Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ML.V

Jakie kosmetyki Eco lub organiczne dla noworodka ?

Polecane posty

Gość ML.V

Witam Wszystkie Mamy! Zastanawiam sie nad kosmetykami dla dzieci. Niewiem jakie powinnam kupic :/ Od dluzszego czasu kupuje produkty bez alkoholu i innych srodkow chemicznych. ( wypadaly mi wlosy) Teraz zaczelam myslec nad zakupami dla mojego maluszka. Trzeba zrobic wyprawke, ale co do niej wlozyc? Jak Wam sprawdzaja sie i jakie marki uzywacie? W powszechnie znanych markach jest duzo chemi itd... Skora maluszka jest b,delikatna wiec tak sobie mysle... a moze mi odbija ? Pozdrawiam Madzialenka

Gość knskdndnjmnd
Weleda - to jedyne kosmetyki które od początku używam dla dziecka a ma już 19 miesięcy. Żel nagietkowy jest wyprodukowany na roślinnych substancjach myjących więc nie pieni się tak jak wszystkie inne kosmetyki ale na swój sposób mydli i ślizga na skórze więc łatwo dokładnie umyć ciało dziecka. Zapach jest typowo nagietkowy. Brak w tych kosmetykach szkodliwej chemii , substancji zapachowych itp (warto poczytać o tej firmie). Od poczatku też (4 miesiąca kiedy wyszedł pierwszy ząbek) używamy pasty do zębów weleda która też nie zawiera substancji pieniących , smakowych i tej całej chemii i jest w postaci żółtego żelu (cała seria dla niemowląt jest żółta). Bardzo chwalę sobie te kosmetyki i z tych naturalnych używałam jedynie te oraz alterrra ale weleda jest według mnie nieporównywalnie lepsza. Kiedyś lekarz polecał mi kosmetyki Eubos dla suchej skóry niemowlęcej (dostałam nawet próbki ) i sama je używałam bo córka ma delikatną ale bezproblemową skórę i jako królik eksperymentalny powiem że te kosmetyki również są świetne.

Gość To prawda...
weleda to kosmetyki numer jeden dla niemowląti dzieci ale także dla dorosłych . Przy pierwszym dziecku uzywałam jedynie takich (sprowadzałam z Niemiec) a obecnie mnie już na nie nie stać i dla swojego drugiego bobaska używam oliwy z oliwek zamiast oliwki a to mycia ciała i główki bezzapachowego żelu do mycia bubchen pure jednak te ostanie to nie jest marka ekologiczna ale też dobra i naturalna jak to tylko na tą markę możliwe.