trzymac na widoku. Wystarczy koszula nocna czy cos w ten desen -przeciez tam tez powietrze wejdzie

Gość są inne opcje
U mnie było 5 kobiet na sali i robiły tak, że leżały bez majtek na podkładach. Na sali śmierdziało odchodami..

No, ja bym się nie odważyla leżeć bez majtek. Jak to śmierdziało odchodami? Nie żartuj...

Gość mamo - przeciez krew
sie rozklada, mamy np teraz po 30 stopni i dalej juz wiesz...

Gość ojtamojtamojtam
ja leżałam co prawda tylko dobę po porodzie w w szpitalu, ale cały czas miałam założone te super wielgachne podpaski i majtki poporodowe... inaczej sobie tego nie wyobrażam...:/ jak poszłam do domu to tak samo bo inaczej to musiałabym na toalecie zamieszkać bo tak leciało..:/ byłam nacinana i jakoś wszystko bez problemu się zagoiło...

Gość mamo - przeciez krew
odchody poporodowe

No, wiem o co chodzi, tylko co z higieną, ludzie? Nie mogły wstać, rozumiem, ale ja bym się wstydziła tak leżeć i jeszcze, żeby ze mnie śmierdziało. Jakbym nie dała rady się umyć, to bym wolała pozostać w majtkach.

Gość są inne opcje
Tak śmierdziało odchodami poporodowymi.

Gość ciężki los w szpitalu każą
w szpitalu każą leżeć bez gaci i wietrzyć wtedy łatwiej zapobiegać infekcji

Gość Klaudia nowa tu
Ale chyba nie leży się z pipą na wierzchu tylko wietrzy się pod kołdrą?

Gość ojtamojtamojtam
a jak mi w szpitalu każą leżeć całkiem nago, albo chodzić na rękach to tez mam ich słuchać... bez przesady... moje ciało i moja sprawa czy chcę leżeć w majtkach czy bez...

Gość u nie nie bylo czegos takiego
na poczatku mialam podklady te wielachne i na to majtki jednorazowe, ktore sobie wczesniej kupilam w aptece (cieniutkie i przewiewne, polecam , duzo wygodniej niz jak by z sama ta wielgachna podpaska chodzic). MIalam cc i małe krwawienie, wiec jusz pod koniec drugiego dnia zalozylam normalna bawelniana bielizne i zwykle podpaski (nie wiem jak to jest przy nacieciu, ale lezalam miesiac na patologi, wiele dziewczyn urodzilo w miedzyczasi i je odwiedzalam potem na sali po porodzie i nigdy nie widzialam zeby ktos lezal goly

Gość bvfdvbds
Ale pieprzycie no szok pop prostu. Normalnie po porodzie zakładasz takie coś: http://sklepwiatraczek.pl/data/gfx/pictures/small/7/1/117_1.jpg I tak cały czas w szpitalu. No nie wiem co tu filozofować. Jakie wietrzenie? Jak sobie niby to wyobrażacie nawet w domu? Przecież z człowieka leci cały czas więc jak ma z gołą dupą po mieszkaniu latać. Można niby leżeć na podkłądzie i wietrzyć ale kto ma na to czas przy noworodku.

jesli nie ma nikogo odwiedzajacego u sasiadki scigasz majtki kladziesz sie na podkladzie i lezysz.mozesz ugiac nogi i na kolana polozyc koldre.nic nie widac.

Gość HHAH Muminek 666 sBIG
Fartuseczkiem małym się nakryj! Położne und lekarze doradzą! To ich fucha and fach!

Gość mtl ltm
wietrzyć można tak: podkładasz sobie ten podkład pod tyłek,leżysz i masz nogi zgięte w kolanach,jesteś nakryta kołdrą/kocem i powstał tak jakby namiocik i nikt Ci nie widzi co tam masz. A i lezysz bez majtek. To chyba takie trudne nie jest. Polecam szare mydło do podmywania i takie zwykłe kółko do pływania na którym można siadać,o wiele lepiej sie siedzi.

U nas w szpitalu nie było przymusu leżenia nago ale lekarz mowil ze lepiej wietrzyc krocze bo sie szybciej goi Majtki jednorazowe zaje**ta sprawa i niestety ty wielkie podpaski poporodowe tez dobre. w drugiej dobie załozyłam zwyklą podpaske i bawełniane majtki i niestety na drugi dzien lekarz mnie zje**ł ze jesli chce aby sie rana szybciej zagoila musze nosic tamte podpaski i szczerze mowiac jakos sie do nich przekonalam bo faktycznie szybko sie zagoily rany majtki te jednorazowe nosilam i po powrocie do domu praktycznie przez caly okres pologu. A wietrzenie sie to ciezka sprawa jesli chodzi o pobyt w szpitalu ja po kapieli siadalam sobie na przesle zaslanialam sie koszula przykrywalam recznikiem i tak siedzialam 20-30 minut pozniej sie ubieralam i bylo ok

wlasnie o taki namiocik mi chodzilo.naprawde super.zwlaszcza ze takie upaly teraz.trzeba czesto zmieniac podklady/podpaski a takie polezanie to na pewno ulga

Gość triu
a jak dlugo po porodzie sn ma sie te krwawienia? i czy to naprawde jest tak ze kroku zrobic nie mozesz? jak dlugo?

Gość mtl ltm
no właśnie ja to zawsze myślałam,że jak mnie zaleje to o matko. A tu było tyle o ile,bardziej szycie mnie bolało. A krwawiłam jakieś 2 tyg chyba,potem delikatne plamienia

ja mialam ok tygodnia .ale nie mocno bo lozysko w calosci nie wyszlo mialam lyzeczkowanie.nie nacinali mnie wiec popekalam,ciezko sie goilo.ok 3 msc

Gość zonaKraka
Mnie trochę zatyka jak czytam o wietrzeniu krocza, dla mnie nawet obchód lekarski był krępujący kiedy lekarz w pierwszej dobie oglądał jak się rana po nacięciu boli... Od położnej w szpitalu słyszałam że zalecają właśnie tak wietrzyć- leżeć na podkładzie bez majtek, ale jakoś średnio mnie to interesowało. Zresztą w szpitalu byłam w piżamie, jakbym zdjęła spodnie to bym leżała całkiem goła od pasa w dół. Położna w domu też chciała, a raczej proponowała oglądanie krocza, ale powiedziałam że sama obejrzałam, goi się ładnie i nie ma potrzeby. Fakt że jak jest problem z gojeniem świeże powietrze dobrze robi- u mnie przynajmniej sprawdziło się przy pokaleczonej piersi- ale nic się nie działo i nie czułam potrzeby takiego obnażania się...