Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ajapała

test ciążowy pozytywny i negatywny

Polecane posty

Gość Ajapała

Witam Proszę niech ktoś mi wyjaśni o co chodzi. Zrobiłam wczoraj test ciążowy i wyszły dwie kreski jedna bardzo słaba. Ponieważ staramy się o dziecko już kilka miesięcy dziś kupiłam drugi aby szczęścia było zadość i się rozczarowałam. Druga kreska wymaga dokładnego przyjrzenia się, a wręcz prawie jej nie widać. Testy są tej samej czułości, ale innych firm. Czy jest szansa, że jestem w ciąży? Nie mam objawów no z wyjątkiem jednego źle robi mi się od kilku dni lekko niedobrze jak jadę samochodem.

Gość zrob kolejny test
i zapisz sie do lekarza

Gość Ajapała
Tak planuję, ale czy jest możliwe że jestem w ciąży?

Gość y63457
50 procent mozesz byc, 50 procent- nie jestes....

Gość Ajapała
Wolę te 50, że jestem :-) Nie mam doświadczenia z testami, bo wcześniej się zabezpieczaliśmy. To moje pierwsze doświadczenia i szczerze się łudzę.

Gość y63457
to ci zycze, zeby byl pozytywny. zrob moze badanie krwi?

Gość zrob kolejny test
no ale powiem ci ze dawno dawno temu robilam test bo mi sie okres spoznial 2 tyg i wyszla taka blada druga kreska, nie bylam wtedy w ciazy, teraz jak robilam test to druga kreska bardzo wyrazna byla wiec najlepiej to idz do lekarza

Testy są wiarygodne dopiero po spodziewanej miesiączce, u mnie to nawet tydzień po ukazała sie zdrowa druga kreska, bo wcześniej to były takie mdłe że nie wiedziałam czy to ślad gdzie powinna byc kreska czy co. Odczekaj dzień, dwa i zrób ponownie test

Gość Ajapała
Czytałam, że dwie kreski bez względu na intensywność koloru to ciąża, ale drugi test trochę mnie zasmucił, tym bardziej, że miesiączka mi się spóźnia.

Gość Ajapała
Doti:) Gdybyś się starała kilka miesięcy o dziecko, to byś pewnie sama wkleiła taki test byle mieć nadzieję.

no ja wiem o co chodzi i nie napisalam tego złosliwie tylko zeby ci podpowiedziec jak to jest i czym my widzimy te testy i zeby je porównac...wiem co to znaczy starac sie o dziecko