Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddddmkc

Zapomniałam wyłączyć żelazka!

Polecane posty

Gość dddddmkc

Nie spaliło się, od godziny 9.00-18.00 caly czas było włączone :o Ja pierdziele :o Ile mogło prądu naciągnąć?

Gość aparat ping
he he dużo ale ciesz sie ze chata nie spłoneła

Gość dddddmkc
no ciesze sie ale mniej więcej ile moge sie spodziewac wiecej do zapłaty? mąz mnie zabije chyba :o

Gość dddddmkc
? :(

Gość huhuhuhuh
to ile ty masz tych żelazek?:D

Gość dddddmkc
żelazko* szybko pisalam i nie myslalam co pisze. Odpowie mi ktos na pytanie?

Gość ferdasek
Mniej Ci naciągnęło to żelazko niż telewizor. Przestań panikować, a mężowi wcale sie tym żelazkiem nie chwal. Oglądał Euro i telewizorem tyle prądu naciągnął.

Gość nie lubie nikogo:-)
No,powiem Ci że troche pociągło.:-)

Gość dddddmkc
ale telewizji nie oglądamy, może raz na tydzień jakiś film więc nie wiem ile taki tv bierze prądu za cały dzień. Mogłabyś napisać na ile mniej więcej mogło naciagnąc prądu? Już i tak duże rachunki płacimy a we dwójkę mieszkamy więc teraz boje się jak przyjdzie rachunek :(

Gość dddddmkc
no ale nie wiecej niż 50zł? chociaz to 50zł to i tak dużo :o

Gość inzynier serwisowy//zablok
Odczytaj moc żelazka Od 1500 do 2500W Liczmy 2kW * 9h * 0,67pln =12pln W negantywnej wersji. Bo pewnie masz żelazko 1500W i nie grzeje non stop tylko się wyłącza.

Nie prawda że mniej niż tv. Tv LCD w lależności od wielkości je ok 50 do 100W A nie 2kW. Telwizor za cały dzień to 0,1 * 24h * 0,67 = 2pln Najwięcej w domu bierze pralka, lodówka, grzanie wody, kucheni i czajniki elektryczne reszta to pestka. 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Gość dddddmkc
na żelazku mam napisane 1300W czyli nie będzie tak zle?

ok 6 pln Kup sobie miernik zużycia energi / watomierz. Jak będą jakieś promocje w biedronce / lidlu itd. Kosztuje na promocji 20 -40pln. Podpinasz pod urządzenie i wiesz ile naprawdę zjadło. A żelazko ciężko policzyć. Gdyby grzało non stop 1,3kW * 9h * 0,67pln ( cena za kwh) = 7,839 Jest totalnym maxem jaki mogla byś zapłacić. Żelazko jednak okolo polowy czasu grzeje a połowę nie. A jeśli nie prasuje, nie ulatnia się para to pewnie nawet mniej niz 50%

Gość dddddmkc
Dziękuję Ci bardzo inżynier ;) Uspokoiłeś mnie :) Moje żelazko wiecej czasu grzeje niż się wyłącza, to tanie zelazko z tesco :p Ale dziękuje, już myslalam że rachunek będzie wielki.

Z ciekawostek podam że tak narzekany laptop bierze bardzo mało energi. Ok 20 - 50W. Więc ty zjadłaś 1300 * 9 = 11700W / 50W = 234h laptopa non stop co przy użytkowaniu 8h dziennie daje 30 dni. Więc szukajcie ludzie rachunku za prąd tak gdzie go jecie a nie po komputerach... a np na oświetleniu, kuchence mikrofalowej. Laptop to jeden z najmniej prądożernych odbiorników energii.. 3 ładowarki do telefonu wpięte w gniazdko bez podłączenia to ok 15W (1/3 laptopa).