Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamysia.

Czy można wychodzić gdy ?

Polecane posty

Gość Mamysia.

Zacznę od początku więc moja 13 miesięczna córcia ząbkuje i w weekend dostała wysokiej temperatury- ok zbilismy nurofenem, ale w nocy doszedł straszny kaszel szczekający i temperatura powróciła więc nazajutrz pojechaliśmy do ambulatorium bo nieźle się wystraszylismy. Córcia dostała antybiotyk teraz jesteśmy jutro będzie 5 dzień kuracji antybiotykowej lekarz nie był pediatra ale był ok zapomniałam spytać czy i kiedy możemy spacerować. Córcia bierze ceclor mucosolvan na kaszel i clemastinum na katar jest już duża poprawa ale jeszcze jest katar i chrypka kiedy ona może przejść ? Dodam że lekarz usłyszał lekkie zmiany na oskrzelach. Nam tak strasznie nudzi się w domu, poza tym szkoda mi jej tak lubi biegać po podwórku co o tym myślicie ? Zamiarowałam zadzwonić do pediatry ale ona bez badania nic mi nie powie, a do lekarza narazie nie możemy pojechać bo mąż pracuje poza miejscem zamieszkania. Dopiero na kontrol w następnym tygodniu. Proszę o pomoc mamy.

Gość jestes super babką
co to znaczy "zamiarowałam " ? po drugie co to znaczy, ze do kotroli pojdziesz jak mąż bedzie ?? to gdzie mieszkasz, w puszczy ?? weź dziecka nie morduj w te upały, idz do lekarza i bedziesz wiedziec jak oslucha lekarz, czy mozesz wychodic czy nie

Gość Mamysia.
Czy wy również wychodziłyscie że swoimi maluchami na spacer kiedy brały antybiotyki ?

Gość dupcia blada
A ja nie rozumiem lekarz nie powie,bo nie osłucha a my mamy powiedzieć? A jak ktoś napisze,żebyś wyszła,to wyjdziesz-przecież nie wiesz kto to napisze i w jakim celu? Może dla zgrywu? Weź trochę pomyśl dziewczyno!

Gość podobnie
My wychodzilismy bo nie bylo goraczki. Lekarz nawet zalecal spacer. Mielismy to samo. Kaszel katar i cos w oskrzelach. Jeszcze dzis na kontroli po 3 tyg. cos bylo sluchac.

Gość Mamysia.
Wyobraź sobie że w sobotę kończymy antybiotyk wtedy nie ma naszej pediatry więc pozostaje następny tydzień więc nie rozumiem dlaczego tak na mnie najezdzasz. Mieszkamy na wsi. Nie stać nas na dwa auta- niestety:o. A myślisz że telefon do pediatry coś da gdy opisze sytuację ? Tymbardziej gdy byliśmy z córka w ambulatorium ponieważ wszystko wydarzyło się w weekend ?

Gość dupcia blada
Sądzę że telefon do pediatry da więcej niż pytanie na forum gdzie pełno małolatów-zwłaszcza jak się wakacje zaczęły.

Gość Mamysia.
Nie chodzi o to że ja zrobię tak jak wy mi powiecie- proszę Was bez przesady kafe to nie wyrocznia:o chciałam poznać opinię innych mam i ich schemat postępowania. Co Ty myślisz że dla własnej fanaberii wyciągnę dziecko na zewnątrz albo dlatego bo ktoś na kafe napisał 'no problem':o dziecko jest zawsze na pierwszym miejscu.

Gość Mamysia.
Podnoszę

Gość dupcia blada
No to po co Ci nasza opinia jak nie będziesz się nią kierowała? :O ludzie to jednak są bystrzy nie ma co :(

Gość Mamysia.
Up up

Gość dupcia blada
o tej porze to już tu dużego ruchu nie ma...

Gość Mamysia.
Fakt nie są bystrzy- odpowiedź wyżej kłania się czytanie że zrozumieniem blada:p

Gość jestes super babką
kochana czy ja pisalam, ze masz miec dwa samochody ?? a co autobusy, busy u Was nie jeżdzą ?? a sąsiadów z samochodem nie masz ?? no weź nie wydurniaj sie, dziecko miało szmery w oskrzelach a Ty sie a kafe pytasz czy mozesz wyjsc ?? moim zdaniem mozesz, ale moje zdanie sie nie liczy .Twoje tez nie.,Od tego są lekarze

Gość Mamysia.
Częstotliwość kursowania autobusów jest porażająca- nie nadaje się na wyjazd z tak małym dzieckiem trzy godziny w mieście powrót akurat wtedy gdy córcia idzie spać więc trochę nie na rękę. O sąsiadach nie wspomnę- każdy aby tylko wypytać o szczegóły z naszego życia- żal:o nie pytam czy mam wyjść po prostu chciałam wiedzieć czy inne mamy podczas kuracji antybiotykiem wychodziły że swoimi dziećmi ? Nie widzę w tym nic złego

Gość jestes super babką
ale kuracja antybiotykiem moze byc rozna, tzn na rozne rzeczy Twoje dziecko mialo juz szmry w oskrezlahc, wysoka gorzączke. Poza tym moglo miec źle dobrany antybiotyk, mimo ze piszesz ze czuje sie lepiej. naprawde moim zdanie szukasz wymówek, zeby do lekarza nawet nie zadzownic ? to zadzown do szpitala na oddzial pediatryczny, ktos Ci w koncu odpowie.Podasz nazwe leków i stan dziecka i juz

Gość Mamysia.
Wymówek żeby nie zadzwonić do lekarza ? Nie rozumiem ? Nasza pani pediatra nie dała nam tych leków bo u niej nie byliśmy- ten lekarz u którego byliśmy nie był pediatra to było ambulatorium. Co może powiedzieć lekarka nasza lekarka przez telefon nie widząc dziecka ? Nie rozumiem po co byłyby mi wymowki ? Stan się polepszył ale lekarz przez telefon raczej nie powie mi czy jeśli wyjde na podwórko nie pogorsze zmian na oskrzelach.

Gość Mamysia.
'Wizyta' przez telefon to dla mnie za mało żeby wyjść z córeczka na powietrze najlepiej będzie przeczekać do końca antybiotyku może jutro albo w piątek stopniowo powoli będę wychodzić z alunia:-)

Gość ddeee--derek
Mamysia, czy ty potrafisz w ogóle poprawnie po polsku pisać???