Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość P(

Ile bierzecie wolnego przed slubem?

Polecane posty

Gość P(

Na pewno biore okolicznosciowy na sobotę i niedzielę ( bo mam pracujące weekendy łącznie z niedziela), ale zastanawiam się ile dni potrzeba wolnego przed slubem? Na pewno piatek, ale czy wiecej potrzeba bedzie? wesele mamy od talerzyka wiec nie musimy martwic sie o zakupy. W sumie nie wiem co bedzie do zalatwienia przed samym slubem procz odbioru sukni, pojscie do kosmetyczki, posprzatanie domu. Ile Wy bierzecie? i co jest wlasciwie do zrobienia na 1-2 dni przed slubem.

Gość poweselna
Ja miałam dwa dni wolne przed ślubem, ale tylko dlatego, że to był długi weekend :) Co było do zrobienia? Wyspać się i wypocząć, czego nie zrobiłam ;) Ja musiałam tylko dopilnować, żeby napoje, ciasta i alkohol trafiły na salę w sobotę rano, ale miałam od tego pomocników. Zajrzałam też raz czy dwa na salę, żeby zobaczyć, jak dekoratorka sobie radzi. Resztę zostawiłam profesjonalistom ;)

Gość wogóle nie brałam
w piątek pracowałam do17, weekend wolny - rano fryzjer, kosmetyczka, chwila relaksu, o 17 ślub w kościele. Wolne, przysługujące mi 2 dni wzięłam po weselu.

ja myślę wziąć od środy (żeby się wyspać, odpocząć, kosmetyczka, zajrzenie na salę) i caaaały tydzień po, w tym oczywiście licze 2 dni okolicznościowego :) niezależnie od tego czy od razu gdzieś pojedziemy czy nie :) ale odpoczynek się należy.

Gość dziewczyna wawa
ja wezmę 3 dni przed. Myślę, że to wystarczy by troszkę odpocząć i nie martwić się, że z czymś się nie zdąży.

Gość osiemnaście bordo
2 dni wolnego - w sobotę relaks na jakimś masażu, w piątek paznokcie, sobota rano fryzjer i makijaż. Ślub 13 :)

Gość osiemnaście bordo
oczywiście w czwartek relaks na masażu - pomyliłam sie ;)

Gość loczek0705
no to ja mam 2 tygodnie przed ślubem. Po co aż tyle?? Zaraz wyjaśnię mimo, że wesele jest w restauracji więc nic nas nie obchodzi zawsze trzeba trochę posprzątać pozapinać wszystko na ostatni guzik. A tydzień przed ślubem to już jedno wielkie wariactwo suknia, fryzjer, kosmetyczka itd w koło :) A jeszcze trzeba znaleźć czas na odpoczynek

Gość genova
ja myślę że wezmę 2 dni przed wolnego przed ślubem,wole mie wiecej wolnego po...

Gość gość
Ja wezme 2 lub 3 dni przed slubem wolne i po slubie od pon caly tydzien wolny haha :-)

Gość gość
Ja biorę tydzień przed i tydzień po ślubie. Akurat urlop

Gość panna młoda sierpień
półtora tygodnia przed i jakieś półtora po, ale to z tego względu że jestem za granicą

Gość gość
a ja biorę wolny piątek przed i poniedziałek wtorek po weselu.

Gość gość
Ja mam cały miesiąc wolnego przed ślubem i prawie cały po :D Jestem nauczycielką, ślub i wesele na początku sierpnia ;)

Gość gość
he he cwaniara,super,tylko pozazdrościć,ale zaraz,a prospekt kto napisze??? tak,ja wiem jak to się robi,w domowym zaciszu...a się w pracy niby jest...skąd wiem,ojej :) nie powiem:)

Gość gość
Ech a mój mąż do dziś nie dostał urlopu okolicznościowego z okazji ślubu:( tak to jest mieć szefa złodzieja a jesteśmy po ślubie 1,5 roku....

Gość gość
Tydzień przed i tydzień po :-)