Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Różnokolorowy Pęk

co kupić na ROCZEK

Polecane posty

Gość Różnokolorowy Pęk

Witam serdecznie, córka mojego brata będzie niedługo miała roczek. Zupełnie nie wiem co mam kupić...do jakiej kwoty? Zarabiam około 1000 zł miesięcznie, ale mieszkam u rodziny :) Proszę o poradę.

Gość mona8427
ja też ide na roczek i dam ok.250 zł i jakiś upominek

Gość To ja dodam jeszcze e
Jak mają ogród, to wspaniałym pomysłem będzie basen pompowany ze zjeżdżalnią plus pompka elektryczna - to jakieś 180zł. Ewentualnie basen z kulkami do domu - jakieś 120 zł. Może być laptop edukacyjny lub książeczka z dźwiękami zwierząt - ale taka duża gdzie będą wizerunki zwierząt i po naciśnięciu wydadzą dźwięki - też koło 100 zł Jakaś zabawka edukacyjna ale bardziej od fp polecam drewniane z eichhorn - np. kostki - coś koło 1980 zł lub np. kuferek z tolo ok. 100 zł. Może być rowerek trójkołowy, może być pchacz, może być zestaw kuchenny, może być gadająca i sikająca na nocnik lalka.

Gość Różnokolorowy Pęk
a gdzie można takie kupić ? prócz allegro? Troszkę boję się czy są one bezpieczne dla dziecka ...

miało być 180 zł a nie 1980 zł oczywiście.;)

Gość Różnokolorowy Pęk
sama nie mam dziecka , jestem młodą osobą troszkę w tym się gubię - szukam czegoś sprawdzonego i żeby nic się dziecku nie stało bo by potem na mnie było że ja kupiłam i przeze mnie

rowerki najlepiej kupić na allegro, bo najtaniej, ja polecam little tikes, ale one są dość drogie, bo ponad 300 zł. Warto zobaczyć na żywo dany rowerek w lokalnym sklepie, a potem szukać na allegro, najtańszej oferty.

Gość Różnokolorowy Pęk
a czy te na allegro nie są jakimiś tanimi podróbami?

Nie jesli kupujesz danego producenta, to nie, jeśli jest little tikes, a nie jakieś lituli tikuli to nie będzie podróba. oni oszczędzają na tym, że nie muszą mieć powierzchni do handlu w realu, mają tylko magazyny, co zmniejsza koszty w porównaniu ze sklepami w realu.

Gość Różnokolorowy Pęk
rozumiem :) a jakieś inne firmy godne polecenia dla rocznej dziewczynki?

Gość Różnokolorowy Pęk
rozumiem :) a jakieś inne firmy godne polecenia dla rocznej dziewczynki?

sama mam corke ktora skonczy w sierpniu roczek i tez jej kupuje rowerek a co do innych prezentów to chyba warto spytac rodzicow aby nie kupic czegos niepotrzebnego a wiadomo wszystko kosztuje wiec szkoda by było kasa jak to miałoby lezec

Gość Różnokolorowy Pęk
ślicznie dziękuję :) czy roczne dziecko nie jest za małe na takie rowerki?

z firm godnych polecenia, to little tikes, smooby. A polecam też sklep brykacze - wystawiają na allegro i są super. Ostatnio kupiliśmy zjeżdżalnię i jestem bardzo zadowolona.

musisz patrzeć na wiek dla jakiego jest przeznaczony rowerek. są już takie od 9 miesięcy - rowerki - kołyski :)

Gość Różnokolorowy Pęk
troszkę się boję że rowerek się niezbyt przyda...roczek będzie pod koniec sierpnia więc już praktycznie po ciepłych dniach... myślałam nad zabawką edukacyjną ale taką naprawdę dobrą i nie wiem od czego zacząć? na co zwrócić uwagę... chciałabym by była przydatna a rodziców jak spytam to nie powiedzą niestety ,...

Ja uważam rowerek za stratę pieniędzy, mieliśmy i niewiele z niego korzystaliśmy. Za to taki samochodzik-jeździk był hitem ale to oczywiście zalezy od dziecka. Z zabawek to super jest garnuszek na klocuszek i taka żyrafa połykajaca klocki obie z fisher price. U nas sprawdziły się rewelacyjnie.

Gość Różnokolorowy Pęk
a może po prostu pieniądze jak tak do ile "wypada" ? Plus jakiś drobiazg?

U nas z edukacyjnych to hitem był ślimak z fp, kuferek na klocki tolo, takie drewniane coś z powyginanymi drutami na których są drewniane klocki-w aptekach często takie stoją. Poza tym laptop edukacyjny, szczeniaczek uczniaczek z fp, skrzynka edukacyjna z kiddiland, klocki plastikowe i drewniane i co więcej wszystkim nadal się bawi,a ma 2lata. Ale ja osobiście najbardziej cenię sobie te zabawki bez dźwięku.

Ja nie uważam,żeby była kwota,którą wypada dać,dajesz tyle ile masz. A i mlody jeszcze ma radochę z krowy na biegunach,ale to dopiero od kilku tygodni,a przez rok stała...

A może kup baśnie, bajki lub wiersze w ładnym wydaniu i do tego jakąś kasę-przynajmniej włożysz do książki a nie dasz w kopercie. A bajki dziecku zawsze warto poczytać, a jak nie lubią czytać to ewentualnie audiobooki.

Zabawki Fisher price sa dobre ale i też bardzo popularne, prawie kazde znane mi dziecko ma garnuszek na klocuszek wiec duze prawdopodobienstwo że kupisz cos co już ma albo to samo kupi ktos inny. Ja ostatnio na roczek dziewczynki z rodziny kupilam drewniany stylowy wozek dla lalek, ktory teraz moze sluzyc jako pchacz a potem jako wozek dla lali dla nawet 3-4 letniej dziewczynki. Cenowo to też 120-200zl. W ogole dremniane zabawki za praktyczne a często niepowtarzalne.

Gość aj mi tod...
wendy wczoraj urodziłaś i już śmigasz na kompie, podziwiam! ja bylam padnieta w derugim dniu :-)

Gość MIGOTKA znalazła kotka :)
Autorze a gdzie oni mieszkają ? TZN. czy mają podwórko?? Bo jeśli ma roczek to jest kumate....zabawek pewnie ma dużo a moja mała jak miała roczek to w takie upaly-pluskała sie w baseniku albo w dziecięcej piaskownicy. Widziałam nawet dzisiaj takie w NOMI takie w kształcie muszelki-mozna piachu nasypać i można wody nalac. O średnicy metra kosztowała 79.99. Basenik koło 120zł-150 taki metr półtora taki gumowy dmuchany. Ale takie warianty to jak tylko mają podwórko....albo ogromny taras-do opcji z basenem. Jak nie to jakaś zabawka....ale to już musisz w sklepie zobaczyć :) koło roczku to lap top fisher price-fajna rzecz. Albo klocki duplo-drogie są akurat ale też są polskie zamienniki naprawde dobra bo córka ma. Najlepsze zabawki to są ucząco-grające.Albo klocki :)