Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Velvet Draconis

kulturalnie ...

Polecane posty

Gość ja wiem ze d
kusi mnie zeby swoje powiedziec ale ok niech bedzie kulturalnie:-D :-D

witam kulturalnie:) a nie zauważyliście że kultura w narodzie nie popłaca? przebojowe,bezczelne chamy,bez skrupułów i bez sumienia mają lepiej? to się chyba teraz nazywa asertywność

hahahaha ... dla mnie asertywność to właśnie w przeciwieństwie do buractwa ...umiejętność stanowczego acz konsekwentnego wnoszenia sprzeciwu :) słowem umiejętność kulturalnego odmawiania kiedy nam coś nie pasuje :)

Kłaniam się. Moderacja lubi kasować tematy w których dyskurs toczy się na odpowiednim poziomie. Vide - tematy Zeta. :) Przepraszam, ze skalałam Twój temat swoją obecnością, pozdrawiam! 🖐️

Niestety, często asertywność właśnie z chamstwem jest mylona. A jak dla mnie to sztuka równie rzadka jak prawdziwa dyplomacja. Bo taki dyplomata z krwi i kości potrafi powiedzieć "spier*dalaj" w taki sposób, że zaczynasz się pakować i z niecierpliwością oczekiwać podróży :)

asertynosc jak juz tak dyskutujecie to mysle,ze umietnosc wypowiadania swojego zdania nie liczac sie z tym co mysla inni. To tak jeszcze do tego co poprzednicy napisali:-) Takie przeciwienstwo konformizmu

jakoś nie pasuje mi to nie liczenie się z cudzym zdaniem, dla mnie to odmawianie pomimo tego że liczymy się z cudzym zdaniem, po prostu szanujemy to co ktoś mówi ale nie przeszkadza nam to odmówić :)

podszywacz :) - "wypowiadania swojego zdania nie liczac sie z tym co mysla inni" - jeżeli to nie jest olewanie to co nim jest :)

ok, ok ...nie ma sprawy :) czasem intuicyjnie wiemy o co chodzi tylko trudno jasno coś ubrać w słowa :) a wydawałoby się takie proste :)

Twierdzisz,ze nie umiem przelac swoich mysli przez klawiature na forum czy ze zrozumiale bylo o co mi chodzi ale chcialas zebym napisal to dobitnie? stopka faktycznie ciekawa chyba zonie pokaze:-)

nic nie twierdzę, równie dobrze ktoś inny mógł zrozumieć tak jak ty chciałeś przekazać, może ja inaczej odbieram :) ... po prostu mówię że zazwyczaj tak jest że intuicyjnie wiemy o co biega ale jak chodzi o "ostre' definicje to już trudniej ... nie mówiłem o Tobie a ogólnie :)

Ostrych definicji to na pamiec by trzeba sie uczyc wazne,ze wiemy o co chodzi:-) A jak do kogos piszesz to zwracaj uwage zeby zwrot osobowy byl z duzej litery bo raz piszesz "ty" a raz "Tobie". Tym bardziej nie mieszaj bo mnie to razi:-) Staralem sie aby to asertywne a nie zlosliwe bylo;-) :-P

Czy to jest już przerost formy nad treścią? Temat bardzo kulturalny, ale o niczym póki co;) Może lepsze są mniej kulturalne, ale za to posiadające jakąś "treść"? Chociaż...z braku tematów do rozmów też można uczynić temat do rozmów;)🖐️

dobra, dzisiaj jest dzień pocałunku - podobno, a ja sie jeszcze z nikim nie całowałam

cyt... Może być gorący, delikatny, skryty, czuły, zdradziecki, wampira. Podobno powoduje utratę wagi i zmniejsza ilość zmarszczek. W Piątek Światowy Dzień Pocałunku. Ponoć wymyślili go mężczyźni, aby kobiecie nareszcie zamknąć usta.

w@w ...czyżby oral również wymyślili faceci w tym samym celu ...czy to już spiskowa teoria dziejów ? :)