Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam.Moja dziewczyna dostala okres regularnie (ma co 28,czasem 29dni).Dostala go 18 czerwca.Kochalismy sie w trakcie okresu i doszedlem w niej(jednak dzien wypadal na nieplodny), 1 dzien i 3ci dzien po okresie kochalismy sie-stosunek przerywany. Okolo 30czerwca-pare dni po okresie dostala 2dniowa jakby miesiaczke(z kalendarzyka wynika,ze moze byc to plamienie miedzyowulacyjne).Jednak te plamienie bylo identyczne jak okres,obfite i takie samo kolorystycznie-trwalo tylko 2dni. Czy moze byc to wczesna ciaza? Zrobilismy test dzisiaj 4 lipiec-negatywny.Czy to moze byc jednak ciaza ? Czy cos innego? Nigdy czegos takiego nie miala i strasznie sie boimy,ze to ciaza.Na dodatek dzien po tej 2dniowej miesiaczce zwymiotowala,a teraz boli ja brzuch-objawy typowo ciazowe. Czy to ciaza ?Mimo negatywnego wyniku? Ostatnio spotkalo ja duzo stresu-pogrzeb w rodzinie i inne nieszczescia-bardzo to przezyla.Prosze o odpowiedz.Dziekuje

Gość zrubcie test dopiero po 3 tyg.
a na przyszłośc to kalenazyk to rzadne zabezpieczenie

Uuuhu. Postawa super, obeznany, zaskoczona jestem :D Aaa na test chyba jeszcze za wczesnie, radze czekac. Skoro miala stresy to tez moze wplywac na okres.

stres oczywiscie moze miec wplyw na cykl miesiaczkowy - sama tak mialam rok temu gdy zmienialam prace - okres po okresie w odstepie 2 tyg a nastepnie 6 tyg przerwy. teraz tez zmienialam prace i spoznil mi sie 8 dni ale ze juz tak mialam w zeszlym roku to sie nie martwilam :) a te wymioty, bole - moga byc wynikiem tego ze sobia zaczela ciaze "wmawiac" . ile macie lat? na przyszlosc pomyslcie o innej formie antykoncepcji - stosunek przerywany i kalendarzyk to nie jest dobry pomysl. mam corke 2 letnia z tej "niby metody" :) ale ja juz jestem "stara" i 4 lata po slubie :)

Gość kiniaminia chochlandzik
cooo??jak w w czasie okresu dni plodne lol....wez sobie poczytaj...:/

dni nieplodne w czasie okresu. Wtedy mozna sie bezpieczenia kochac chyba,ze owulacja sie przesunie.Wiem,ze to nie jest zabezpieczenie ale jest po skomplikowanej ciazy i podobno jest male ryzyko na dzidziusia. Zastanwiam sie czy kolejny okres przyjdzie terminowo -czy te 2 dni,ktore wystapily w polowie cyklu cos zmienia

Gość hmmmm-mm
Rzeczywiście silny stres po pogrzebie. Taki ze aż na bzykanie ją wzięło :D A tak serio to chłopie, jaka ciąża??????????????????? Nie bierzcie się za seks jak się na tym nie znacie. Poza tym test negatywny to ciąży nie ma i koniec kropka.

Wiem,ze stosunek przerywany nie jest pewnym zabezpieczeniem bo zawsze niesie ryzyko.Staralismy sie je ograniczyc do minimum.Ona nie moze brac tabletek -jej stan zdrowotny.A ja za to jestem jednym na milion pechowcem,ktory ma uczulenie na latex i nidokaine. Zabezpieczamy sie prezerwatywa ale nie podczas calego stosunku,stad te ryzyko.

Twoj zart byl troche nie na poziomie ale okej.Nie kochalismy sie po pogrzebie dla sprostowania-nie ma do tego nastroju,to chyba jasne. test negatywny zrobiony po 2dniowym krwawieniu- to jest wlasnie zagadka. Zagadka polega na tym co je wywolalo? Bo jezeli implantacja jajeczka to raczej wynik testu powinien byc pozytywny.Jutro jeszcze powtorzymy test i dam znac.

Gość bialamasajka
Metoda kalendarzowa i stosunek przerywany to nie najlepsze metody...przede wszystkim nieskuteczne. Jeśli chodzi o dni płodne to bardziej polecalabym testy albo mikroskop owulacyjny. Ja akurat używam tego drugiego i jestem bardzo zadowolona. Zawsze wiem, w jakiej fazie cyklu jestem

Gość Pytająca niewiedząca
MASAJKA- A JAK TO DZIAŁA? SORRY caps lock... ;) no i skąd to wytrzasnęłaś? Pierwsze słyszę.

Wiem jakie ryzyko niesie za soba ten sposob antykoncepcji, o ile mozna go tak nazwac.Dzisiaj zrobila 2gi test ponownie negatywny. Takze powinno byc okej.Chyba,ze jest we wczesnym stadium albo to ciaza pozamaciczna,ktora wykrywa sie troszeczke pozniej.